Categories
penitenciar

Amendamente la OUG 147/2020 de interes și pentru personalul din sistemul penitenciar

Pentru cei interesați, mai jos amendamentele depuse în Parlament la OUG 147/2020 privind acordarea unor zile libere ori, după caz, a unei compensații pentru părinţi în situaţia limitării sau suspendării activităţilor didactice.

Pe scurt, ceva propuneri de modificare pentru claritate și câteva referitoare la familiile monoparentale precum și la angajații din sistemul național de apărare, ordine publică și securitate națională, al angajaților din penitenciare și al personalului din unitățile sanitare publice.

În context

Proiectul privind acordarea majorării pentru supravegherea copiilor în pandemie pentru polițiștii de penitenciare, în dezbatere

Legea pentru acordarea liberelor/majorării de pandemie, modificată

Ministerul Justiției, proiect privind acordarea majorării salariale prevăzute de art. 4 din OUG 147/2020 pentru polițiștii de penitenciare

9 replies on “Amendamente la OUG 147/2020 de interes și pentru personalul din sistemul penitenciar”

Info Actiunea de protest de la MJ s-a finalizat fara incidente. Multumiri tuturor participantilor.

Anterior am avut o discutie cu ministrul care ne-a informat cu privire la progresele pe tema omj cu specialistul de clasa, omj privind orele suplimentare (aplicarea sentintei castigata de FSANP) si plata corecta a indemnizatiei de concediu.

Pe scurt, in maxim 2 saptamani avem proiectul cu specialistul de clasa ca la MAI.

Va semna proiectul de omj cu orele suplimentare aici situatia e clara. In legatura cu indemnizatia de concediu a semnar RIL dar a inclus si argumentele favorabile.

Am mai discutat si despre actualizarea omj privind liberele/ sporul pentru suspendarea scolii.

In concluzie, protestele continua pana cand revendicarile ne sunt rezolvate.

Si referitor la titlul de specialist de clasa, se va acorda absolut tuturor angajatilor care indeplinesc conditiile de vechime si calificativ?? Astea sunt singurele criterii la MAI.
Sa nu apara specialistii ANp cu alte pareri, ca ii stim toti cum fac….

Am inteles, multumim pt suport!
Si referitor la RIL-ul promovat, ministrul a facut dovada ca intradevar a demarat procedurile?
S a estimat un termen cand am avea un raspuns de la instanta???….desi la cat il iau in seama judecatorii, nu poate interveni pt o solutionare mai rapida…

Depinde de instanta. Daca MJ depunea de cand a anuntat ca intentioneaza era rezolvat.

Inclusiv observatia de mai jos va fi ca la MAI? E destul de considerabila diferenta de clacul??

Totodată SNPPC a solicitat și obținut ca sporul să se calculeze la salariul de funcție/ de bază din Legea 153 /2017, cu includerea gradației corespunzătoare.

asa se va aplica si la noi, d-le presedinte ? la salariul de baza din legea 153? ca , daca se aplica la cei 500 de lei din 2009…….

Comments are closed.