Categories
FSANP justitie sindicat

Solicitare FSANP către ministrul justiției – demersuri ”titlu specialist de clasă”

Nr. 72/26.07.2021

Exemplar 1 din 2

Domnului ministru Stelian ION
Ministerul Justiției

Stimate domnule Ministru,

Dat fiind faptul că, Ordinul de ministru pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice pentru personalul din sistemul administrației penitenciare, aprobate prin Ordinul ministrului justiției nr. 2.415/C/2018 a fost aprobat de către dumneavoastră, urmând a fi trimis la Monitorul Oficial spre publicare, vă adresăm rugămintea de a ne comunica demersurile instituționale pe care Ministerul Justiței (MJ), în calitate de ordonator principal de credite, le are în vedere în perioada imediat următoare, astfel încât polițiștii de penitenciare să beneficieze cât mai curând de titlul de specialist de clasă, așa cum este prevăzut în actul normativ anterior menționat.

Pe această cale vă reamintim, domnule ministru, că, la începutul anului 2021, v-ați luat angajamentul că polițiștii de penitenciare vor beneficia cât mai curând posibil de majorarea salarială conferită de acordarea titlului de specialist de clasă.

Facem precizarea că colegii noștri din Poliția Română beneficiază încâ de la începutul anului 2021 de titlul de specialist de clasă, fapt care generează o situație discriminatorie între cele două structuri din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, care poate conduce în primul rând la apariția riscului de neîndeplinire a misiunilor specifice sistemului penitenciar, în raport cu standardele de performanţă profesională, la demotivarea personalului din sistemul penitenciar și la pierderea încrederii polițiștilor de penitenciare în asumarea decizională a factorilor de conducere din Ministerul Justiției (MJ).

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,
Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

7 replies on “Solicitare FSANP către ministrul justiției – demersuri ”titlu specialist de clasă””

Toate demersurile se fac numai de către sindicate.Conducerea ANP nu solicită nimic?Nu face nimic?Nu știe că are angajați în instituție?

Buna ziua! Îmi cer scuze de off topic. Am și eu următoarea speța: am obținut un post in domeniul administrativ prin încadrare directa din sursa externa. Din surse neoficiale am aflat ca este posibil sa mi se ofere un alt post, tot in domeniul administrativ dar nu cel pentru care am candidat. Postul este inferior ca și nivel de pregătire celui obținut, daca îmi doream acel post puteam aplica la el si era si mai puțin de învățat.
Datorită vechimii in munca si studiilor necesare ocupării postului nu voi fi debutant, ci definitiv.
Eu nu mi doresc acel post însă nici nu vreau sa renunț in cazul in care nu mi oferă alternative. Cum as putea proceda? Mulțumesc

Ne răspunde în 2-3 luni că nu se poate acorda că doar CÎȚU trebuie să vrea să dea OUG….

Dar faptul că numai anumiți lucrători, beneficiază de dreptul la ajutor financiar, la achiziționarea unei locuințe, nu este tot o discriminare? În sistem din 2009,în 2012 am cumpărat un apartament. Pe statutul vechi nu s-a acordat niciun ajutor financiar iar după ce statutul a fost modificat, beneficiază doar unii. Asta nu e discriminare? Sindicatele reprezinta doar o anumită categorie de personal?? Cel care primește ajutor financiar muncește mai mult decât cel care nu primește? Aici nu vor fi demotivari?

Are dreptate Doru. Pe cand un demers ferm pentru eliminarea acestei MARI DISCRIMINARI?!. Sper ca nu cenzurati .

Comments are closed.