Categories
ANP FSANP penitenciar sindicat

Directorul general verifică Serviciul Psihologia Personalului (SPsP)

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a promis organizațiilor sindicale că va verifica/audita modul în care Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) evaluează psihologic candidații înscriși la concursurile din sistemul penitenciar.

Psihometria trebuie optimizată

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) are în vedere, ca, în scurt timp, analizeze procesul de evaluare psihologică a candidaților pentru concursurile organizate în sistemul penitenciar, în scopul optimizării acesteia, astfel:

  1. diminuarea nivel de dificultate al testelor,
  2. modificare itemi teste,
  3. reorganizarea procesului de evaluare,
  4. deschiderea de noi centre autorizate,
  5. încadrare de noi posturi de psihologi de personal,
  6. reducerea termenului de valabilitate a avizului psihologic.

Serviciul Psihologia Personalului – în vizorul directorului general

Organizațiile sindicale au semnalat în repetate rânduri că numărul mare de candidați ”respinși” la testarea psihologică ridică suspiciuni în ceea ce privește calitatea și obiectivitatea acestei structuri, însă niciun director general nu a avut până în prezent curajul”deranjeze” Serviciul Psihologia Personalului (SPsP).

Citind acest articol, am convingerea că toți polițiștii de penitenciare care au în perspectivă evoluția în carieră își pun speranța în revizuirea modului de lucru al Serviciului Psihologia Personalului (SPsP), dorit de directorul general Dan HALCHIN.

Lipsa de reacție și curaj al directorilor generali care s-au succedat la conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), de a nu audita/evalua SPsP, i-au creat acestei structuri un sentiment nemeritat de ”putere” și ”independență”, cu repercusiuni catastrofale asupra carierei polițiștilor de penitenciare.

SPsP se vrea ”Vaticanul” sistemului penitenciar

Nu de puține ori, doamna Loredana CORDUNEANU – șefa Serviciului Psihologia Personalului (SPsP) a făcut lobby pe lângă toți directorii generali ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ca structura condusă de aceasta să devină independentă din punct de vedere organizatoric și funcțional, un fel de ”Vatican” în sistemul penitenciar.

Papa este flexibil și nu respinge…

 

35 replies on “Directorul general verifică Serviciul Psihologia Personalului (SPsP)”

poate se ia in calcul scurtarea valabilitatii de acum, ne tine pe loc jumatate de an, total nedrept……
Nu poti judeca un om o jumatate de an pt asta, mai ales ca tot se scot posturi….

Dacă e asa, ar trebui și resursele umane luate la puricat. Nu este normal ca pentru un post sa zicem de la Penitenciarul “x” unde toți candidații au fost inapți, ceilalți candidați de la alte unități sa aștepte ca acei respinși sa facă fisa medicala și dosar concurs complet. Nu e cazul. De ce sa aștepte 3 săptămâni sau o luna ca să tragi aceeași concluzie?
Iar legat de psihologia personalului, iar nu înțeleg de ce trag de timp în publicarea rezultatelor, mai ales acolo unde rezultatele sunt clare ( toți absenți, toți inapți).

Jale mare la Timișoara!!! Azi, in ședința de consiliu, cu lacrimi in ochi, Zmeul cel Rău a anunțat ca i se pensioneaza șoferul personal, cu care intre timp s-a si inrudit!!! Intreg consiliul a fost nevoit aplaude retragerea in plina glorie a lui “Cotca”!!! Ce mai, e o onoare sa fii aplaudat de ofiteri, cand dispune directorul!!! Asa e ca, doar in vremurile bune, nașul trebuia trezit si adunat de prin localurile de sreaptease!!! Oare câți agenți de penitenciare de la Timișoara, cu adevărat merituoși si onorabili, au avut parte de un astfel de tratament?!! Asa e cand esti in tabara potrivita! Jupanul din capul mesei, deși trambiteaza sus si tare imparțialitatea si onestitatea, se dovedeste a fi un ipocrit! Oare cine o sa mai onoreze comenzile de miei anul asta pentru diversi?! Probabil, tot fînul, ca e pe ultima suta de metri!!!?

Nu va suparati, dar mi se pare bataie se joc, am prieteni care au prin loc din sursa externa acasa si eu cu scoala stau plecat cu anii, si in situatia mea sunt foarte multi. Nu mi se pare normal lipsa totala de comunicare. Nu stii niciodata cand se intampla nimic. Spuneti ne direct daca mai asteptam sau ne dam demisiile ca sa nu ratam concursurile din extern, ca asa dam si noi, sa nu mai fim batjocurile sistemului. Unii dintre noi avem copii, altii avem parinti cu probleme pe acasa, sotiile noastre le ingrijesc altii cat noi stam plecati. Asa bataie de joc nu credeam ca se poate. Smecherii se muta de la o puscarie la alta (vezi rahova-jilava / craiova – cr craiova) si prostii stau plecati cu anii.

Si tot Timișoara! Tot azi Zmeul cel rau, lacrimand artistic a anuntat retragerea directorului adjunct DEA…citam “care mi-a ținut spatele”!!! Intrebarea e la ce? Dar, cumnata, fratele, finii fratelui, finul Zmeului, Juli, Barza&co, nu țin spatele? Ba da…ca de aia apar unele imobile in zone rezidentiale si terenuri in stanga si in dreapta! De aia e stresanta viata de sef!!!

Piciule,,,Pai directoarea este istorie, ceilalți lingăi nu pot fi lăudați în public stau în umbra lui, de na, parca nu-i știm pe cei enumerați mai sus..cei din umbra încă au treburi și sarcini precise pentru a reface bugetul zmeului, cu e sa zbori cu o coada de hârtie igienica,,trebuie una de otel cu o avea înainte sa se îmbolnăvească, adică sa învețe pentru a fi bosul bosilor dar na a obținut o medalie de otel numai buna de a face porți la parcare. Apropo, dar Juli de ce a plâns la pensionarea directoarei, asa a comandat zmeul?

Bună seara, dle Dumitrașcu! Eu nu înțeleg cum de nu s-au luat măsuri până acum?? Candidații s-au tot plâns in ultimul timp “de transparența examinării psihologice”…
Personal, am susținut 6 testări psihologice in cadrul ANP,(agent și ofițer), fiind declarată APT de fiecare dată. Anul acesta, la testarea cu nr 7, ptr funcția de agent magaziner, m-au declarat INAPT. Eu nu am o explicație! Cum de am picat un test pe care l-am sustinut de atatea ori?! Acum durează puțin( 3 ore )și sunt teste simple, față de primele teste ( cu ani in urmă), care aveau o durată de peste 5 ore plus interviu după testare cu psihologul.
Ar fi mai multe de spus, dar presupun că le știți și dvs pe toate. Vă mulțumesc!

Eu zic ca ar trebui sa te întrebi de ce nu ai luat niciun examen din cele 6 la care ai trecut de psihologic 😁

Pentru că nu m-am prezentat mai departe din diferite motive. Nu judecați dacă nu cunoașteți persoana și intreaga situație…zic!!

…așa ca fapt divers, pentru cunoștința dvs generală, unele examene au fost anulate, altele suspendate, altele cu dedicație! Sunteți buni doar să aruncați cu pietre…”ăștia suntem și ne numim români”. App…discuția era despre testarea psihologică și nu vă era adresată! Vă doresc sănătate!!

Tot de la Timișoara…ambele evenimente au fost orchestrate de la distanță tocmai de cel care și el la timpul lui i-a ținut ,,spatele ” fostei Directoare chiar și de pe la spate din funcția de șefu la șoferi…
Umblă zvonul că de abia așteaptă să se pensioneze Zmeul Zmeilor că să poată să îl slujească cu credință pe următorul Director probabil ultimul din carieră…….

va rog frumos sa nu adresati comentarii rautacioase la adresa doamnei lili. a fost un profesionist desavarsit. facea niste papanasi grozavi , si cam atat…

Domnule Piciu vad ca sunteti foarte informat despre problemele de la timisoara.eu cred ca sunteti doat un turnator marunt .ati luat parte la niste evenimente si a ti dat tot din casa.poate data viitoare ar trebuii mai bine alesi cei ce participa la o ceremonie festiva fie ea si de pensionare.eu propun de acum incolo sa participe doar prietenii intimi

Paradoxal, deși sunteti cam certat cu gramatica, sunt de acord cu dumneavoastră!!! Posibil ca, facultatea tehnică pe care ati facut-o, sa fie la ff!!!

App…Volan pe dreapta! Paradoxal, deși sunteti cam certat cu gramatica, sunt de acord parțial cu dumneavoastră! Posibil ca, facultatea tehnică pe care ati facut-o, sa fie la ff!!! Dar, nu vă faceți griji inutile pentru limba română, că dacă executati tot ce vi se ordonă de Zmeu, poate prindeti o functie pe acolo! Si nu uitati sa-l laudati si sa-i turnati in pahar si ureche, ca tare mult ii place!!

Halchin are marea șansă de a deveni primul DG mai…altfel, dacă s-ar înfige puțin în Loredana! A propos de testări și logică, am picat o testare pentru o funcție de execuție, pentru că locurile erau ,,dedicate,, iar anul următor, am trecut de o testare pentru o funcție de execuție. Singura diferență a fost că, între timp, ,,examinatorul,, de la interviu a fost săltat pentru niscai îndeletniciri penale. A fost în perioada preaderare UE, și au cam fost monitorizați, înainte și după…;)

Erată, anul următor funcția era de conducere, scuze, de când cu pensionarea, se pierd neuroni!

pt domnii de la Timisoara ,noi cei din provincie va rugam respectos sa definiti notiunea de prieten intim. (se includ relatiile intime sau doar de pahar) .tradatori vor fi in ambele situati.

Jale mare la Timișoara este de când ” Zmeul” Alexeev, a căzut examenul pentru director general. E, a încercat, dar s-a lovit iar la genunchi ( ca sunt cu antecedente) și a fost pus la respect de un fost agent. Tocmai ” marele” Alexeev care se bătea cu pumnul în piept ca a terminat Academia ca șef de promoție. Râde lumea că a luat medalia de bronz, a făcut contestație și a pierdut-o și pe aia. Ha ha ha….. Era și timpul sa i-a la goale. Și e doar începutul

Sunteti optimist! Nu cred că onor ANP va face ceva!!! Probabil va practica politica “capacului pe oala”! Desi exista niste semne de întrebare serioase despre modul cum a fost dat afară agentul Gui de la grupa! Dar, a fost si DIP in control si a lasat povestea in aer! Tot, probabil pentru ca se gandeau ca Zmeul va ajunge la gradul suprem! Poate si pentru ca domnul (editat admin) se gandea sa-si păzească spatele, in acest caz! Dar, oare legea nu e lege pentru toți?! Sau se aplică preferențial, in functie de cine e controlat?!

Dip-ul asa a procedat. mereu. Vin, fac pe durii, aduna material si atat. Nici macar o concluzie, dupa luni de zile. Probabil asteapta sa vada pozitia degetului, sus sau jos, ca la gladiatori. Traieste sau moare! Concret, nu e prima oara cand vin la Timisoara, dar alexei e curat ca lacrima. El, fiind in cm, doar suna si dadea ordine: cine trece pe functia aia, cine pleaca de la secretariat, cine vine la secre, cine e dat afara-vezi cazul Gui etc. Fraierii executa si semneaza, iar el nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i miroase…. Lingai si pupincuristi au fost si-or mai fi inca! Unii isi dau seama tarziu si regreta, altii nu realizeaza niciodata ca toata viata lor au fost niste slugi, fara onoare si demnitate, aruncati de tipul celor ca dottore la gunoi, dar gata sa pupe imediat alte maini si dosuri. Dottore, la ipocrizia ta, unii ar spune ca nu esti sfectat de ultimele evenimente, dar se vede pe tine…. Sa incepi oare si tu sa platesti???

Domnule Dorobantu, să știți ca oamenilor le este teamă sa vorbeasca dim cauza prigoanei, care ar urma! Efectiv, ii hartuieste ulterior, si.nu toti au taria de a face față! De exemplu, sora lui Gui a fost mutată fara niciun motiv, deși era pe functie, doar pentru ca fratele a cazut in dizgrație! E o situație normală?

Da și după aceea ne cautam de lucru pe la Continental, ne rezolva Alexeev. Mai bine nu, ca o sa dorească din nou,cauciucuri la Mercedes.

Dl presedinte propun sa infintam un sindicat Fsanp la Timisoara si pe dl Piciu sa l numim lider de sindicat pana l executa si pe el sistemul.sau poate o sa fie ca la rusi.”s a sinucis de prea mult bine.”

Identificați un potențial lider acolo la P. Timișoara și contactați-ma! Va acord sprijinul în formarea unui sindicat. Am documentele necesare. Nu trebuie decât 15 oameni curajoși care sa semneze un tabel. Atât! E greu?

Sa se riște cei 15 sa facă sindicat, ca o sale iese curajul pe ochișori. Va avea Zmeul ffff mare grije de ei. Atât timp cât va fi la putere Doctorul,cu un doctorat scris de el hahaha doar semnat de el, vor fi tocăniță la popota sau colegi civili cu Gui.

Aiurea cum dati in digeiul de la Timisoara,serios…si asa e suparat ca l-a mazilit “politicul”.Si ca sa se observe ca nu-i sunt straine practicile adoptate de catre politicieni,a asmutit catei si catelusi sa scrie pe aici ca examenul sustinut a avut ca rezultat… hotarari politice.miau miau.Cam asa e cand scoti capul in lume si te lovesti de realitate…faci buba.Exista la vreun penitenciar din tara sau la unitati subordonate M.A.I. blaturi mai josnice decat la Timisoara?Functii promise sau scoase la licitatie,directive cu privire la care pe unde sa-si desfasoare activitatea,cine sa participe la concursuri,cine nu este dorit si astfel nu are dreptul de a participa ,cu toate ca ,legal ,sunt indeplinite conditiile,si cine trebuie dat afara pentru ca poarta barba sau are tatuaj,ca de la magazinul din coltul blocului si asa mai departe…si tocmai tu sa insinuezi asta?Esti prea slab sa recunosti infrangerea si sa accepti realitatea.nu-i asa ca nu-i niciunde ca la Timisoara?!La ANP din pacate ,n-a fost si dupa astfel de reguli tu nu poti sa “joci”.Puteai sa dai dovada de demnitate si barbatie detasandu-te de cutuma vesnica impusa la Timisoara si sa-ti vezi lungul nasului,insa muschii tai sunt doar pentru escortele acelea ,platite cu ciubucuri de la sindicatul pe care il patronezi si conduci din umbra, pentru munca silnica depusa non-stop la punctele de lucru si nu stiu daca sunt activi ,muschii,si pentru celelalte escorte,dar putem sa intrebam la evidenta…

Vreți sa spuneți ca încă se mai spun subiectele la examenele de angajare..la cine trebuie? Cât mai merge acum..tot în euro? Mai are Alexeev de terminat o casa hahaha.

Ati avut posibilitatea sa alegeti alti lider sind. I-ati ales tot pe aia… Si-atunci va intrebati de ce nu se schimba nimic si unde sunt banii dvs.? Baietii de la pupitru stiu ce sa faca cu ei, stato linistiti: platesc amenzile unitatii, se plimba in turnee-unii, care stiu sa loveasca mingea- restul, adica pulimea cotizeaza si-atat. Pres sind e cel care se bate cu alexeev si cu (editat admin) lui marica pt angajati si pt dreptate, nu cel care-i umple paharul si-i canta la ureche. Vedeti ce pensie primeste pres si mai dati-i si voi ca nu-i ajung banii. Si-atunci, cand asta face ore cu sutele si primeste si 50 la suta, si 75 la suta, cu cine vreti sa tina? Sa fim seriosi!

Domnule Gigel, cam aveti dreptate! Dar, următorul candidat a strâns doar 40 de voturi! Totusi, merg pe ipoteza ca oamenii nu au fost bine informati. Deși, foarte mulți dintre ei gravitează in jurul echipei de fotbal, iar acolo este un pol important al deciziilor! Desigur, au mai fost momiti si cu diverse mese la “iarba verde”! Poate astea sunt asteptările lor si nu inteleg esența sindicatului! Oare v-ați gândit ce resurse financiare se colecteaza lunar la aproximativ 240 de membri?! Atunci, poate aveti si raspunsul la interesul reprezentat de respectivele funcții! Cu atât mai mult, asta nu scuza lipsa de reacție a sindicatului in a-și apăra membrii, in cazuri concrete de intimidare sau abuzuri! Celelalte sunt povești, gen …in cadrul comisiei de disciplină sindicatul a făcut opinie separată…in conditiile unui Zmeu tiranic, care controlează membrii comisiei de disciplină si le dictează deciziile!

Comments are closed.