Nu există intenția modificării pensiilor militare!

Nu există intenția modificării pensiilor militare!

Pe rețele de socializare circulă un mesaj alarmist, al cărui scop/efect este de a stresa/bulversa angajații din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională. Acest mesaj este legat de așa-zisa modificare a condițiilor de pensionare, punând în dezavantaj pe cei care vor ieși în viitor.

Mesajul este o dezinformare alarmistă

Citez:Preluare
Se desființează și se taie (din nou) pensiile militarilor români. Cel mai târziu în prima săptămână după reluarea activității parlamentare. Proiectul este inițiat (vezi Doamne) de USR! Dar este doar făcătură la unison, în sensul că USR doar scoate castanele ca inițiator, numai că celelalte partide vor vota şmechereşte cu 2 mâini sau vor coparticipa în mod parşiv la masacru, prin tactică ipocrită a abţinerii. Majoritatea ca să treacă legea, va fi oricum asigurată, sforile sunt trase. Modelul de lege este aproape copie la indigo după fosta Lege nr. 119/2010, care a desființat pensiile militare timp de 5 ani. Există insa și diferențe semnificative. Fosta lege nr. 119/2010 stabilise un cuantum contributiv derogatoriu pentru militari – pentru numai 20 ani stagiu de cotizare, în timp ce cetățenii civili aveau un stagiu de cotizare care în funcție de anul nașterii, putea ajunge și la 35 ani stagiu de cotizare. Noua lege exclude această derogare. Și nu este totul! Dispare și derogarea faţă de civili privind limita de vârstă pentru pensionare a militarilor, în sensul că şi la militari, vârstă de pensionare devine 65 ani pentru bărbați și 63 ani pentru femei.
Pensiile în plată ale militarilor se recalculează după criteriile menţionate şi la fel ca în la precedenta desfiinţare a pensiilor militare, nu va fi menţinut în plată cuantumul avantajos (CCR a stabilit în repetate rânduri că statul este obligat să garanteze dreptul la pensie, nu şl la cuantumul acesteia).
Legea îi vizează bineînţeles, nu doar pe militari, ci pe toţi beneficiarii de alte pensii decât contributive. Cu excepţia magistraţilor, care se cred putere în stat, deşi poporul român nu a abilitat o altă putere, peste voința acestuia.
Legat de militari, partenerii “strategici” ai României, vor băga capul în nisip la fel ca la precedenta tăiere a pensiilor militarilor din anul 2011. Partenerii “strategici” fiind extrem de mulțumiți, desigur, că la fel ca în 2011, le râmân sume generoase la dispoziție din noua tăiere a pensiilor militarilor, sume care vor fi înghițite tot de firmele americane de export armament.
La fel ca și în anul 2011, nici capii actuali ai armatei nu vor avea nici o opoziție.”

La momentul actual nu există intenția modificării condițiilor de pensionare

In urma discuțiilor purtate în data de 25.07.2021 cu reprezentanți din PNL și USR-PLUS (ambii parlamentari), s-au conturat următoarele: NU EXISTĂ discuții in alianța de guvernare ca s-ar intenționa MODIFICAREA CONDITIILOR DE PENSIONARE ALE MILITARILOR/POLITISTILOR.

Inconștiența unor mesaje creează tensiuni în rândul angajaților

Mesajele alarmiste false (FAKE NEWS-uri) au scopul de a influența negativ militarii/polițiștii, fără a lua în calcul ca sistemul de apărare, ordine publică si securitate națională este subdimensionat, iar asemenea mesaje nu fac altceva decât să îi determine pe cei care îndeplinesc condițiile de pensionare să se pensioneze.

Pensionându-se cei care îndeplinesc condițiile, toată activitatea va fi preluată de cei care rămân în sistem, iar efectul este acela că, în timp, aceștia din urmă să fie epuizați de suprasarcini.

6 thoughts on “Nu există intenția modificării pensiilor militare!”

 1. Pe lângă subiect dar…
  Nu putem face nimic pentru publicarea în MO a ordin. de min/specialist…
  Nu de alta dar dacă se aproba rectificarea de buget fără ca acest ordin sa fie în Monitor… vom da din buze… iarăși!

 2. Dar majorarea pensiilor cu rata inflației cand va avea loc , la pastele cailor ?! Sau pe timpul acestei guvernări timp de 4 ani o să rămână la același nivel ,deși preturile au crescut enorm in ultimul an .

 3. Da, aveți dreptate nu se modifică condițiile prevăzute de lege privind pensiile militare, ci doar cuantumul lor.
  Asta este în acord cu deciziile Curții Constituționale, inclusiv ultima ce este foarte explicită.
  Cam asta spune si Dogaru, așa că mai ușor cu mincinoșii de la PNL și neomarxistii de la USR

  1. Trebuie sa rămânem vigilenți. Părerea mea este ca cei care au informații sigure (nu bănuieli) pot sa mă contacteze (telefonic, e-mail) pentru a ne contura o strategie.

   Am tot interesul ca polițiștii de penitenciare să nu piardă nici măcar 1 ban la pensie.

 4. Dle Dorobanțu ,am întrebat când se vor actualiza pensiile cu rata inflației ,dar văd că nu va obosiți sa vă dați cu părerea ! Dl. Dumitrașcu macar răspundea cumva , chiar daca nu știa când . Sindicatul ce atitudine are fata de acești guvernanți incompetenți pe care ii dor in pix de noi ??? Pun pariu că după 4 ani de guvernare pnl-usr , pensiile noastre vor rămâne la nivelul anului 2020 !

Comments are closed.