Categories
ANP

ANP, instrucțiuni privind calculul pensiilor militare pentru angajații din penitenciare

În temeiul Legii nr. 69/2020, pentru completarea art. 21 din Legea nr. 223/2015 privind pensile militare de stat, al Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat și al Ordinului Comun privind aprobarea Metodologiei de întocmire a dosarului de pensionare ANP transmite noi instrucțiuni unităților din sistemul penitenciar. Mai jos detalii.

În context

Pensiile militare, încotro?

OUG 226/2020 privind înghețarea pensiilor și salariilor, publicată

Ministerul de Interne demontează zvonurile referitoare la modificarea legii pensiilor militare aplicabilă și polițiștilor de penitenciare

36 replies on “ANP, instrucțiuni privind calculul pensiilor militare pentru angajații din penitenciare”

Domnule Președinte, nu se mai iese la pensie, la fel ca până acum? Mă refer la perioada de după aplicarea OUG 69/2017. Nu înțeleg dacă se modifică cuantumul pensiei. Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Sunt instructiuni de procedura. NU se modifica varsta de pensionare ori cunatumul pensiei. Cititi documentul atasat.

Dosarele X-Files of Education Center Tîrgu Ocna
Extemporalul zilei pentru sistem:
Sindicatul da in judecată unitatea pentru niște nemulțumiri.
Oamenii desemnați apăra unitatea, normal!
Iar, acum x-files: directorul informează sindicatul de răspunsul care îl face unitatea ( ca sa nu spunem ca îl și arată )
Rezultatul : Sistem ……?

Voi astia de la Targu Ocna va puteti numi Centrul de plangaciosi si vesnic nemultumiti de nimic. Mai puneti oameni buni mâna si pe munca si mai lasati fițele si gingasiile astea, ca daca ati fi muncit nu mai aveati timp de barfa si de viata altor colegi.

Ce așteptări să ai de la un personaj care nu a fost în stare să coordoneze un sector din unitate (evenimentele negative ținându-se lanț cât a fost șef la pază). De ce acum când destinul unității e în mâinile lui să fie altfel?

Iauzi, personajul asta nu avea im grija detinutii ci subordonati lui care siau facut treaba f bine dupa cum s-a vazut, cat despre tjne cu siguranta esti unul care josca carti pe sectia de detinere

De bun ce esti apropo daca tot ma intrebi tot la fel, tot la fel, mai lasi cheile la hoti?

Într-adevăr, sper că e o “cioacă” faptul că ești angajat al centrului educativ. După cum îți bați joc de limba română presupun ca ești angajatul altei instituții…

Limba romana ma iarta, saraca, ca-mi bat joc de ea, ca dumneata ianis, ala sau aia nu a lu’ hagi, la Education Center Tîrgu Ocna, asa cum zicea un antepostator, limba romana e chiar violata de colegii dumitale, de rad persoanele de pe carca va luati banii. BANI NEMUNCITI, MULTI, SI MAI AVETI PRETENTIA CA PENTRU NEMUNCA SA FITI RASPLATITI CU 50%. Si cand nu luati, ce se intampla, directorul e de vina. Pune ianis mana pe munca si lasa vaicarerile, ca sunteti singura unitate din targu ocna in care toti, ca de altfel la fotbal si politica, va pricepeti la condus o unitate. Asa ca “cio(a)c(a)ul mic”.

Nu vă contrazic. Dar cu certitudine, cine ar trebui sa se priceapă la condus unitatea nu se pricepe. Spuneați într-un comentariu anterior că distinsul domn avea în coordonarea personalul nu deținuții și că aceștia nu și-au făcut treaba. Da! Nu și-au făcut treaba….pentru că nu au fost instruiți corespunzător, nu au fost coordonați, nu au fost “conduși” într-un cuvânt, ani la rând. Și acum, așa peste noaptea, dispune de calități de manager, este un lider înnăscut, dar are neșansa de a avea în subordine doar oameni “plângăcioși, leneși și neimplicați”. Cât ghinion!

Este drept si adevarat ceea ce ati scris. Mult succes Ianis la Glasgow Rangers!

fi mai explicit. dacă te referi la raspunsul pe care il face unitatea la instanță nimic nu il impiedică pe director să le arate raspunsul pentru că instanța oricum va comunica raspunsul (intampinarea) către reclamant (sindicat)

Ori nu ai înțeles…ori te faci că nu ai inteles. Nu răspunsul către sindicat este problema. Problema este lipsa asumarii răspunderii, în cazul acestui răspuns și arătarea cu degetul către alții….tipic personajului în cauza.

pai spune frate ce te macină cu toate cuvintele, să înteleagă toată lumea. raspunderea si-o asumă vrea nu vrea prin semnătură pe documentul respectiv.

inteleg că tu esti unul din cei care apără unitatea și tie teamă de sindicatul respectiv.

Domnule presedinte circula un zvon precum ca din septenbrie actuala putere doreste sa ne scoata pensiile de serviciu,dar sa ramanem pseudomilitari,si sa le luam pe baza contributivitatii,de aceeia ies multi din sefi-vezi ANP,Rahova,Jilava etc.Repet este ce am auzit pe la colturi.Multumesc !

Da. Circula acest zvon de vreo 3 ani. Si dumneavoastra ca si altii il tot imprastiati. Nu exista nimic concret in acest sens. Ceea ce nu inseamna ca zvonurile nu vor continua.

Domnule presedinte imi cer scuze dar nu imprastii acest zvon .Am auzit acest lucru de la unii colegi,care chiar cred acest lucru si se grabesc sa iasa la pensie.Mi s-a parut normal sa intreb aici asa cel putin cei care au auzit de asta sa poata primii un raspuns mai avizat,avand in vedere ca in unitati doar circula vorba iar cand sunt intrebati cei care ar trebui sa stie spun doar ceva de genul….da am auzit ,este posibil,dar mai multe nu stiu.Inca o data va cer scuze !

Nu trebuie sa va cereti scuze, dar exact asa functioneaza zvonul si din pacate chiar asta faceti, ajutati la imprastierea acestui zvon.

Zvon sau nu, toate stirile care cuprind tot felul de statistici cu privire la “pensiile speciale” fac referire la militari si se mai leaga si faptul ca actualul prim ministru, care pare ca se vrea mai jucator decat Basescu, tot declara ca se doreste eliminarea acestor pensii speciale.

Stiti ceva,Domnule Dumitrașcu,despre punerea în plata a celor 75% ptr părinți?Cei de pe ma financiar spun ca nu prea sunt sanse…

Asta dacă știți să completați corect cererea de acordare…

Buna ziua.
Am si eu o intrebare si daca vreun coleg m ar lamuri as fi recunoscător.
Șomajul pe legea 76/2002 se ia în calcul la stabilirea vechimii efective ptr iesirea la pensie ?
Multumesc!

Dosarele x….
Știința este S. F. pentru unii.
Dacă reclamangiul ar fi știut că există un dosar electronic la instanță, dosar pe care îl poate accesa părțile în proces, nu ar mai fi adus acuze la adresa directorului că ar fi putut pune la dispoziție Sindicatului, actele întocmite de către consilierul juridic, înainte ca acesta să fie comunicate fizic (în scris) de către instanță. Reprezentantul Sindicatului a avut acces la Notele întocmite de către consilierul juridic imediat ce aceste note au fost încărcate, de grefier, în dosarul electronic. A da cu presupusul, a face insinuări și a acuza directorul sau pe alți colegi că redirecționează niște hârtii către sindicat, inclusiv după ce prevenirea criminalității a adus la cunoștință consilierului juridic despre existența unui dosar electronic pe portalul instanței de judecată, mi se pare prostie și răutate!

*Adevărata înțelepciune este de a distinge binele de rău *

Și tu Brutus ?!

“Mintile luminate discută idei; mințile mediocre discuta evenimente; mințile mici discută oamenii.” 

Dacă mintea luminată vine cu ideea că “cieva” a sabotat “bunul mers al conspirațiilor” fără să vadă “cursul evenimentelor” nu este decât o “minte luminată cu ochelari de cal”… => “o minte minusculă” !

*Adevărata înțelepciune este de a distinge binele de rău *

Bună ziua. Domnule președinte, va deranjez cu o întrebare. Am fost clasat ca apt limitat la începutul lunii octombrie, dar am rămas pana acum în sistem. Voiam sa ies la pensie începând cu 1aprilie. După noile modificări, am înțeles ca acest lucru nu mai este posibil. Este adevărat ca nu se mai poate ieși decât în luna prealabila expirării statutului de apt limitat? Adică ar trebui orice coleg apt limitat sa mai stea 11luni? Va rog, d-voastră cum înțelegeți? Mulțumesc.

Imi pare rau dar nu ma pricep foarte bine la pensii. Ar fi indicat sa vorbiti cu cineva la resurse umane.

Comments are closed.