Stadiu proiecte OMJ ”ore suplimentare și specialist de clasa”

Stadiu proiecte OMJ ”ore suplimentare și specialist de clasa”

Proiectul OMJ-ului privind plata ”orelor suplimentare” și cel al OMJ-ului privind acordarea ”specialistului de clasă” au fost trimise Ministerului Justiției (MJ) de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).

OMJ-urile sunt pe ultima sută de metri

Cu aproximație, la sfârșitul săptămânii viitoare Ministerul Justiției (MJ) va finaliza analizarea proiectelor celor două ordine de ministru, întrucât prioritatea o reprezintă, în acest moment, legile justiției.

Direcția Juridică din MJ analizează proiectele

Ambele proiecte de OMJ sunt analizate de specialiștii Direcției Juridice din Ministerul Justiției (MJ), celelalte direcții ale ministerului exprimându-și punctele de vedere vizavi de cele două proiecte.

În context:

Propuneri FSANP privind modificarea Ordinului referitor la acordarea titlului de specialist de clasa

Ministerul Justiției, proiect pentru aplicarea Deciziei ICCJ 65/2020 privind plata corectă a orelor suplimentare pentru polițiștii de penitenciare

Ministerul Justiției, bun de plată pentru furtul din orele suplimentare ale angajaților din penitenciare

Published by Cosmin Dorobantu

13 comments on “Stadiu proiecte OMJ ”ore suplimentare și specialist de clasa””

 1. Cat tupeu trebe sa ai sa aspiri la postul de DG dupa ce ai fost in CM din luna iulie,tii in brate cel mai incompetent sef de garaj dintre toate penitenciarele care nu cere posturi de sofer la concurs in schimb cere liber la transferat soferi de la alte unitati din tara in conditiili in care ai om scolit pentru functia de sef de garaj la Sibiu si il tii pe tusa sau il impingi catre paza….
  Halal fost pretendent la DG are Cimisoara…..

  1. Are defecte mult mult mai grave: rigiditatea, deciziile absurde vizavi de purtatul bărbii, mobbingul excesiv și multe altele care contravin multor acte normative.

 2. Din descriere pare apanajul celor vesnic imputerniciți! Oare mai este vreun minister din sistemul de ordine publică și apărare cu atîțea imputerniciți pe funcții în sistem ?

 3. Acest OMJ referitor la orele suplimentare se aplica si retroactiv?Cei care au iesit la pensie anul trecut beneficiaza? Multumesc.

 4. Domnule președinte am o propunere pentru dumneavoastră la care poate noua conducere a ANP o sa aiba deschidere…. Cu tot respectul cuvenit cred ca imaginea Politiei Penitenciare merita o promovare cât mai buna…. Nu ar strica un cont de fb, instagram etc care sa fie actualizat permanent cu diverse activități ale Politiei Penitenciare…suntem singura arma din întregul sector de apărare care la promovarea imaginii, a muncii și a ceea ce reprezinta munca noastră suntem absolut zero… Si ca oricine pe lângă bubele avute din fericire chiar avem și lucruri cu care sa ne mândrim…..ce părere aveți? Domnul halchin pare deschis la minte…

  1. Ar fi bine o campanie de imagine dar problema e că la noi programele de reeducare sunt făcute de multe ori doar pe hârtie sau superficial, nepotismul e in floare,ce activități să promovezi? Vreun sef care se crede vechil pe moșie? Singurele chestii pozitive sunt colegii care mai merg pe la concursuri pe la tv.

 5. Este vorba de ordinul prin care se pune in aplicare decizia ICCJ nr. 65/2021? Pentru că dacă vorbim de acesta, cred că implica și niște recalculări.

Comments are closed.