Categories
ANP penitenciar

Sporul de COVID-19 în sistemul penitenciar

La momentul actual polițiștii de penitenciare care îți desfășoară activitatea pe secțiile unde sunt cazați deținuți infectați cu COVID-19 nu beneficiază de niciun spor în acest sens, deși riscul infectării este ridicat.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat conducerii Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să inițieze demersurile necesare în vederea acordării sporului de COVID-19 tuturor polițiștilor de penitenciare care intră în contact cu deținuții infectați cu noul coronavirus.

În prezent, cadrele medicale salarizate pe ANEXA II din Legea cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice beneficiază de sporul de COVID-19. Ceilalți polițiști de penitenciare care lucrează în aceleași condiții nu primesc acest spor.

Ministerul Justiției (MJ) consideră că este necesară modificarea legislației pentru a putea beneficia de sporul de COVID-19 și ceilalți angajați.

Conducerea ANP a menționat ca toate proiectele de acte normative elaborate în acest sens ar trebui să facă referire și la personalul de specialitate din sistemul penitenciar care desfășoară activități cu persoanele infectate cu noul coronavirus.

Sporul este imposibil de acordat polițiștilor de penitenciare, întrucât H.G. nr. 1.035/2020 face referire la Anexa II, polițiștii de penitenciare fiind salarizați pe Anexa VI. În concluzie, la momentul actual, soluția acordării sporului de COVID-19 pentru polițiștii de penitenciare o reprezintă emiterea unei hotărâri de guvern.

ANP va verifica posibilitatea inițierii unui proiect de HG in ceea ce privește acordarea sporului de COVID-19 si pentru personalul din sistemul penitenciar.

De menționat că sporul (30%) de COVID-19 se aplică angajaților din prefecturi care nu au văzut, în exercitarea atribuțiilor profesionale, cum arata un bolnav, iar polițiștii de penitenciare care lucrează efectiv cu pacienți infectați NU beneficiază.

În context:

Plan de măsuri împotriva COVID-19

COVID Program de lucru modificat în 2 penitenciare

COVID Transferul detinutilor intre penitenciare si munca acestora in exterior, suspendate

19 replies on “Sporul de COVID-19 în sistemul penitenciar”

Bine că v-ați trezit după ce aproape a trecut pandemia. Alții de prin prefecturi, care lucrau prin birouri, au luat mult și bine sporul ăsta, fără drept. Sunt secții din penitenciarele spital care custodiază exclusiv bolnavi de COVID de o groază de timp, sunt escorte, la fel. Ar trebui să le acordați sporul din urmă. Așa ar fi corect.

Dacă sunteți atât de șmecher, de ce nu ati făcut dvs. vreun demers in sensul asta?!

E plin sistemul de “muschetari” din ăștia anonimi care sunt tari in gura doar pe internet. Va simțiți cumva?!

Dacă facem, de ce facem, dacă nu facem, de ce nu facem…

Calm d-le președinte! Calm….
O să aveți parte de multe astfel de comentarii/reproșuri…
Nu v-a spus asta predecesorul dvs, sau nu ați citit până acum comentariile de pe site? 😀

Felicitări foarte buna propunerea, sa o vedem pusă si in practica ( mai exact pe card) , eu unul m am îmbolnăvit cu covid exact cu tulpina detinutului ,( deoarece la unele spitale din oras nu se respectă zonanverde , zona rosie , foloseam aceeasi toaletă cu detinutul , si dupa o saptamana el sa facut bine si eu am rămas internat in stare gravă…Nu stiu dacă ma ajuta acum la spital sporul dar ma încurajează sa stiu pentru ce m am riscat..MULTUMESC

Un sfat pentru colegii cu reproșuri ! Atitudinea sa o aveți cind trebuie la serviciu cu cine va încalcă drepturile și va pune la colț pe coji de nuca.Dl Președinte nu va supărați din cauza unor comentarii tendențioase . Cu stima

Nu ma supăr atât de tare. Dar când ii văd pe unii ca latră la cine nu trebuie, parca iti piere din energie.

Unii sunt ca localnicii care își bat câinele ca i-a atacat ursul.

Azi, intre orele 12 – 16 a fost etapa de prezentare a proiectelor de management. Comsia a pus intrebari candidatilor pe baza proiectului prezentat. Maine interviul de competente manageriale.

Felicitări Fsanp!
Lucrez pe o secție care custodiaza exclusiv ppl cu covid și țin să precizez că petrec de 5 ori mai mult timp in prezenta celor infectați decât personalul medical.
Mulțumesc ptr initiativa !

off topic:
Ma uit la rezultatele de la psihologic si inca o data constat ca sistemul asta e bolnav, si ma bucur ca nu am candidat.
E masacru in unele unitati , mai ales pe Bucuresti si zonele de langa, bataie de joc, multi dintre colegi nu doar ca merita sa fie ofiteri si de multi ani indeplinesc cu succes aceste atributii ci ar merita chiar si functii de conducere…..insa ….. serviciul incontestabil de psihologie a invins, daca nu se vor lua masuri niciodata, acest serviciu va distruge multe cariere , asa cum o face de ani buni.
Bataie de jos, sa dea D-zeu sa scap in 2 ani de sistemul asta nociv.
Luptati pt cei tineri si schimbati acest serviciu….

Foarte adevarat…asa este, sistem nociv care, prin serviciul psihologic, a facut cum a vrut cu cariera multor angajati! Pt cei tineri, cat mai este timp….nu trebuie sa mai astepte mult, nu au sanse pe merite, recomand reconversia profesionala unde li se vor putea recunoaste potentialul si meritele!!

Va salut! In legatura cu sesiunea unica pt agenti, aveti vreo informatie despre data aproximativa la care ar putea incepe examenul propriu-zis? (Zilele acestea se afiseaza si ultimele rezultate pt psihologic)

Comments are closed.