Categories
ANP FSANP

”Corduneanismele” psihologice sprijină deficitul acut de personal din penitenciare

În ciuda faptului că sistemul penitenciar se confruntă cu cel mai mare deficit de personal din istorie, Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) condus de domnișoara Loredana CORDUNEANU înregistrează un număr record al candidaților respinși la testarea psihologică.

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) pe persoană fizică. S.C. CORDUNEANU S.R.L.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat în repetate rânduri derapajele Serviciului Psihologia Personalului (SPsP), însă, până în prezent, niciun director general nu a avut curajul să ia atitudine și să identifice cauzele care duc la procentul de peste 60% de candidați RESPINȘI la testarea psihologică. NICIUNUL!

Toți directorii generali ai Administrației Naționale a Penitenciarelor de până acum, cărora le-am semnalat problemele de la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP), au ales ”mutismul” ăla care ne face să progresăm când salcia s-o face avion.

Dan HALCHIN încearcă o revitalizare a SPsP

Dan HALCHIN, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a început reforma în evaluarea psihologică pentru accesul în sistemul poliției penitenciare. Îi urăm succes! Însă va trebui să dea lupte grele cu ”putreziciunea” care a afectat Serviciul Psihologia Personalului (SPsP).

 – O structură care se închide în halul ăsta poate fi considerată sănătoasă?

– Niciodată! 

La momentul actual există un proiect de DECIZIE de director general care vine în sprijinul candidaților la concursuri. Valabilitatea avizului psihologic se va modifica: 4 luni pentru NEGATIV, 1 an pentru POZITIV.

Loredana CORDUNEANU are fața veveriței care a auzit drujba

Loredana CORDUNEANU a intrat în defensivă și pare destul de reticentă la schimbările impuse de actualul director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Simte că se scutură ”copacul psihologic” în care s-a cocoțat trufașa și a creat ”corduneanismele” care decimează candidații la testări.

În concluzie, la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) cel deraiat, se pune accent pe aparențe, nu pe rezultat, pe care oricum veverița nu-l prea înțelege.

10 replies on “”Corduneanismele” psihologice sprijină deficitul acut de personal din penitenciare”

Am cunoștință de foști candidați care nu au reușit sa treaca psihologicul la noi si acum sunt bine merci la MAI.(si nu s puțini deloc).din pct meu de vedere acest serviciu nu face decât să fie mâna în mână cu reducerea de cheltuieli specifică perioadelor de criza ce tot se perpetuează la noi.nu putem fi 50,60% un neam de defecti din pct de vedere psihologic.e doar un test ce nu poate fi contestat ,si asta ii face unici si părtinitori.

Au picat pe posturi de agenti la noi si au luat psihologicul la MAI pe ofiter…..
Suntem jalnici.

cand credeti ca vor intra in vigoare cele de mai jos (sau mai bine zis cand se va semna decizia, aproximativ) ?

4 luni pentru NEGATIV, 1 an pentru POZITIV.

Sa tragem concluzia ca mai durează mult și bine pana la întrunirea grupului de lucru? Cam pe când sa ne așteptam la reluarea testărilor psihologice și implicit reluarea procedurilor de concurs pt funcțiile de conducere? Va mulțumesc!

După modelul ”veverițan” funcționează și centrele de testări psihologice din țară acolo unde au fost respinși trei sferturi dintre candidații înscriși.
Au fost cooptați la testări colegi psihologi angajați recent, fără pregătire și experiență ca psiholog de resurse umane. Halal sistem.

Domnule Presedinte daca tot nu vor sa isi schimbe mentalitatile si sunt rezistenti la schimbare propuneti-le alora de la SPS, ca la evaluarile anuale ale personalului , cand ne gasesc “defecti” dupa 15-20 de ani de munca sa ne propuna si la “clasare” :D….la cum pun ei problema parca vor sa “privatizeze sistemul penitenciar”. Avem colegi inapti care fac munca de apti…si apti care par “inapti”…Multumiri pentru implicare si suport domnule Presedinte si va rog sa ne spuneti ce stiti de “sporul de specialist de clasa”, ca astazi este 07.07. promise’se ministrul ca se publica….

Buna ziua,
Orice evaluare, inclusive cea de final de an are cateva obiective cuantificabile, chiar daca sunt doar doua optiuni admis/respins.
Moral, normal, deontolgic, mai ales un candidat respins trebuie informat care sunt acele puncte care nu au fost incadrate in profilul psihologic corespunzator. E posibil sa ai o zi mai proasta si sa nu corespuzi psihologic dar sa pleci de la un examen ca prostu….fara o minima informare e mai mult decat frustrant. Mai mult cine evalueaza evaluatorii…avem certitudinea ca cei care emit acele avize sunt “intregi la cap”? Vrem sa stim daca acesti evaluator sunt persone responsabile si aplica obiectiv testele psihologice corespunzatoare.
Atata vrem cat feed-backul acestor teste nu exista suspiciunea ca evaluarea e corecta devine implicita.

Comments are closed.