Categories
ANP justitie sindicat

De la 0 la 12 pe an (întâlnirile cu conducerea Ministerului Justiției)

De la 0 la 12 pe an (întâlnirile cu conducerea Ministerului Justiției)… Nici nu știu cum să apreciem deschiderea conducerii Ministerului Justiției (MJ) către dialog social. Dacă întâlnirile vor fi productive, nu avem nicio problemă de orgoliu să recunoaștem acest lucru.

Ministerul Justiției și jumătățile perfect în dezechilibru

Până acum două săptămâni Ministerul Justiției (MJ) a adoptat tactica ”dialogului pârjolit”. Adică într-un an, zero ședințe de dialog… situație care a scos organizațiile sindicale în strada, la protest. Când nu există dialog, există proteste. Când există proteste, problemele minore devin majore și sunt scoase la suprafață opiniei publice. Adică guvernanții pierd procente electorale, iar instituția pierde la capitolul imagine publică. Când se pierd procente și imagine, de regulă ”capii” sunt sacrificați.

Recent conducerea Ministerului Justiției (MJ) a adoptat o atitudine total opusă. Dialog în ședințe lunare întru rezolvarea problemelor recurente din sistemul penitenciar. FSANP a propus pe agendă 7 probleme. Au fost discutate în prima ședință. urmează altele și altele. Pe rând trecem prin toate. În funcție de prioritate și potențială rezolvare.

O dată la 3 săptămâni ședință cu conducerea ANP

O dată la 3 săptămâni, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) organizează întâlniri de lucru cu organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar. Un lucru lăudabil. Organizațiile sindicale prezintă de regulă problemele sistemice, iar uneori probleme punctuale din diferite unități penitenciare care nu au capacitatea de a rezolva pe plan local.

Problemele ”de unitate” nu prea au fost puse pe tapetul ședinței dintre SINDICATE și ANP, întrucât nu prea există multi manageri ”berbecuți” în sistemul penitenciar. Am zis NU PREA, deoarece, din păcate ”este” unii.

12 replies on “De la 0 la 12 pe an (întâlnirile cu conducerea Ministerului Justiției)”

Dle președinte, daca tot se deschide usa mai des la minister, poate se reia discutia despre decontul ratei pt personalul care nu beneficiaza de acest drept. Era un proiect la avizare dar cine stie prin ce sertar este uitat. Multumesc!

Dl Dorobantu sporu ptr specialist de clasa će se mai aude mai intram in posesia lui sau nu multumes

Bani,bani,bani,puteti discuta despre faptul ca la penitenciarul slobozia nu avem de foarte mult timp schimbator planificat,se sta 12 ore in post,ziua dacaai noroc de 15 minute schimbare e mare lucru iar dasdrp vede acest lucru normalitate,lipsa de personal este acuta dar la bucuresti se acorda salarii de exceptionali celor ce fac multe cu putina resursa umana,nu se dau doi bani pe vulnerabilitate sau pe epuizare,am ajuns la jumatea anului si s-au acordat 0 zile de concediu pe anul in curs in paza.

Și ce vrei acum?! Să-ti introducă exact textul de lege? 🤣🤣 Cred că ai suficientă vechime (însă nu neapărat și experiență) încât să știi că în lege scrie că trebuie asigurat un număr de 4 agenți la 3 posturi de pază, adică schimbător, pe înțelesul tuturor! (OMJ 4800, art 64, alin. 5). Dar trebuie să iasă răutatea din oameni că altfel nu ne simțim bine.

Sa-mi fie cu iertare dar daca va cunosteti drepturile, cine va pune sa nu vi le cereti?Lipsa de personal, nu da dreptul nimanui sa nu respecte legile!!!Actionati in instanta acea persoana care va incalca drepturile sau daca aveti sindicate cereti ajutorul acestora!

Comments are closed.