Categories
ANP penitenciar

Polițist de penitenciare fără Poliție Penitenciară

Din anul 2019, funcționarii cu statul special din sistemul administrației penitenciare au luat denumirea de polițiști de penitenciare, iar sistemul administrației penitenciare s-a denumit polița penitenciară (art. 2 din Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare). 

Unde e Poliția Penitenciară ca instituție?!

Eh, răspuns la această întrebare nu există. Practic, suntem polițiști de penitenciare, însă nu avem instituția Poliția Penitenciară. E ciudat, nu?!

Fără emblemă la purtător…

Orice instituție de apărare, ordine publică și securitate națională (mai ales cele de ordine publică) are o emblemă, o insignă care să ii confere o identitate proprie. Polițiștii de penitenciare nu au o emblemă pe care să apară menționată ”Poliția Penitenciară”.

Au trecut 2 ani. Cât mai așteptăm?!

Au trecut 2 ani de când avem un Statut care ne-a oferit denumirea de polițist de penitenciare. Este momentul ca Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) să depună toate diligențele, astfel încât să avem parte de emblemă, insigne și o instituție a Poliției Penitenciare, chiar dacă este nevoie deo modificare de lege.

8 replies on “Polițist de penitenciare fără Poliție Penitenciară”

Off topic dar…
Ce părere aveți despre Decizia 410/24.08.2021 a CC legata de pensiile militare?

Bate în cuie pentru totdeauna faptul că guvernul poate modifica cuantumul și modul de calcul al pensiilor militare.
Aleluia!
Dar poate face același lucru și cu impozitul pe venit.

Era previzibil….
Dacă însă era vorba despre drepturi ale magistraților, alta era situația…

Magistrații sunt magistrați și uita că nu au avut mereu pensia calculată după metoda de astăzi dar profita de interpretarea legii cum vor in interesul lor.In schimb noi au avut mereu un statut aparte.

Off topic: se pare ca Guvernul va da OUG pe rectificarea bugetara , esta sansa noastra cu specialistul de clasa, haideti sa punem putina presiune pe ANP si pe MJ sa insiste cu prevederea si pt noi in OUG, e o sansa importanta.
Altfel, ca va promova Stelica un Oug e praf in ochi.
Ce ziceti d-le presedinte?

in concluzie , se va promova separat proiect de OUG pt specialistul de clasa sau se doreste includerea prevederii in OUG ce va fi data cu rectificarea?

Comments are closed.