Categories
ANP penitenciar sindicat

12.08.2021 | (4) probleme semnalate de FSANP la întâlnirea ANP – Sindicate

Nr. 85/10.08.2021

Exemplar 1 din 2

Domnului comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
Director general
Administrația Națională a Penitenciarelor

Stimate domnule director general,

Având în vedere că, în data de 12.08.2021, la ora 11:00, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) organizează, la Sala de festivități, o întâlnire de lucru, cu organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar, luând în calcul deschiderea dumneavoastră spre o comunicare instituțională axată pe identificarea soluțiilor la problemele de relevanță sistemică, vă adresăm rugămintea de a dispune introducerea pe ordinea de zi a ședinței următoarele aspecte:

  1. Informarea cu privire la implementarea măsurilor aspectelor anterior discutate. Discutarea sumară (informare) cu privire la implementarea măsurilor dispuse de către directorul general al Adminsitrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) ca urmare a semnalării problemelor de către organizațiile sindicale prezente în cadrul ședințelor de lucru anterioare.
  2. Probleme aplicare Decizie nr. 794/14.11.2016. Reanalizarea prevederilor Deciziei directorului general nr.794/14.11.2016 privind aprobarea Metodologiei de calcul a costurilor de productie aferente produselor obținute și prestărilor de servicii efectuate în unitățile din sistemul administrației penitenciare, ținând cont de modificările legislative intervenite de la data intrării în vigoare a acesteia. Identificarea și analizarea probleme de aplicare a Deciziei, precum și stabilirea unor măsuri de remediere a problemelor identificate.
  3. Stadiu achizițiilor de echipament de serviciu/de oraș/de ceremonie pentru polițiștii de penitenciare. Stadiul echipării polițiștilor de penitenciare în prezent. Prezentarea eventualelor probleme și disfuncționalități în etapa de echipare a personalului din sistemul penitenciar.
  4. Schimbarea/mutare din funcție – Solicităm modificarea ordinelor de ministru privind schimbarea și mutarea din/în funcție a polițiștilor de penitenciare, în sensul că este necesară eliminarea subiectivismului în luarea deciziei de către președintele comisiei în situația unor punctaje egale între polițiștii de penitenciare.
  5. Identitate polițiști de penitenciare. Stadiu de modifcare a însemnului heraldic, drapelului distinctiv, emblemelor, insignelor specifice poliției penitenciare.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

18 replies on “12.08.2021 | (4) probleme semnalate de FSANP la întâlnirea ANP – Sindicate”

Cred ca puteti mai mult decat atat. Pana una alta, dl presedinte, nu uitati ca are si un job la fel ca noi, face si programe, intalniri, tine actualizat si acest site, raspunde la solicitari si etc….asa ca daca nu puteti intelege eforturile, nu mai cititi acest site. Pana la urma nu e obligatoriu.

La MAI cum se modifica sporul de judiciar la 20% fara OUG doar prin ordin de ministru?
La ei nu e nevoie de derogare de la lagea salarizarii care e plafonata la 2020???

Nu e chiar cum menționați dumneavoastră. În primul rand, sportul se majorează la 25% iar în al doilea rand este vorba de politia judiciara care se dorește alinierea sporului cu ofițerii judiciari de la DNA. Fără nicio rușine, nu credeți ca ar fi timpul sa va vedeți de poziția dumneavoastră!

Sper că nu ești unul dintre aia care se cred și procuror și judecător in același timp dar mai ales se cred superiori magistratilor ca am cunoscut cativa și mai sper că nu ai ” făcut” vreo fabrica de diplome.Tocmai ce au luat unii de genul asta examenul de tco.

Poate nu mai e nevoie.Era vorba doar de calitatea și pregătirea unora care au luat niste examene dar in practica nu știu lucruri banale.

Domle Presedinte. in ln legatura cu dispozitia D.G de a se interzice pensionarea pe apt limitat ce puteti sa ne spuneti. pensionarea se facea in baza unei legi. poate sa bolcheze legea?

Se pare ca Guvernul va adopta la rectificare Ordonanta simpla, nu OUG, astfel ca nu putem beneficia de specialistul de clasa?
Ce e de facut, concret se poate face ceva in 2021 pt asta??

buna ziua domnule presedinte. sunt clasat apt limitat si indeplinesc toate conditiile pensionarii. pot sa depun luni in data de 16.08.2021 cererea de pensionare avand in vedere dispozitia data de domnul D.G. mentionez ca nu e o fuga din sistem . ma lupt cu boala de 6 ani, evolutia ei nefiindu mi favorabila. mai mentionez ca pt a fi declarat inapt trebuie sa adaug la dosarul medical un infart avand predispozitie. va multumesc

Comments are closed.