Categories
justitie penitenciar sindicat

Cîțu către Drulă: “Nu te lupți cu sindicatele!” Ce înțelege Stelian ION din acest mesaj?

Prim-ministrul Florin CÎȚU i-a transmis ministrului Transporturilor Cătălin DRULĂ: “Nu te lupți cu sindicatele!”. Când un mesaj asemănător și pentru Stelian ION?!

Lupta angajatorului cu sindicatele nu este benefică

Prim-ministrul Florin CÎȚU a înțeles că lupta cu sindicatele nu este benefică managementului instituțional și i-a transmis public ministrului Transporturilor Cătălin DRIULĂ un mesaj: “Nu te lupți cu sindicatele, cu nimeni!”

Lupta cu sindicatele (reprezentanții angajaților) înseamnă lipsă de tact și orientare, o veritabilă pierdere a busolei managementului. Consumul de energie consumat nu compensează cu rezultatul atins.

Lupta angajatorului trebuie dusă cu problemele, nu cu oamenii!

Sindicatele prezintă conducerii problemele recurente ale instituției. Lupta managerilor trebuie dusă cu problemele întru rezolvarea acestora. Supărarea pe oamenii care prezintă conducerii aceste probleme este un nonsens, o lipsă de viziune și anvergură.

Ministrul Justiției nu luptă cu sindicatele, dar nici nu comunică

Stelian ION, ministrul justiției, a ales dialogul “mut” cu organizațiile sindicale. În cele aproximativ 6 luni de când este ministru, Stelian ION nu a găsit 2 ore să discute cu reprezentanții angajaților din sistemul penitenciar, deși problemele sunt recurente, cronice și, fără implicarea ministrului, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu poate găsi singură soluții de rezolvare.

Când se va implica Stelian ION în rezolvarea problemelor?

Răspunsul la întrebarea aceasta este greu de dat. Nici noi nu știm când se va implica ministrul și nici el nu știe, pentru că Stelian ION a ales calea NON-DIALOGULUI. Ministrul este interesat de promovarea în spațiul public al “populismului” extravagant, fără a se axa pe utilitatea practică a funcției pe care o deține.

Blocaj vs. Dialog

Problemele din penitenciare nu se rezolvă dacă nu te implici direct în găsirea soluțiilor, iar lipsa dialogului cu reprezentanții angajaților va conduce la un blocaj instituțional care-l va afecta la imagine pe Stelian ION. Experiența ne-a demonstrat că toți miniștrii care au apelat la “dialogul mut” au avut de pierdut. Trist este că, în această situație, și angajații au de pierdut. Ministrul este trecător, problemele rămân.

În context:

Dialog social înghețat

Transparență și dialog vs. problemele din penitenciare

Sindicatele din penitenciare în dialog cu ministrul Justiției despre problemele personalului din sistemul penitenciar

5 replies on “Cîțu către Drulă: “Nu te lupți cu sindicatele!” Ce înțelege Stelian ION din acest mesaj?”

Avertismente ca vor fi schimbati, asta inseamna.Cred ca e doar o chestiune de timp.Partea proasta pentru sistem ca trebuie sa o ia de la capat cu toate cand vine un ministru nou.Discutii, lamuriri….

Domnul presedinte, “cu toata jena” (asa cum ar spune si hotul), deja mi-e rusine sa va tot intreb cand se face sesiunea de mutari. Va tot intreb de o saptamana si dvs. preferati un dialog mut (asa ca dl. ministru). Ne spuneti ca nu stiti nimic, dar anterior s-a zis ca la ANP se discuta deja despre asta. Intelegeti-ne ca suntem disperati de viata. Avem familii, copii, suntem aruncati la sute de km de casa si stam cu anii. ANPul nu a inteles nici pana acum ca omul este mult mai linistit cand e acasa. E usor sa zici si sa iti dai cu parerea, cand nu te aflii in situatia respectiva. Dar omeneste acum… haideti sa fim sinceri. Este ultima data cand va mai intreb ceva legat de asta. Vreti sa ne ajutati cu un raspuns, va multumim, nu vreti, asta este.

Comments are closed.