Categories
ANP justitie penitenciar sindicat

Dan HALCHIN – noul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Comisar șef de poliție penitenciară Dan HALCHIN, actualul director al Penitenciarului Arad, a fost promovat, în data de 01.04.2021, în funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

De la Penitenciarul Arad la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP)

Comisarul șef de poliție penitenciară Dan HALCHIN, în vârstă de 42 de ani, este actualul director al Penitenciarului Arad. În urma examenului organizat de Ministerul Justiției (MJ) în perioada 29-30 martie 2021, ofițerul de poliție penitenciară a obținut nota 8.10.

Concurenții au fost: Dan HALCHIN (director Penitenciarul Arad), Cătălin LUNCAȘU (director BAGR), Geo BURCU (director DPCT), Georgică ALEXEEV (director Penitenciarul Timișoara).

Concursul/examenul a constat în două probe, astfel:

1. interviul în cadrul căruia se prezintă și proiectul managerial referitor la exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere;
2. proba practică pentru evaluarea aptitudinilor manageriale, care constă în rezolvarea unei activități, a unei situații sau a unei succesiuni de activități ori situații întâlnite în mod curent sau care pot apărea în exercitarea atribuțiilor specifice funcției de conducere.

Atribuțiile postului de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor:

– conduce întreaga activitate a Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și o reprezintă în raporturile cu Ministerul Justiției și cu alte organe de specialitate ale administrației publice centrale și locale, cu alte autorități, instituții publice și organizații centrale și locale, precum și cu persoane juridice și fizice din țară și din străinătate, în limita competențelor stabilite de ministerul justiției;

– emite decizii şi instrucţiuni în domeniul de activitate, precum și decizii şi instrucţiuni cu caracter normativ, pentru aplicarea în mod unitar în sistemul administrației penitenciare, a prevederilor privind obiectivele Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor;

– îndeplinește calitatea de ordonator secundar de credite, calitate care poate fi delegată în condițiile legii.

Urmează etapa contestațiilor

Candidații nemulțumiți de rezultatele probelor de concurs pot contesta nota la una sau la ambele probe, în termen de 2 zile lucrătoare de la data afişării rezultatelor; contestaţiile se soluţionează de comisia de contestaţii prin analizarea înregistrării audio-video a probelor susținute de candidat, conform baremelor de evaluare şi notare definitive, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data expirării termenului de depunere a acestora. Dacă în urma soluţionării contestaţiei formulate nota la una dintre probele de concurs se modifică, în plus sau în minus, contestaţia se admite.

În context:

Posturile de șefi reintegrare socială au fost scoate la concurs. Psihologia personalului – călăul candidaților

Redistribuirea candidaților declarați ”respinși” este posibilă

ANP a scos la concurs posturile de șefi din sectorul operativ

18 replies on “Dan HALCHIN – noul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor”

Să-i urăm d-lui director general succes in activitatea profesionala, sănătate și putere de munca.

Sa speram ca își îndreaptă atenția și către SASS… Chiar am avea nevoie de sprijinul și interesul unui director priceput în vederea dezvoltării profesionale cât mai bune a structurii…nu tu module de pregătire, nu tu convocări ale șefilor de grupa, nimic nimic… Am fost lăsați efectiv de izbeliște… Ia și descurca te! Succes domnule director general!

Spre SAss ar trebui sa-si indrepte atentia CPT, resursa umana valoroasa si mare aprox 400 membrii care nu fac nimic raportat la ceea ce ar trbui sa faca….

Multi dintre noi au impresia ca ceea ce fac ei este mult mai important și mai valoros decât ceea ce fac alții.

Fiecare structură/angajat are rolul lui intr-o unitate. Supraveghetorul sa fie supraveghetor și sa nu se compare cu postul de paza sau economistul. Educatorul sa nu se compare cu pazistul, IT-istul sau invers.

Când ne-am angajat la penitenciar am stiut pe ce post candidam la concurs. Ne-am asumat responsabilitatea acelui post.

Nu mai judecați pe altul, dacă nu sunteți în papucii lui!

Adevărat , majoritatea am știut pe ce post candidăm , dar 80% au plecat din pază și supraveghere , că „au dat”… de greu și au fugit unde este și mai greu , bineînțeles cu ajutorul șefuților , lăsând paza și supravegherea fără oameni , unde chiar se muncește și este nevoie de personal . Cum credeți că am ajuns cu 60,70 de zile de concediu restant? Dacă și-au luat rubedeniile prin diferite birouri , să găsească soluții și pentru pază și supraveghere.
Pe secție nu poți să nu desfășori activitățile din programul zilnic(masă , aer, comandant , educator , psiholog , activități sportive , baie , frizer , spălătorie , cumpărături , instanțe , vizite , culte , asistent social , incidente ….) , iar dacă am un incident am rupt-o în fericire . Una este să vi la servici să dormi 24/24 și alta e să lucrezi cu ppl ul , să nu beneficiezi de libere, de concedii , să primești și pe jepcăneală lcs urile. Atitudinea șefilor trebuie să fie echidistantă , dar șefii noștri au alte preocupări , de aceea ne gâdilă treaba de ce face unul și altul , că noi tragem ca boii-n jug. Vă spun eu mai multe când ne veți onora ședințele.

auzi , module de pregătire și convocări , bani tocați aiurea , păi sunt mascați care nu au pus mâna pe un hoț în toată activitatea lor mă și au ieșit la pensie , nu au pus o singură dată cătușa , mai multă acțiune are BGS-ul ca voi mă și vrei module . Trebuie reanalizată activitatea voastră în penitenciarele cu regim deschis și semideschis , avem și probe.

Ai dreptate colegu..
Cum sa si permită sa zica module de pregătire… Asta e nebun???? Vrea sa se pregătească???? Mai bine un spor ceva acolo, un decont…. Ce atata pregătire…

Se confirmă astfel ceea ce spunea Napoleon în urmă cu 200 de ani: “fiecare agent de poliție penitenciară, are în rucsac bastonul de director general”!
Succes noului D. G.!

ADEVĂRAT , unii agenți chiar și ofițeri au bastonul adânc băgat în rucsac , că nu mai pot ajunge la dânsul să-l lepede.

Nu contestă nimeni că în sistemul penitenciar nu sunt oameni de valoare cu o bună formare și pregătiți , DAR sistemul are o mare , mare problemă de care se vede, că nu poate descotorosi , CORUPȚIA .

Buna ziua!Concursurile de trecere in categ ofiterilor se vor organiza pana in paste ? Si se vor suprapune pe sectoare de activitate? Aveti idee?

Veniți la servici să munciți , nu să vă prgătiți , pregătirea o faceți acasă în timpul liber. Și vă pregătiți pentru ce? Ieșiți la pensie , pe caz de boală și nici măcar nu au pus o cătușă la ppl.
Ce ar fi ca mâine să nu mai fac activități pe secție , că vreau să mă pregătesc , ce s ar întâmpla? Noi venim din timpul liber la pregătire , dacă nu știai , iar tu ajungi la servici și te pregătești , 40 de oameni se pregătesc de 20 ani , iar noaptea somn .
Dacă vrei îți detaliez.

Comments are closed.