Categories
ANP FSANP penitenciar sindicat

Munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare efectuată în zile nelucrătoare

OMJ privind munca suplimentară a polițiștilor de penitenciare prestată în zilele de sâmbătă și duminica și în alte zile considerate nelucrătoare în condițiile legii urmează a fi promovat de ministrul justiției Stelian ION.

Ordinului ministrului justiției nr. 2588/C/2019 privind condițiile de acordare a majorării de 75% din salariul de funcție pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către polițiștii de penitenciare a fost transmis de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) pentru aprobare la Ministerul Justiției (MJ) la data de 24.02.2021.

Ministrul justiției, Stelian ION, a fost informat despre aceste prevederi și despre necesitatea plății cumulate a muncii suplimentare prestate în zilele de sâmbătă și duminica și în alte zile considerate nelucrătoare în condițiile legii.

Pentru a se elucida cu privire la aplicarea acestei majorări salariale, ministrul justiției a adresat o serie de întrebări punctuale referitoare la acest proiect. Există promisiunea ministrului justiției că acest proiect de ordin va fi promovat, cu siguranță, în perioada imediat următoare.

În context:

Analiza juridice.ro – Decizia ICCJ 65/2021 și plata corectă a muncii prestate de către angajații din penitenciare

Ministerul Justiției, proiect pentru aplicarea Deciziei ICCJ 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare pentru polițiștii de penitenciare

Ministerul Justiției confirmă plata orelor suplimentare nerecuperate pentru personalul din penitenciare

Comments are closed.