Categories
penitenciar

Directorul general al ANP se pensionează

Ieri directorul general al ANP a avut o teleconferință cu directorii de penitenciare în care și-a anunțat retragerea și măsurile dispuse de ministru pentru perioada următoare.

Potrivit participanților, Directorul general al ANP si-a anuntat subordonatii ca a luat decizia de a se retrage prin pensionare. Ceea ce înseamnă că minstrul Stelian Ion va alege un nou director general dintre cei 5 care și-au depus candidatura.

Imediat dupa intalnirea dintre presedintii federatiilor reprezentative cu ministrul justitiei, reprezentantii Ministerului Justitiei au contactat Administratia Nationala a Penitenciarelor carora le-a comunicat cele convenite cu presedintii federatiilor la 22.02.2021.

Directorul general al ANP a dispus DMRU, DJ  si DEA, sa elaboreze proiectele de OMJ pentru:

1. Modificarea OMJ 2588/c/2018 privind plata sporului pentru munca in zilele de sambata, duminica si in celelalte zile de sarbatori legale in care nu se lucreaza astfel încât orele suplimentare să fie plătite corect.

2. Modificarea OMJ 2415/C/2019- privind acordarea titlului de specialist de clasa, modificarea vizeaza acordarea pentru toti  politistii  de penitenciare, dupa modelul MAI.

Directorul general a stabilit ca termen, pentru cele doua proiecte, data de 25.02.2021. La MJ deja exista un proiect care rezolva problema privind plata orelor suplimentare prin simpla eliminare a unui articol declarat ilegal in instanta.

Al 2-lea subiect a vizat implementarea masurilor CEDO pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, feedback-ul fiind pozitiv.

Director general a transmis directorilor de unitati ca,  in cazul masurilor dispuse pentru echilibrarea gradului de ocupare al penitenciarelor, sa fie colegi si sa nu mai transfere toti detinutii deficili pentru a-si arunca problemele in curtea altui coleg.

Al 3-lea subiect a fost despre concursuri – acestea vor continua, in perioada urmatoarea urmand a se face  o analiza,  pentru prioritizare.

În context

22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției

Protestele continuă! 22 februarie – Ministerul Justiției. 25 februarie – penitenciarele Aiud, Gherla și Miercurea Ciuc

Proteste ale angajaților din penitenciare la Ministerul Justiției și în fața penitenciarelor

29 replies on “Directorul general al ANP se pensionează”

Sa plece….nu e o pierdere, a ținut la sertare un an decizii importante pentru angajați…a tergiversat la extrem decizia cu coeficientii….nu lăsa nimic în urma…

Dl președinte credeți ceva din cele spuse de domnul ministru și de domnul pensionar ? Noi nu credem ! Încerca sa tragă de timp cum au făcut de ani și ani ! In alta ordine de idei , sesiunea unica a început pe 09.10.2020 credeți ca noi prosti care lucram deja de ani buni vom reuși sa mergem sa picam testarea psihologică mai repede ? Deja așteptăm de mult timp ! Este de înțeles , Anp are nevoie de veterinari , ingineri pe proiecte europene plus alte posturi inutile dar cărora le acorda o importantă mai mare decât noua ? Sa ne auzim sănătoși

Cred sau nu, e mai putin important. Noi o sa insistam asa cum am facut de fiecare data. Unele se rezolva, altele se amana. Dupa care revenim. Si, tot asa. Lupta de uzura. 🙂

Cred totusi ca psihologicul se va in martie cum ati spus (pt sesiunea unica). Dar de sef tura/sef sectie s-a discutat ceva? Sau aveti noutati?

Eu cred ça ar trebuie aliniate salariale si pensile din toata tara macar la jumatatea salarialor din politie.

si noi care dorim sa intram pe posturi de psiholog, ofiter achizitii sau alte functii de ofiter, mai are rost? va vad ca sistemul asta anp are multe fisuri.

Buna ziua.odata cu plecatea d.g. , directorii de directii vor pleca si ei sau vor ramane pe functii?

Oh !!!! Surprize, surprize! De unde pana mai ieri se dadea ranit, dr Alexeev nu poate sa piarda o astfel de sansa. Ghinion ca de data asta nu mai poste fi numit si trebuie sa dea concurs. Dar, dupa mintea lui, concurand cu agenti, nici nu-si inchipuie ca poate pierde. In orice caz, anp sa se pregateasca, le vine barbierul. Apoi, toti directorii de unitati, tunsi, rasi, frezati. Altfel, doua-trei sanctiuni si afara. Cei mai fericiti am fi noi, cei care ramanem la Timisoara, exceptandu-i pe cei care deja pisa ochii cu pareri de rau…. Du-te Alexei, du-te, treci de Chilia……

Stimate(a) coleg(a),
Este de inteles zbaterea Alexei-ului de a ajunge d.g. Mizeaza pe sprijinul taticutului exdg…stii tu care, copiindu-i traseul si aspiratiile. Dealtfel, nu degeaba “bate” frecvent usile USR-ului de manuta cu “taticutul” si cu alti oameni grei. Spera sa ” fure startul” la concurs, ca deh, nu se dezminte…cunoastem cum a procedat in istoria nu prea indepartata cu doctoratul! Si daca tot a venit vorba, poate reuseste monsieur ministru, inainte de finalizarea concursului, sa elucideze cat de plagiata este lucrarea de doctorat a domnului candidat Alexei!!! Doar asa, sa nu mai planeze suspiciunea (sau da?) despre un asa-zis furt intelectual. Una peste alta, se pare ca atmosfera se va insenina la Timisoara dupa plecarea acestuia, dar nu pentru mult timp. In curand se vor fi coborat nori cenusii…Marica stie de ce!! Hai, be happy!

Nu vad care e interesul fostului dg in sustinerea dr alexei. Daca ne uitam pe lista candidatilor, normal ar fi fost sa sustina pe altcineva…..O fi incercand sa-l copieze, dar oricat de mult si-ar fi dorit, intr-un singur domeniu n-a reusit-cel al femeilor. Ghinion, cum ar spune unii, nu le poti avea pe toate. Cu lucrarile lor stiintifice au revolutionat sistemul, merita milioanele pe care le primesc lunar pt acest lucru. De tot rasul!!!!! Referitor la maricutul, ce s-a covidat subit cand a venit dip-ul, face parte din categoria celor care nu pot depasi statutul de sclavi, alaturi de nicolaesti, andree, cosi si altii si care vor plati pt executarea la ordinul alexeiului a celor incomozi. Niste ipocriti ce s-au cocotat in functii calcand peste toti angajatii unitatii. Dar si ei platesc…. Exista pt toti justitie. Aia de sus e mai aspra ca asta pamanteana. Sa auzim de bine! Sa scapam de necaz, indiferent cate stele primeste!

Ciudat e cum unii directori sar din Titanicul ce parca se scufundă, direct în bărcile de salvare(pensie).nicio urmă de coaie ,mon cher .

Felicitări d-le președinte !

Să înțelegem că vom primi și cei din poliția penitenciară titlul de specialist de clasă, asemenea celor din M.A.I. ?

Dupa ce va fi declarat admis la concurs probabil. Estimativ undeva prin aprilie.

Nu. Cel mai probabil se va pensiona intre timp si va ramane interimar DGA Ioana Morar.

buna seara. se vor finaliza concursurile pt angajare in luna martie sau se va prelungi termenul?

Greu de estimat. Asa ar trebui, dar cum numarul de candidati e foarte mare e posibil sa dureze mai mult.

Comments are closed.