Categories
justitie sindicat

Titlul de ”specialist de clasă” – discuții de la Ministerul Justiției

În data de 05.08.2021, la Ministerul Justiției (MJ) a fost discutată problema acordării titlului de ”specialist de clasă” polițiștilor de penitenciare, urmare a publicării în Monitorul Oficial (MO) a ordinului de ministru care reglementează acordarea titlului.

Clarificări de la Ministerului Justiței (MJ)

Ministerul Justiției ne-a transmis că a înaintat Ministerului Finanțelor (MF) solicitarea alocării sumelor necesare plății titlului de ”specialistul de clasă” pentru a fi luate în calcul la rectificarea bugetară din acest an.

Până la data organizării ședinței (05.08.2021), Ministerul Finanțelor (MF) nu a comunicat niciun răspuns Ministerului Justiției (MJ). În prezent se lucrează la rectificarea bugetară, care cuprinde și sumele necesare plății dreptului respectiv.

In Ordonanța simpla privind rectificarea bugetară e mai mult ca sigur să nu se facă modificări pentru acordarea acestui drept. În această situație Ministerul Justiției (MJ) va iniția un OUG. 

3 replies on “Titlul de ”specialist de clasă” – discuții de la Ministerul Justiției”

Scuzați-mă pentru off-topic, domnule președinte, s-a mai auzit ceva referitor la concursurile pentru funcțiile de șef secție/tură? Vă mulțumesc.

Comments are closed.