Categories
ANP FSANP justitie penitenciar sindicat

Tehnic, ministrul justiției conduce penitenciarele, practic nu!

Conform OMJ nr. 1992/C/2021, teoretic ministrul justiției Stelian ION conduce direct Administrația Națională a Penitenciarelor. Practic, polițiștii de penitenciare nu au simțit acest lucru…

Promisiunile făcute sindicatelor de ministrul Stelian ION, în contextul protestelor din fața Ministerului Justiției, au rămas la stadiul de… Sfântu` Așteaptă.

De la incapabilul Tudorel Toader, la succesorii Farniente

Nu mai intru în detalii despre cine a fost Tudorel Toader și cât rău a făcut el sistemului penitenciar. Ceilalți miniștri care i-au succedat (Ana Birchall, Cătălin Predoiu) au fost ca apa sfințită. Nu au făcut nici rău, nici bine. Au fost doar cu numele! –  cum ar spune un supraveghetor veteran de pe secția de ”viețași”.

Ce ne facem cu Stelian ION?! O fi aflat de penitenciare?

La proteste, i-am reproșat domnului ministru Stelian ION ca n-a auzit de polițiștii de penitenciare decât atunci când i-au strigat sub geamul ministerial. Atunci (la proteste) ministrul a promis ca va depune tot efortul să facă ce a făcut ministrul de la Interne. Și anume, să semneze ordinul de ministru privind ”specialistul de clasă”. Eh, noi am rămas cu promisiunea, iar ministrul a rămas cu ”liniștea”.

Nici până la această data ministrul Stelian ION nu a găsit 15 minute să citească și să semneze proiectul de Ordin de Ministru al Justiției privind ”specialistul de clasă”.

Să-i (re)amintim de noi cu ocazia unor noi proteste?!

Prima soluție ar fi calea dialogului social și înțelegerea problemelor reale și grave ale sistemului penitenciar, ale polițiștilor de penitenciare. O a doua soluție ar fi: RELUAREA PROTESTELOR și ”EXCESUL DE ZEL” care ar avea consecința blocării activității sistemului penitenciar.

În context:

”Specialistul de clasa” pentru polițiștii de penitenciare

Mass-media și ministrul Justiției despre protestele angajaților din penitenciare

22 februarie 2021, proteste ale sindicaliștilor din penitenciare la Ministerul Justiției

9 replies on “Tehnic, ministrul justiției conduce penitenciarele, practic nu!”

Momentan avem o inagine de tara neguvernata.Acum cativa ani Belgia nu a avut guvern mai bine de jumatate de an si a mers economia foarte bine.La noi nici cand avem guvernanti nu merge nimic.Inafara de restrictii.

În legătură cu redistribuire e un lucru bun dar puneți condiții să rămână pe post o perioadă de. 5 ani sau stabiliți dumneavoastră cât.Daca stau un an și pleacă nu se rezolvă nimic.

Pai și ce mai așteptăm?
Când blocam odată activitatea în penitenciare, sa se înțeleagă odată ca noi chiar nu glumim?
Pana acum se pare ca asta cred ei despre noi.
Și cam au dreptate, sincer nici eu nu prea m-aș speria de 2 ore pe săptămână protest…

Comments are closed.