Categories
sindicat

22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției

22 februarie 2021 începând cu ora 11.00, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției. Anterior o discuție cu ministrul Justiției.

Ministrul Stelian Ion ne-a informat cu privire la progresele pe tema OMJ referitor la specialistul de clasa, OMJ privind orele suplimentare (aplicarea sentintei castigata de FSANP) si plata corecta a indemnizatiei de concediu.

22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției
22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției

Pe scurt, in maxim 2 saptamani avem proiectul cu specialistul de clasa in conditii similare MAI. Ministrul va semna proiectul de OMJ cu orele suplimentare. Aici situatia e clara. In legatura cu indemnizatia de concediu a semnat acel RIL, dar a inclus si argumentele favorabile.

Am mai discutat si despre actualizarea OMJ privind liberele/ sporul pentru suspendarea scolii. Nici de aceasta data n-am reusit sa discutam intreaga lista de revendicari parte urmand a fi transmise Guvernului. In concluzie, protestele continua pana cand revendicarile ne sunt rezolvate.

Mai jos ceva presă, pentru cei interesați:

În context

Protestele continuă! 22 februarie – Ministerul Justiției. 25 februarie – penitenciarele Aiud, Gherla și Miercurea Ciuc

Protestele angajaților din penitenciare continuă

Despre timpul și logica protestelor

3 replies on “22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției”

Pe lângă revendicările salariale, oare când vom promova și noi un RIL ca să beneficiem de protecție la ultraj conform art.257 alin 4?
Prin decizia 19/2020 a ICCJ au reușit și polițiștii locali să fie incluși in categoria celor care beneficiează de protecție la ultraj prin sancționarea în formă agravantă a ultrajului îndreptat asupra lor. Iar rămânem de căruță?

Comments are closed.