Titlul de ”specialist de clasă” - discuții de la Ministerul Justiției
ANP, justitie, penitenciar

Ordinul de ministru privind “specialistul de clasă” a fost semnate de ministru

Ordinul de ministru al justiției (OMJ) privind “specialistul de clasă” a fost semnat de către Stelian ION. După semnare OMJ trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial, iar Guvernul să aloce bani la rectificarea bugetară.

OMJ spre publicare la Monitorul Oficial

După semnare OMJ privind “specialistul de clasă” trebuie să fie trimis și publicat în Monitorul Oficial. În cursul acestei săptămâni ar trebui să apară în Monitorul Oficial.

Rectificare bugetară și modificare legislativă (OUG)

Pentru ca polițiștii de penitenciare să primească banii este necesară o rectificare bugetară ca Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) să îi fie alocate fonduri în buget pentru “specialistul de clasă”.

Ordonanța de urgență în baza căreia va fi rectificat bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) va trebui să modifice și legea salarizării unitare, întrucât acest drept ar fi trebuit să fi aplicat în anul 2022, odată cu intrarea integrală în vigoare a legii salarizării.

24 thoughts on “Ordinul de ministru privind “specialistul de clasă” a fost semnate de ministru

 1. Buna ziua !
  Poate apare vreo initiativa de reglementare si control in cazul Concediilor medicale simulate si atotputernice salvatoare de raspundere. Si nu mai mult folosirea cestui instrument in realizarea “”pensionarii cu premeditare”. Nu este normal ca cei car fug de raspundere , cei care vor sa ascunda anumite greseli, cei care isi fac rezervari pe baza concediulul medical si lista poate continua. Nu mai mult, cei care stau prin cm cu nemiluita sunt chiar propusi la 50%, pentru fuga de raspundere ori pentru acoperirea unor greseli. Chestiunile acestea nu isi au locul intrun astfel de sistem, de unde suntem rasplatiti pentru diferite sporuri si mai depunem si juramant. Este cazul unui Ofiter de RU, care isi premediteaza fuga in ”lanul cu iepuri” , iepuri in numar de vreo 40 de zile asa de incalzire… lasand un om singur in vremurile acestea de concursuri si multa munca la RU , fara nici un sprijin… un om care ii poate da lectii de moralitate si profesionalism din orice unghi. om, care are vreo 2 ani in sistem . Felicitari sistemului care a creat si sustine astfel de monstii !

  1. Stai liniștit, Sebi! Nimic nu se întâmplă fără binecuvântarea șefului ierarhic. Omul cu bun simț e luat de prost și muncește până simte că prăbușește. Ăia șmecheri o ard prin medicale și primesc recompense. Din păcate, toate cu susținerea d-lui G. N-ar strica să afle și ANP-ul de cum stă treaba pe acolo pe la voi. Asta ca și sugestie pentru omul cu prea mult bun simț.

 2. Ordonanța de urgență în baza căreia va fi rectificat bugetul Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) va trebui să modifice și legea salarizării unitare, întrucât acest drept ar fi trebuit să fi aplicat în anul 2022, odată cu intrarea integrală în vigoare a legii salarizării.

  parca era de ajuns semnarea ordinului si publicarea in Monitorul Oficial, acum vorbim de modificarea legii salarizarii??….

   1. O întrebare… Prin decembrie s-a dat un OUG prin care s-au înghețat veniturile bugetarilor. Cum putem beneficia de specialistul de clasa din moment ce suntem sub incidenta acelui OUG. Ca în OUG spune ca veniturile sunt înghețate la nivelul lunii decembrie 2020. De aia s-a și acționat repede la politie cu acest specialist de clasa… Ei au prins câteva zile de specialist în luna decembrie 2020 și de aceea ei nu sunt afectați de acel OUG….

    REPLY

    Cosmin Dorobantusays:

    June 30, 2021 at 12:26 pm

    Se poate.

    REPLYBY POST AUTHOR

    O veste bună…says:

    June 30, 2021 at 9:36 am

    Buna ziua domnule presedinte, intrbara este se va plati retroactiv de la 1 ian 2021? Sau de aici inainte…incepand cu 7.07.2021, inseamna ca e posibil sa între in salariul din 10.07, sau din luna august ?? vom vedea banii efectiv Multumesc

    June 30, 2021 at 11:14 am

    Concret, cand ar trebui sa simtim pe card aceasta majorare salariala (daca ii putem zice asa) ?

    REPLY

    Cosmin Dorobantusays:

    June 30, 2021 at 12:25 pm

    Următoarea luna după ce se publica in Monitorul Oficial.

 3. Un lucru bun, insa departe de a fi rezolvata problema la cum merg lucrurile …
  Garantii date de MJ si ANP nu mai crede nimeni referitor la rectificare.

  Aveti cumva forma finala care a intrat la semnat la ministru?

   1. Sa vedem acum cu seful ierarhic, abuzuri si acordari preferentiale, speram sa nu fie cazul si sa beneficieze cam aproape toti cum e in toate ministerele…

 4. O să așteptăm mult și bine să ne dea ăștia ceva! Poate în 2223 să primim și noi ceva! Oricum, însă, mulțumesc sindicatului pentru buna credință și lupta depusă!
  Pentru cei ce ne conduc (la guvernare mă refer) … nu mulțumesc și le doresc să plece cât mai repede și să nu mai revină vreodată!

 5. Domnule Presedinte , la “politie” a intrat sporul de specialist de clasa de vreo cateva luni. OG -ul ala care blocheaza veniturile se aplica doar la noi?! De unde vrajeaza asta cu 2022?! Ne-am saturat sa fim furati si mintiti de anepistii soricari de la d’aia (dea)! Oricum pleasca mare o sa vina cand o sa ne trezim cu deconturile la chirii plafonate. Se vorbeste de o suma de maxim 600 ron de caciula. E sursa care nu papa k*ka cand vine vorba de taiat bani.

  1. D-le Dorobantu ,aveti informatii cu privire la cele semnalate mai sus ?
   se urmareste acum si plafonarea chiriilor? nu e de ajuns ca suntem ultimii fraieri la nivel de 2009 si cu legea salarizarii neaplicata?

    1. Nu este niciun zvon de puscarie. In tara sunt procese pe rol pentru ca unii primesc decont si altii care si-au luat prin prima casa , NU. Adica DISCRIMINARE ! Eu nu va atac , stiti bine cum s-a negociat si stiti bine ca nu e normal ca unul cu vechime de peste 10-15 ani sa nu primeasca nimic si altul angajat de 1-2 ani sa isi “ia rata la casa” si sa vina cu BMW, Audi si alte marci consacrate la servici. Ministrul este informat de treaba asta si se pare ca a dat in cercetare situatia. Binenteles ca il vom ajuta si noi cu cate informatii putem. Bine ar fi domnule Presedinte sa redeschideti subiectul pentru a nu ne trezi in situatia in care se ajunge la “600” Ron de caciula.

     1. Nu ma amestec in ceva ce funcționează. Sa arat cu degetul unii angajați nu am cum sa o fac. E un drept in vigoare de care majoritatea colegilor beneficiază.
      Ca au BMW sau AUDI… asta e prioritatea lor. Nu ii mai judecați!

     2. Tot ce am prezentat a implicat si exemple….Poate ca si eu acum 16 ani cand m-am angajat imi luam o marca de masina, in conditiile in care statul imi deconta chiria sau rata la banca. Nu raspundeti in raspar la o problema foarte importanta de discriminare. Cu ce e mai bogat un coleg cu 15 ani vechime si casa luata cu credit “prima casa” care plateste rata integrala din salariu față de un coleg cu 2 ani vechime căruia statul îi plateste rata la casa?! Hai sa fim seriosi cand repuneti in discutie problema?!

 6. Nimic nu este intamplator la minunatul CE. Traficul si cumpararea de influenta e la nivelul de top management. Incompetenta naste monstri

Comments are closed.