Întâlnire ANP – SINDICATE – 5 probleme importante pentru polițiștii de penitenciare

Întâlnire ANP – SINDICATE – 5 probleme importante pentru polițiștii de penitenciare

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a transmis conduceri Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) solicitarea de a include, pe agenda de lucru a ședinței de azi, 5 probleme importante ale polițiștilor de penitenciare.  

Informarea cu privire la implementarea măsurilor aspectelor anterior discutate

Discutarea sumară (informare) cu privire la implementarea măsurilor dispuse de către directorul general al Adminsitrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ca urmare a semnalării problemelor de către organizațiile sindicale prezente în cadrul ședințelor de lucru anterioare (ex. OMJ ”specialist de clasă”, stadiu punere în aplicare a Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019 etc).

 1. Acordare spor HIV/SIDA – TBC

  Este necesar a se stabili la nivel unitar, (în toate unitățile penitenciare) noțiunea de ”contact direct”, așa cum este prevăzută în actele normative. Ar fi benefică o analiză la nivel sistemic a modului de acordare a sporurilor pentru fiecare unitate penitenciară raportat la tipul de funcție care beneficiază de aceste sporuri, astfel încât să se elimine diferențele în acordarea acestora între unitățile penitenciare (cu titlu de exmplu: șeful de tură de la Penitenciarul Aiud să nu beneficieze mai putin decat cel de la Penitenciarul Mioveni).

 2. Procedură decontare transport

  Solicităm o analiză la nivelul tuturor unităților penitenciare a modalității de decontare a dreptului la transport al polițiștilor de penitenciare de la domiciliu/reședință la unitate și retur, în vederea identificării situațiilor în care conducerile unităților au impus în mod exagerat reguli (proceduri) proprii, altele decât legislația comună (HG și OMJ), în ceea ce priveste acordarea acestui drept (ex. verificarea kilometrajului autoturismelor angajaților, solicitarea bonului de carburant pentru toată cantitatea de combustibil etc.).

 3. Schimbarea/mutare din funcție

  Solicităm modificarea ordinelor de ministru privind schimbarea și mutarea din/în funcție a polițiștilor de penitenciare, în sensul că este necesară eliminarea subiectivismului în luarea deciziei de către președintele comisiei în situația unor punctaje egale între polițiștii de penitenciare.

 4. Decont stomatologic pensionari.

  Considerăm legal ca polițiștii de penitenciare pensionați să beneficieze de decontarea lucrărilor stomatologice. Solicităm identificarea unei soluții în virtutea prevederilor art. 113 din Legea nr. 145/2019 privind Statutul polițiștilor de penitenciare.

 5. Deschidere drepturi pensie polițiști de penitenciare.

  În materialul anexat prezentei adrese regăsiți un punct de vedere (propunere/solicitare) al unui fost angajat vizavi de deschiderea dreptului la pensie al polițiștilor de penitenciare, sens în care vă adresăm rugămintea de a-l analiza si de a identifica potențiale avantaje pentru polițiștii de penitenciare pensionați.

Published by Cosmin Dorobantu

18 comments on “Întâlnire ANP – SINDICATE – 5 probleme importante pentru polițiștii de penitenciare”

 1. S-a stabilit schimbarea avizelor psihologice in 12 luni pt pozitiv si in 4 luni pt negativ?
  Daca da, DG-ul a spus si cand se va semna decizia?

   1. A promis ministrul promovarea acestui OUG la rectificare?
    Altfel, fara sustinere nu se va da OUG in veci….

 2. Buna ziua…referitor la susținerea examenelor pentru ST/,,SS ne puteti da indicatii .Multumim !

  1. Testarea psihologică întârzie celelalte probe din cauza numărului mare de candidați și prioritizarea in funcție de domeniile de activitate. Prioritate au domeniile economic și medical.

 3. In luna iunie a.c., ministrul Învatamantului a emis un ordin, 3993, parca. A fost publicat in Monitorul Oficial. Era vorba tot despre niste majorari salariale, punctuale, pentru anumite categorii de personal. Ordinul a fost pus in executare, cei vizati primind deja in luna iulie majorarile prevazute in actul normativ semnat de ministru. Aici, la MJ/ANP, pareri, opinii, profesori universitari, specialisti peste specialistii de clasa, ce mai, trebuie rectificari, ordonante, norme metodologice si cate si mai cate…

  1. Cadrele didactice sunt salarizate prin contract de muncă, nu prin lege cum suntem noi.

Comments are closed.