Categories
ANP penitenciar

Redistribuirea candidaților declarați ”respinși” este posibilă

Redistribuirea candidaților declarați ”respinși” la concursurile organizate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar fi o soluție imediată de reducere a deficitului acut de personal din sistemul penitenciar.

Redistribuirea este posibilă

Redistribuirea candidaților declarați ”respinși” la concursurile organizate de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) este posibilă din punct de vedere legal. Condiția ca această soluție să fie posibilă este ca ANP să organizeze concursuri la nivel de sistem (naționale), ci nu regionale sau locale.

Redistribuirea este eficientă și economică

Este de notorietate că atât candidații, cât și administrația cheltuiesc foarte multi bani atunci când se organizează concursuri pentru ocuparea posturilor vacante. Cheltuieli cu cazarea, deplasarea și alte cheltuieli conexe afectează atât bugetul candidaților, cât și bugetul ANP.

Concursurile din anii trecuți ne-au demonstrat ca există candidați în unele penitenciare care sunt declarați ”respinși” cu medii de peste 9.50, unii chiar cu peste 9.90, în timp ce alte unități rămân cu posturile neocupate, în așteptarea unui alt concurs organizat după cel puțin un an de zile.

Pe lângă ”putință”, trebuie să existe și ”voință”

Se pare că soluție există pentru redistribuirea candidaților declarați ”respinși”. Trebuie, însă, asumare și voință din partea directorului general al ANP.

Soluția: un singur centru de concurs național.

În context:

Concursul de director general al sistemului penitenciar se apropie de final

ANP a scos la concurs posturile de șefi din sectorul operativ

ANP despre scoaterea la concurs a posturilor vacante de conducere din penitenciare

29 replies on “Redistribuirea candidaților declarați ”respinși” este posibilă”

Felicitari pentru propunere d-le presedinte. Speram ca ANP-ul sa constientizeze avantajele redistribuirii pentru a acoperi deficitul de personal (nefiind interzisa in legislatie, poate fi reglementata de ANP/MJ). Felicitari pentru functia de presedinte (va cunosc din perioada in care luptam impreuna la revocarea dir. Cristian Alexandru din Galati). Succes in noua functie !

Ți-am citit mesajul cu vocea pițigăiată cum o ai tu, pseudo-lider vândut, care ai apărut la TV și ai dat interviu împotriva politistilor de penitenciare când protestau pentru salarizarea lor acum câțiva ani.

Ești rușinea sindicalismului! Este o rusine pentru mine ca am fost coleg in FSANP cu un lider pițigăiat și fals ca tine.

Bună ziua,îmi cer scuze dar nu am înțeles prea bine articolul…Cei care au fost declarați “respins”pot fi sunați și încadrați,sau mai trebuie să susțină un concurs național?

Specialistul de clasă nu se mai aprobă?Trag de timp.Au mai câștigat o lună.La poliție a fost semnat în aceeași zi.

Poate fi o solutie, cu o conditie:
#candidatul redistribuit sa nu plece (exceptie concurs) de la unitarea unde este numit initial cel putin 5 ani. O prevedere similara se regaseste in legea 360/2002, art. 21,
11) Persoanei care dobândește statutul de polițist prin reîncadrare, încadrare directă sau transfer, potrivit art. 9 alin. (2^1) sau (2^2), nu i se poate modifica raportul de serviciu, prin delegare, detașare, mutare sau transfer, timp de cel puțin doi ani de la numirea în prima funcție, cu excepția situației în care intervine reorganizarea unității.
Daca nu este apare asa ceva, stiti ce se va intampla!
Mentionez ca intervin si probleme de discriminare, sau necunstitutionalitate ridicate pentru acel art. 21, (11) al legii 360/2002 (este sesizata Curtea Constitutionala). Trebuie modificata legea 145/2019…
O alta solutie poate fi promovarea in mediul online a Politiei Penitenciare. Aveti exemplu pagina facebook a DGMRU MApN, https://www.facebook.com/RecrutareMApN/ ! Bine, ei au un intreg aparat, bine pus la punct!

Tocmai, nu o avem! Vrem 100 de olteni si argeseni care dupa ce sunt incadrati pe redistribuire la Tulcea, sa presupunem, depun raport de mutare acasa in secunda doi?

Corect! Insa cand iti depune politistul de penitenciare raport de mutare, si apeleaza la dumneavoastra, domnule Dorobantu, ce faceti? Luptati pentru noi toti (cei care avem nevoie de oameni), de la Tulcea, Botosani, Galati, Arad, Oradea, Ciuc, Satu Mare, Constanta, Timisoara…? Sau pentru cazuri particulare “mama are cancer, am copii acasa, sau altele pe care cu siguranta le cunoasteti! http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/224979

Nu exclud posibilitatea acordării sprijinului cazurilor sociale. Ar fi inuman sa nu ținem cont de cazurile reale in care un coleg are părinții, copiii intr-o stare de sănătate gravă și sa nu ne aplecam asupra cererii acestuia.

Când spuneți candidați,vă referiți la toți candidații naționali,sau doar la o anumită zonă a țării…?Pentru ca să te deplasezi la un singur centru național îți trebuie bani,și asta presupune cheltuială,din articol am înțeles că se vrea evitarea aceasta din ambele părți…

Bună ziua,deci atunci cei care au susținut ultimul concurs nu vor fi luați în calcul?

Va salut! In cazul concursurilor de trecere a agentilor in categ ofiterilor, daca canddidezi pt un post la o anumita unitate si obtii nota 7 dar nu ocupi postul iar la o alta unitate acelasi post ramane vacanta( nu obtine nimeni peste 7), poti opta pt ocuparea respectivului post? Multumesc

Au postat cei de la anp o precizare ca in cazul in care cel care ocupa initial postul, il refuza,nu se prezinta la post etc il ia urmatorul sub linie,cu conitia sa fi obtinut min 7, dar probabil e vorba de candidatii pe acelasi post de la aceeasi unitate

Ca sa fiu mai explicit:candidezi pt un post de ofiter evidenta,sa zicem, la un anumit penitenciar.poti fi chemat pe un post similar la alta unitate unde nu a ocupat nimeni postul, chiar daca tu nu te ai inscris la unitatea reapectiva. ( concursul se organizeaza pt ambele unitati la acelasi centru de concurs) multumrsc

Comments are closed.