Categories
ANP FSANP Info justitie penitenciar sindicat

FAKE NEWS: Modificarea legii pensiilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională

Pe rețelele de socializare Facebook și Whatsapp a devenit viral un mesaj fals referitor la modificarea legii pensiilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională (armată, poliție națională, poliție penitenciară, jandarmerie, pompieri SRI, SIE, STS etc.). Este FAKE NEWS! 

Mesajul devenit viral care a alarmat polițiștii și militarii

”55 ani pentru toți polițiștii și militarii, proiectele de lege USR și PNL au fost depuse azi 27.05.2021 la comisiile ordine și siguranța publica din cele doua camere ale parlamentului și sunt programate pentru dezbateri la începutul sesiunii parlamentare din luna Septembrie, ambele conțin relativ aceleași modificări ale condițiilor de pensionare pt personalul militar și polițiști, cea mai importantă modificare: vârsta minima pentru deschiderea dreptului la pensie 55 ani indiferent de vechimea in sistem și grupele de munca in care aceștia și-au desfășurat activitatea și abrogarea pensionarii anticipate parțiala!”

Inițiatorii acestui mesaj dau dovadă de o iresponsabilitate totală

Mesajul viral este o ȘTIRE FALSĂ. Din discuțiile purtate cu reprezentanți ai celor două partide, am înțeles că, la momentul actual, NU EXISTĂ depus în Parlament (la comisii) niciun proiect de lege care să modifice condițiile de pensionare ale angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională este unul subdimensionat, iar un asemenea mesaj nu face altceva decât să producă temere în rândul angajaților din acest sector care îndeplinesc condițiile de pensionare și care ar putea imediat să se pensioneze, mărind deficitul de personal deja acut din sistem.

11 replies on “FAKE NEWS: Modificarea legii pensiilor angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională”

Mulțumim domnule președinte pentru distribuirea unor informații corecte. Din păcate nu toți liderii fac același lucru. Unii contribuie la întreținerea zvonurilor, dându-le legitimitate prin postarea pe grupurile de WhatsApp.

Foarte corecta informatia.Mai ales ca cei de la USR declara , la majoritatea televiziunilor, ca ei sunt pentru desfiintarea TUTUROR pensiilor speciale, inclusiv pensiile de serviciu ( militare ). Si doar opozitia celor din PNL ( si a ministrului Bode ) ii opreste sa treaca la ,, reforme”… Sa speram ca aceste ,, fake news-uri ” nu sunt parte a unei strategii, mult mai ample…

Ma tem ca nu este un simplu fake. Mesajele despre pensiile militarilor sunt stiri bine fabricate si tintite, care testeaza atentia, gradul de preocupare si reactia acestora. Si nu vin din surse aleatorii, ci din zone foarte bine controlate.

Tot “fake news” fusese și încercarea de impozitare a pensiilor, până au transpus-o în realitate… noroc cu Curtea Constituțională și că mai erau și alte profesii ce puteau fi afectate atunci. Cred că subiectul trebuie tratat cu maximă atenție!

Domnule presedinte, imi doresc sa aveti dreptate, dar imi este greu sa cred ca civilii vor iesi la 65-70 de ani si cei din sistemul de siguranta nationala vor iesi la 47. Usor, usor cred ca ne vor duce spre o varsta mai inaintata.

Civilii vor ieși la pensie la 70 de ani, LA CERERE. Sa nu confundăm lucrurile! Și noi avem posibilitatea sa ieșim mai târziu la pensie, dar tot la cerere.

Curios cum ar fi un program de instructie cu militari la varstele 40-55 de ani? Haios, asa-i? LOL. Penibila idee! Unii inca nu inteleg ca baza personalului militar trebuie sa stea pe camp nu in birouri.

Razboaiele nu se mai poarta de ceva timp pe camp cu soldati calare. Iar sistemul militar nu presupune doar activitstile pe care vi le imaginat, sapat transee sau cine stie ce o fi in mintea dvs

Comments are closed.