Accesul tuturor angajaților cu telefoanele mobile în penitenciare
ANP, FSANP, penitenciar, sindicat

Accesul tuturor angajaților cu telefoanele mobile în penitenciare

În cadrul ședinței din data de 03.06.2021, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ca toți angajații să aibă acces cu telefon mobil în penitenciar.

Accesul tuturor angajaților cu telefoane mobile în sectorul administrativ

Este necesar ca Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) să întreprindă demersuri, astfel încât întregul personal, inclusiv polițiștii de penitenciare din sectorul operativ, să poată beneficia de accesul cu telefonul mobil în sectorul administrativ.

Falsa justificare a angajatorului este discriminatorie…

La momentul actual, anumiți polițiști de penitenciare au acces cu telefonul mobil în sectorul administrativ. Dacă se află ”în cercul relațional” al directorului unității, orice angajat beneficiază de aprobare pentru a deține telefon mobil personal în sectorul administrativ.

Această situație este discriminatoare față de ceilalti polițiști de penitenciare, iar neaprobarea accesului tuturor angajatilor cu telefonul mobil în sectorul administrativ își are fundamentul în prezumția ofensatoare că propriii angajați ar introduce telefoane mobile în penitenciar în scopul folosirii lor de către deținuți.

În realitate, acordarea acestui drept reprezintă ”un moft” al directorului unui penitenciar prin care-și arată ”puterea” pe care o împarte discreționar.

Raționament invocat fără un studiu de caz

Astfel, restrângând numărul angajaților care au acces cu telefon mobil în penitenciar, conducerile unităților penitenciare consideră într-un mod nejustificat că reduc fenomenul de introducere în mod ilicit a telefoanelor mobile în penitenciar.

Directorul general, Dan HALCHIN, analizează problema

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a anunțat ca în maxim două luni, după o analiză detaliată a situației, va veni cu o decizie.

Momentan, intenția directorului general este PRO acces, însă sperăm ca decizia finală să nu îi fie influențată de oameni cu un glorios trecut inchizitorial, care nu știu că cel mai mic progres palpabil și asumat în sistemul penitenciar are ca punct de plecare un progres în conștiință.

33 thoughts on “Accesul tuturor angajaților cu telefoanele mobile în penitenciare

 1. Dacă reușiți sa dați și “ prostimii” voie sa aibă acces la un lucru banal in 2021 , nu doar anumiți șmecheri care sunt agreați de conducere , am avut părinții bolnavi de covid și nu am putut sa iau legătura , trebuia sa merg 500 de metri , sa aștept 10 minute sa ies in afara unității și tot procesul se repeta de fiecare data ! Oricum felicitări pentru inițiativa !

 2. asta s-a negociat cu Mj-ANP ?

  12. Articolul 98 se modifică în sensul reglementării procedurii în situaţia neacordării titlului de specialist de clasă.
  Facem precizarea că drepturile aferente titlului de specialist de clasă se vor acorda efectiv numai la momentul aplicării integrale a Legii-cadru nr. 153/2017, rămânând incidente dispoziţiile legale care stabilesc modul de aplicare a legislaţiei salarizării până în anul 2023

  1. Domnule presedinte,
   Ce inseamna cele de mai sus? Ordinul se va semna insa se va pune in aplicare abia la finalul lui 2023?
   Este adevarat?

    1. Nu vreau sa par contra sau sa fiu negativist, insa va rog sa mai verificati inca o data la ANP-MJ si sa vedeti ce scrie in referatul de aprobare postat pe site-ul MJ in 07.06.2021, si anume:
     Facem precizarea că drepturile aferente titlului de specialist de clasă se vor acorda efectiv numai la momentul aplicării integrale a Legii-cadru nr. 153/2017.

     1. Confirm cele mentionate mai sus, asta este intentia MJ-ANP, restul a fost o tergiversare pt a arata ca se misca lucrurile…..
      Bataie de joc…

   1. Se pare ca astăzi MJ a început sa trimită adrese prin unități privind abrogarea OM – 75% sâmbete-duminici.
    Și nu este gluma.

    1. asta s-a ABROGAT:

     (2) Majorarea acordată pentru munca prestată în zilele de repaus săptămânal, de sărbători legale și în celelalte zile în care, în conformitate cu reglementările în vigoare, nu se lucrează și majorarea reglementată pentru munca suplimentară în condițiile prezentului ordin nu se pot cumula pentru aceeași muncă prestată.

   1. /data/user/0/com.microsoft.office.word/app_EmailAttachments263ce3cd-b3df-46a6-b42d-b86a83acf954/ORDIN 2588 din 2019.docx

 3. Multi dintre directori n au înțeles nimic după demilitarizarea din 2004.Au rămas aceleași metehne, aceleași cutume,aceleași căprarii. Intre timp unii s au pensionat, dar în locul lor n au venit decât copiile lor fidele,ofiterasii pe care ei i au călcat pe cap,si care nu stiu altceva decat sa calce si ei la randul lor.Suntem o instituție încărcată da hartii,care mai de care mai haioasa si lipsită de sens. De fapt nepriceperea si frica naște sentimentul de acoperire.Avem posibilitatea de a vorbi cu lucrători de penitenciare din întreaga UE,sunt retele de socializare.Ei pot veni la serviciu cu tabletă, telefon mobil,laptop,fără nicio problemă. Serviciul nu se mai preda demult pe asa zisele PV.nu exista registre si totul se desfasoara online,la vedere,exista camere de supraveghere,dar nu pentru a urmări agenții, ci,pentru a vedea comportamentul deținuților. Nu exista contact cu deținutul decât în momentul încarcerarii si intervențiilor .Ce sa zic,suntem la ani lumina ,cu lucrători multi angajați în sectoare neesențiale ,care au fost demult desființate în alte țări (gen:financiar contabil,auto,medical,logistică).in alta ordine de idei ,nu cred ca sistemul nostru penitenciar poate fi deschis pentru a facilita accesul personalului cu telefon mobil în unitati,decât pentru unele sectoare obediente. Directorii sunt manati de alte necesități, si anume de a tine întotdeauna personalul sub papuc,pentru a nu da vreunuia ocazia să ridice capul.ei încă susțin că intimidarea este o măsură de control.

 4. Nu am acces cu telefonul mobil in sectorul administrativ dar nu sunt de acord ca toti angajatii sa aiba acces cu telefonul! Ce ar fi ca cei din perimetru sa aiba acces cu telefonul sau toti din administrativ sa stea numai pe facebook sau instagram? Mai bine ati propune diminuarea accesului la cei care au deja! Sa aiba doar persoanele care au neaparat nevoie pentru a comunica cu exteriorul!

  1. Solicitarea e ca sa se creeze un spațiu in sectorul administrativ in care și cei din operativ sa poată folosi la nevoie telefonul mobil fără a deranja postul de control nr. 1.

  2. Da boss, ai dreptate, sa stea pe Facebook numai slugile directorilor… restul la munca sclavilor.. ce mentalitatea de..

 5. Telefoanele să fie ținute într-un loc special amenajat nu în PC1 și să mai fie creat un nou post de agent care să răspundă de telefoane😂.

 6. Ce le-au mai taraganat si frecat mutarile astea, de la 4 s-a ajuns la 1 si acuma vor sa mai si limiteze locurile. Si ANPul si toata lumea stie ca din perspectiva resurselor umane astea sunt cele mai de interes miscari de personal, nu angajarea de veterinari si dentisti. Totul e gresit in toata povestea asta. Mutarile trebuiau facute inainte se incadrarile din extern. E un cerc vicios. Se scot locuri din extern cu duiumul in zonele si asa aglomerate gen Pitesti, Craiova, Vaslui, apoi nu se scot locuri la mutari suficiente pentru cei plecati. Cei care fac scoala isi aleg la sute se km pe unde raman neocupate, in final agentii dau avansari de ofiteri unde sunt posturi, apoi avand stelele se duc inapoi la locul de bastina. Pilosii se muta de la o puscarie la alta fara stres gen Jilava-Rahova samd. Trebuie schimbat totul ce tine de chestiile astea.

  1. Am pus problema mutării politistilor de penitenciare înainte de a se organiza concursuri.

   ANP accepta ca mutările sa se realizeze in procent mai mare, însă politica de personal impune și angajări din sursa externa.

   De ex: 20% mutări, 5% angajări din sursa externa.

 7. Felicitari ptr aceasta idee minunata! In viitor poate faceti demersuri, ca in fiecare birou, sa fie si un minifrigider( chiar si un cuptor cu microunde)….nu ca pn acum….fiecare cum se descurca(nu doar smecherii sa aiba🤦🏻‍♂️). Nu …numai detinutul are drepturi, si noi avem. Si drepturile acestea ne fac serviciul mai usor, oriunde il facem.

 8. L-a Jilava s-a retras accesul cu telefonul mobil la vreo 5 persoane, aprobări date de fostul director, pensionat de vreo 5 zile. Soluția la Jilava este sa facem vreo 5 sindicate afiliate la FSANP și așa vom avea toți din BEX acces cu mobil. Sau sindicatul nu achiesează la libertea de comunicații cu cei dragi?

 9. Buna ziua!
  Dar cei de la IT&C de ce nu au cu totii acces cu telefonul in sectorul administrativ? Nu s ar putea face o adresa in acest sens?

Comments are closed.