ÎCCJ - RIL privind sporurile pe perioada concediului de odihnă al polițiștilor de penitenciare
ANP, penitenciar

Dan HALCHIN își asumă plata sporurilor pe perioada concediilor

Ieri, la ședința comisiei mixte de dialog social de la Ministerul Justiției (MJ), directorul general al Adminsistrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a declarat că își va asuma plata sporurilor pe perioada concediilor de odihnă.

1 Septembrie 2021, concedii cu sporuri

Începând cu data de 1 Septembrie 2021, polițiștii de penitenciare vor beneficia de plata sporurilor pe perioada în care aceștia se află în concediu de odihnă.

Dan HALCHIN își asuma plata în ciuda RIL-ului inițiat de Ministerul Justiției (MJ)

Ministerul Justiției (MJ) a ales calea amânării aceste plăți, făcând apel la un tertip des utilizat și anume recursul în interesul legii (RIL). Soluția aleasă de Ministerul Justiției (MJ) a determinat Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) să nu acorde acest drept.

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a declarat că, dacă până la data de 1 Septembrie 2021 ICCJ nu se pronunța pe RIL, acesta își va asuma plata acestor sporuri pe perioada concediilor polițiștilor de penitenciare.  

12 thoughts on “Dan HALCHIN își asumă plata sporurilor pe perioada concediilor

 1. Cu stima Dl Președinte!Daca exista HOT in instanța definitiva cind ne pun in plata cu aceste drepturi pentru co? Respect

   1. Atata timp cat MJ acorda politistilor de penitenciare din cadrul ministerului acest drept , nu inteleg cum nimeni nu isi asuma asta si pt noi, adica ce mai bun argument ca asta poate exista???

 2. Un + pentru Directorul general. Este decizia administrativă corectă pe care ar trebui să o ia orice administrație

  1. Modelul inspirational nu este al M.A.I., sursa inspiratiei este S.R.I., care de multa vreme are acesta modalitate de a forma ofiteri pentru nevoile institutiei, prin studii de master profesional in A.N.I.M.V. https://animv.ro/master-profesional/ !
   Datorita unui coleg din M.A.I., din PROLEX, care a avut acces la anumite sfere politice, a fost propus si a fost receptionat in mod pozitiv acest proiect! Ceea ce ati mentionat dumneavoastra a fost inclus in programul de guvernare si se pare ca incepe sa se miste treaba pentru M.A.I., si doar pentru M.A.I. (A.N.P. nu are macar locuri, cum a avut pe vremuri, pentru studii de licenta, IFR)! Pagina 241, pct. VII. https://s.iw.ro/gateway/g/ZmlsZVNvdXJjZT1odHRwJTNBJTJGJTJG/c3RvcmFnZTA2dHJhbnNjb2Rlci5yY3Mt/cmRzLnJvJTJGc3RvcmFnZSUyRjIwMjAl/MkYxMiUyRjIzJTJGMTI2NzQ3N18xMjY3/NDc3X1BST0dSQU0tREUtR1VWRVJOQVJF/LUZMT1JJTi1DSVRVLVBOTF9VU1ItUExV/U19VRE1SXy5wZGYmaGFzaD1iYmI5OWM2/OGZkMDU1ZDJiYjIyMmMyNWFiOTJlOTBmMA==.pdf?fbclid=IwAR11fTODx1h4jhB9NoEQkU7tAqTOLiOpa3aoUh7Daza6RkjInsmK-wIpbJY&tmp=2021-06-27-13-36-18&app=req-60d854a29d9e8&retry=1
   Din cate se pare domnul Director General este pe lupa dansului si isi asuma anumite treburi care au fost de neasumat pentru altii! In materie de resurse umane, asa cum se promitea in 2020 inca 1000 de posturi incadrare din sursa externa, se pare ca asa va fi, deja avem publicate noi anunturi pentru 700 posturi de agent operativ, asteptam inca 300 posturi in alte sectoare, probabil majoritatea in economoco – administrativ!
   Pe acest subiect, RU, sigur, propuneri:
   -locuri pentru studii de licenta, IFR, in Academia de Politie (M.A.I. are anul acesta 37 IGPR+7 IGPF+6 IGJR);
   -locuri pentru masterat profesional.

 3. Era vb și de o recalculare din 2019 privind modul de calcul a zilelor de sărbătoare legală ,se va mai face…

 4. Toți zidarii , salahorii și zugravii care au rupt lopețile pe la movilă și alți boși ai sistemului , sunt șefi la poarta alba, țărani adunați de pe câmp , ajunși ofițeri, unde ajunge sistemul și ne
  mai comparăm cu mai-ul sau alte structuri…..

  1. Stai ușor că și la MAI nu e chiar așa multa competenta.Ei fiind mai mulți și liderii mai vocali și mai vizibili au mai multa expunere deci mai mult de câștigat.

 5. Niste nemernici si lingai de blide!!! Oare cum e posibil sa furi cu atata nesimțire si sa nu spună nimeni nimic?! Oare se da parte mai sus pentru a fi protejati? Ce fac aia de la prevenire si Sri? Dar angajații care ii sprijina pe cei care fura nu înțeleg ca sunt la fel de vinovati daca inchid ochii?

 6. Domnul D nu avea cum să aibă vreodată în viața asta salar de merit pentru el se dă prin rotație doar slugoiului șef adică slovacului de serviciu Sulan Francisc.
  Șefii de sindicat nici măcar nu mai mimează păstrarea legalității în atribuirea A38 la sectorul administrativ unde madam Lili avea grijă pe ce umăr să pună lănțișorul de aur de la glezna fină a domniei sale atunci când mergea însoțită doar de Dănuț cel Voinic în controale pe la Buziaș după ce în prealabil treceau pe la Pensiunea Paradis la întrarea în Buziaș…….
  Pentru împrospătare, biensur…..

 7. Sa nu uitam de prealuminatul Centrul de Pisici Buzias, unde, ziua se fumeaza, noaptea si in weekend se lucreaza la o -șosetă- (cu acordul preacuvioasei atotstiitoare valdostana), asa se mai rotunjeste venitul si din munca cistita. Recordul la nivel national-penitenciar, in ceea ce priveste rotunjirea pensei, cu siguranta a fost stabilit la centrul pisicilor din buzias(orele suplimentare intrate in plata in cazul ofiterasului de la HD, care tinde la ciolanul de diRECT-or). La serviciul economico-administrativ, munca este facultativa, pentru “pupă-i mă (editat admin) șefului…să ajungi un șef mai mic”, bani aruncati pe geamul din dos pe lucrari de mantuiala-exceptie si alte combinatii cu iz.. sub semnul intrebarii.
  Materiale cumparate in nestire, care expira deseori in magazie ori daca sunt in pragul expirarii sunt depozitate in tot felul de locsoare bine stiute doar de capo de tutti capi (vestita cioflingarie, gauri sapate in pamant pentru diverse si alte alea).
  Ma intreb, oare abuzul de putere, de serviciu chiar este la el acasa? Oare noua conducere este depasita de situatie? Oare este nevoie de oameni cu coloana vertebrala? Oare de ce nu se iau masuri? Oare cheia succesului in acest sistem este conducerea defectuoasa? Oare combinatiile sunt la rang de artă, aici?
  Domnule Dorobantu, care ar fi solutia?

Comments are closed.