Categories
ANP FSANP justitie penitenciar sindicat

Precizări Proiect ordin de ministru privind ”specialistul de clasă”…

Ieri, în cadrul întâlnirii dintre conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) și organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar s-au discutat o parte dintre problemele recurente ale sistemului penitenciar, printre care Proiectul de OMJ privind ”specialistul de clasă”.

Ministerul Justiției întoarce proiectul înapoi la Administrația Națională a Penitenciarelor

Ministerul Justiției (MJ) a trimis proiectul de OMJ privind ”specialistul de clasă” înapoi la Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) în vederea modificării, pe considerentul că, în forma actuala, proiectul ar crea o discriminare între polițiștii de penitenciare cărora li se va acorda pentru prima dată titlul de ”specialist de clasă” și cei care vor beneficia de acest drept, ulterior, prin examen.

Pentru a se elimina o potențială discriminare Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în vedere modificarea actului normativ în sensul că șeful ierarhic va întocmi o notă de fundamentare prin care va propune directorului unității acordarea sau neacordarea titlului de “specialist de clasă”.

In situația in care șeful/directorul propune neacordarea pentru un polițist de penitenciare, situația acestuia va fi analizată de o comisie de specialiști formată din 5 membri din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), in termenul cel mai scurt.

”Foarte bun” în loc de ”Bun”

Ministerul Justiției (MJ) și-ar dori schimbarea condiției calificativului pentru acordarea titlului de ”specialist de clasă”, vrând să schimbe calificativul ”bun” din actualul proiect cu ”foarte bun”. Sindicatele s-au opus, considerând că ”bun” este un calificativ de mijloc între ”nesatisfăcător” și ”excepțional”, justificând calificativul ”bun” ca unul pozitiv.

Termene limită: 23.04.2021, respectiv 26.04.2021

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN a promis organizațiilor sindicale că până la data de 23.04.2021, forma finala a proiectului de OMJ va fi trimis organizațiilor sindicale pentru consultare.

În data de 26.04.2021, proiectul de OMJ privind ”specialistul de clasă” va fi trimis de către Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) înapoi Ministerului Justiției (MJ) în forma discutata cu sindicatele, în vederea emiterii de către ministru.

În context:

Stadiu proiecte OMJ ”ore suplimentare și specialist de clasa”

Propuneri FSANP privind modificarea Ordinului referitor la acordarea titlului de specialist de clasa

ANP, proiect privind acordarea majorării de specialist de clasă pentru personalul din penitenciare

7 replies on “Precizări Proiect ordin de ministru privind ”specialistul de clasă”…”

Mai mare bataie de joc si atata minciuna si neasumare la adresa noastra nu a fost niciodata.
Parca trebuie in forma de la MAI sa fie similar.
nu mai zic ca acolo se aplica de la 01.01.2021………

Pentru a se elimina o potențială discriminare Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în vedere modificarea actului normativ în sensul că șeful ierarhic va întocmi o notă de fundamentare prin care va propune directorului unității acordarea sau neacordarea titlului de “specialist de clasă”

sa intelegem ca si de acum de cand va fi acordat prima data se va da in functie de ceea ce spune seful direct?? deci nu vom beneficia toti? suntem la mana sefilor?

Directorul general a precizat ca va face tot posibilul sa fie acordat tuturor angajatilor care întrunesc condițiile.

In cazul in care șefii ierarhici nu vor acorda, vor motiva neacordarea, iar nota va veni la ANP care va stabili.

estimativ , cam cat ar fi ca suma?
stim ca depinde de functie si de vechime, insa la agenti, care este min si max ca suma?
Baza la care se va aplica care este? , aici este de fapt totul, daca se aplica la salariul de 570 de lei, este insignifiant, insa daca se aplica la baza mare, se schimba situatia.

Comments are closed.