Categories
FSANP penitenciar sindicat

Majorarea de 50% a ”cercului relațional” al șefilor de penitenciare – dezbatere publică

Pe site-ul Ministerului Justiției (MJ), la secțiunea Proiecte în dezbatere a fost postat, în scopul prelungirii aplicării, în anul 2021, a OMJ privind acordarea majorării pentru lucrări de excepţie sau misiuni speciale polițiștilor de penitenciare.

Actualul Ordin de ministru nu întruneşte condiţiile calitative pentru a fi o normă clară, lăsând la latitudinea directorilor de penitenciare să acorde majorarea de până la 50% polițiștilor de penitenciare din ”cercul lor relațional”.

Unii dintre directorii unităților de penitenciare acordă majorarea de până la 50% unor ”obedienți”, menționând ca misiuni speciale sau lucrări de excepție atribuții din fișa postului, care nu au nicio legătură cu voință legiuitorului, în ciuda opoziției argumentate a sindicatelor.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a formulat unele recomandări, cu care va merge în fața ministrului justiției Stelian ION, și anume:

  1. șefii ierarhici nemijlociți vor analiza activitate profesională a fiecărui subaltern în parte și vor menționa într-un raport activităție concrete, punctuale, cu indicarea perioadei în care acestea au fost desfășurate, împreună cu gradul de implicare al fiecărui polițist de penitenciare, precum și beneficiul suplimentar rezultat urmare realizării activităților respective;
  2. înființarea unei comisii formate din șefii sectoarelor de activitate ai insituției penitenciare care vor analiza fiecare raport întocmit de șefii ierarhici nemijlociți;
  3. membrii comisiei vor acorda punctaje fiecărui raport, în baza criteriilor prestabilite prin decizie a directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor;
  4. membrii comisiei intocmesc un referat în care vor menționa punctajul acordat fiecărui polițist de penitenciare;
  5. referatul comisiei va fi înaintat conducătorului instituției care va decide acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale polițiștilor de penitenciare care obțin punctajul cel mai mare, în funcție de numărul de posturi alocate;
  6. în cadrul comisiei va face parte un reprezentant al organizației sindicale legal constituite din unitate în care se analizează activitatea profesională a polițiștilor de penitenciare.

Într-un final, polițiștii de penitenciare care într-adevar îndeplinesc sarcini multiple și complexe, uneori desfășurând activitatea pe două sau mai multe posturi (lipsă de personal), să poată beneficia de o recompensă, ci nu „plimbătorul de hârtii” care-i face cafeaua șefului sau îi șoptește la ureche ”vorbe dulci” sau obișnuitele „bârfe de penitenciar” despre alți colegi serioși.

În context:

ANP, proiect privind acordarea majorării de 50% pentru polițiștii de penitenciare

ANP, noi instrucțiuni pentru acordarea majorării de 50% în penitenciare

ANP dispune acordarea majorării de 50% pentru misiuni speciale și lucrări de excepție

14 replies on “Majorarea de 50% a ”cercului relațional” al șefilor de penitenciare – dezbatere publică”

Foarte bine! Sunt unitati in care trimestru de trimestru beneficiaza de 50% aceeasi oameni care nu se evidentiaza cu nimic. Ar fi bine sa se uite si pe listele cu ‘premiantii’ anteriori ca sa se vada exact cum se repeta aceleasi nume!

Daca se respecta criteriile din OMJ si sunt persoane care tin mai multe posturi, isi asuma responsabilitati suplimentare si sunt dispusi si disponibili oricand in a duce o sarcina pana la capat, care este problema ? Si restul la ora 15 sparg usa ? Doar nu este o regula sa i ape rand, nu este ca la pomana, sa ia toti, sau este un grafic! Ca idee.

Era vorba despre faptul că la unii cer sarcini în plus față de fisa postului că sa fie propuși iar alții primesc doar pentru că fac ce e trecut în fișa postului.Si sunt apropiați de șefi.

Fac cercetare disciplinara pentru ppl….am o anexă la fisa postului…iar 50 n am luat niciodată..e normal?

Dar ce ne facem când sunt remunerați cu 50% de mai multe ori pentru aceeași “lucrare de excepție”? Adică ilegalitatea consta în atribuirea în mod repetat a majorării pentru aceiasi activitate!
De exemplu: această majorare se acordă pentru o activitate “merituoasă” infaptuită anterior acordării. Odată acordataă majorarea de 50%, de ce este cazul să se repete semestrial? Nu cumva este ilegal?

Majorarea nu trebuie acordată pentru o activitate desfășurată anterior perioadei care se ia în calcul. Este ilegal. Dacă aveți certitudinea ca s-a întâmplat acest lucru intr-o unitate penitenciara, va rog sa ne spuneți unitatea, nume și prenume, precum și perioada acordării.

La poarta albă , vă sesizez că primești 50% , doar dacă faci pușcărie pentru luare de mită (buruleanu) , dacă ești drogat în timpul serviciului și șeful tău te trimite acasă și tu pleci la plimbare cu bunicul în portbagaj (ene) , dacă faci publice datele cu caracter personal pe internet, dacă îți tai venele , dacă primești papuci și tricouri , dacă faci gantere , haltere la centrala termică și le vinzi prin pușcărie , dacă aduci ceva parfumuri , creme , ceva iarbă și câte o sticlutză de wiski , numai așa intri în grațiile șefior pt a primi 50ul.

buna ziua.se mai aude ceva macar la nivel de zvonistica despre transferul cadrelor intre penitenciare ?

Despre ajutorul pentru locuinte pentru personalul care si-a achizitionat inainte de noua lege se mai face ceva domnule Presedinte?!

Comments are closed.