Categories
ANP penitenciar sindicat

Ordinului privind “specialistul de clasă” este finalizat. Cum prevenim abuzurile șefilor?

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a finalizat proiectul de ordin de ministru privind “specialistul de clasă”. Proiectul de act normativ va fi trimis luni, 26.04.2021, Ministerului Justiției (MJ) spre aprobare.

ANP și-a respectat promisiunea. Ce va face MJ?!

Vineri, 23.04.2021, proiectul de ordin de ministru, a fost elaborat de Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) așa cum a promis organizațiilor sindicale și transmis acestora spre consultare. Dar ce va face Ministerul Justiției (MJ)?! Ministrul a mai promis că rezolvă această problemă, însă au trecut 4 luni și problema este încă nerezolvată.

Elementele de noutate din noul proiect: referatul și comisia de contestație

Titlul de “specialist de clasă” se acordă, pe baza unui referat întocmit de șeful ierarhic nemijlocit, personalului care îndeplinește condițiile și standardele de performanță.

Propunerea de neacordare a titlului se analizează de către o comisie formată din 3 ofițeri, cu aceeași clasă sau mai mare din cadrul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Directorul general se implică direct în prevenirea eventualelor abuzuri

Directorul general, Dan HALCHIN, a promis organizațiilor sindicale că se va implica activ și direct în prevenirea eventualelor abuzuri săvârșite de șefii ierarhici din unitățile penitenciare, care vor avea în vedere “plata polițelor” subalternilor și care vor încerca să nu acorde acest drept.

AICI proiectul! OMJ specialist de clasa refacut – 23.04.2021

 

8 replies on “Ordinului privind “specialistul de clasă” este finalizat. Cum prevenim abuzurile șefilor?”

Dar ordinul cu sesiune de mutari cand este finalizat ? Intreb pentru un prieten.

Dacă reușiți sa faceți ceva în privința abuzurilor șefilor, ar fi o mare performanta. Dar… Eu unul nu cred. Abuzuri au fost și vor mai fi.
La Timișoara se profita din plin de putere. A fost control și de la ANP pe abuzuri și a fost și nimic mai mult. Au luat declarații de la agenți, au plecat și ofițerii au răsuflat ușurați. Pot continua… Au fost puțin speriați, Marica ( directorul adjunct) a fost subit contact la Covid. A stat acasă 14 zile, nu l-a chemat nimeni la declarații și totul s-a spălat cu mopul. Este dinnou Zmeuț. Știe și medicină, ii învață pe medici și asistente cum sa procedeze la servici.
Repet!!!! Rezolvați problema cu abuzurile și trimite-ți o echipa competenta la Timișoara, care sa fie imparțiala și sa tina cont de problemele agenților, agenți care trebuie sa suporte zilnic măgăriile comise de Alexeev și Marica

Acest specialist de clasa, e ca și 50% pt lingăi și pupincuriști. O sa primească doar cei care merita. Muncitorii nu o sa i primească. Voi liderii de sindicat o sa va băgați la înaintare praduitorii, curvele și restul!

Comments are closed.