Categories
ANP FSANP justitie penitenciar sindicat

Transparență și dialog vs. problemele din penitenciare

Domnului ministru Stelian ION
Ministerul Justiției

Stimate domnule ministru,

Dialogul social este o componentă fundamentală a statului de drept, fiind în măsură să contribuie semnificativ la îmbunătățirea politicii sistemului penitenciar românesc, în acord cu angajamentul nr. 5 din cele 40 pe care USRPLUS și le-a asumat în Programul de guvernare ”O Românie fără hoţie”, în care ați menționat că ”Instituțiile care compun Statul român sunt extrem de opace.”

Apreciem interesul dumneavoastră pentru accesibilizarea informațiilor publice, transparența și dialogul social fiind două dintre valorile pe care Ministerul Justiției (MJ) și Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ar trebui să le respecte și să le promoveze în mod constant.

Sistemul penitenciar este parte integrantă a justiției pe care dumneavoastră v-ați asumat răspunderea că o veți face ”funcțională pentru cetățeni prin măsuri clare”, așa cum ați stabilit în angajamentul nr. 3 ”Să nu mori cu dreptatea în mână”, din același Program de guvernare.

În concluzie, în temeiul Acordului colectiv privind raporturile de serviciu la nivelul grupului de unităţi – sistemul administraţiei penitenciare, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), vă adresează rugămintea de a iniția demersurile necesare constituirii comisiei mixte de dialog social, în scopul identificării soluțiilor la problemele recurente ale sistemului penitenciar.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

În context:

Întâlnire între sindicate și directorul general al ANP

Sindicatele din penitenciare în dialog cu ministrul Justiției despre problemele personalului din sistemul penitenciar

 

Acord privind transparența decizională și dialogul în sistemul administrației penitenciare (2020)

8 replies on “Transparență și dialog vs. problemele din penitenciare”

Bună ziua domnule presedinte, exista zvonuri ca ANP-ul, a primit de la MJ raspuns favorabil in ceea ce priveste decontul turistic aferent anului 2021 pentru cei care au depus pana in 18 feb.2021 cand s a şi abrogat legea , urmând să se trimită la unității o adresa de către ANP in care se precizează clar si corect modul de decontare turistică, eliminându se asfel diferitele interpretări de catre cei de la financiar.Dumneavoastra ce ştiti ? intradevar a primit ANP răspuns de la MJ , urmând ca apoi sa trimită adresă in unității cu lămuriri clare?.Multumesc !

Va salut cu respect. Nu ne puteti spune ce s a discutat astazi la sedinta in legatura cu sesiunea de mutari ? Multumesc anticipat

Comments are closed.