Categories
justitie penitenciar

Ministrul Justiției a fost revocat. Ce se întâmplă cu penitenciarele?!

Miercuri, 01.09.2021, ministrul justiției Stelian ION a fost revocat din funcție. Interimatul va fi asigurat de Lucian BODE – ministrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Ce se întâmplă cu penitenciarele? Micile reforme din penitenciare vor continua sau se opresc (de tot sau un timp scurt)?

Reformele din penitenciare…

În acest context politic, concursul de directori de penitenciare va putea fi afectat. Cine va participa din partea Ministerului Justiției (MJ) în comisiile de concurs? Ce culoare politică va avea Ministerul Justiției (MJ)? Va rămâne tot la USR-PLUS?

O altă culoare politică a ministerului va crea un val de instabilitate decizională și o lipsă de predictibilitate în ceea ce privește reformele sistemului penitenciar. Avem probleme în acordarea drepturilor polițiștilor de penitenciare. Statutul polițiștilor de penitenciare trebuie modificat în sensul eliminării disfuncționalităților din practică.  Deci, cărțile făcute ieri diferă de cărțile de mâine.

Noaptea ședințelor lungi la partidele politice

În prima noapte a toamnei, partidele coaliției de guvernare decid dacă PNL-USR-PLUS-UDMR va mai rămâne o alianță. Indiferent de deciziile acestor partide, polițiștii de penitenciare rămân tot fără ”specialistul de clasă” și cu un Statut care nu corespunde cerințelor sistemului penitenciar. Nimeni în Ministerul Justiției (MJ) și în Guvernul României nu se gândește în perioada aceasta la angajații din penitenciare.

4 replies on “Ministrul Justiției a fost revocat. Ce se întâmplă cu penitenciarele?!”

Păi și care e problema că a strâns avere, voiai să doarmă toată viața in camera Ofițerului la Permanență ca acum doojcinci de ani?
Dar sacosa din rafie cu care alții cărau marfă de la turci și în care era toată agoniseala din școala militară o mai ții minte?
Dar când venea la chefuri si fuma din țigările tuturor pentru că dânsul fuma trei pachete la zi și nu își permitea să cumpere decât unul singur….
Noroc că era la popota gratar și cartofi prăjiți că așa a reușit să scape de foame…..
Nu suportă barba de cand rivalul dânsului dintotdeauna Comandantul Nazare de la Aiud are barba ca si călugării… Apropos, nenea Nazare a ajuns Sef de Tură iar tu vei ajunge Sef de Schimb pentru că nu știu dacă ti-a spus Gavriliță că ți se termină mandatul de Comandant… Hai pa!

Avem și la centrul de pisici Buziaș ceva de revocat..de sus în jos.
Pe când luăm atitudine?
Matroana de Mehedinți îl tot ține în brațe pe doctorașul cârcotaș în privința programului, vine când vrea, pleacă “dând din coate”.
Stimabilă doamnă, chiar nu îl vedem pe acest individ, care persistă la capitolul abateri disciplinare? Este nevoie să mai citim legislație, poate înțelegem cele spuse mai sus.
Ps: nu toți suntem la fel cu pupă-i mă …așa cum oi’ crede înălțimea dumitale.
Dar ce s-a întamplat cu ~meșterul manole~, care insistă să-l dea de gol pe el capo di tutti capi?
Se aude vorba în sat că adezivul nu s-a ridicat la nivelul meșcherului, ori o făcurăm cu jmen, că doar auzirăm venirea domniilor de la ANP și doar, doar ne prind cu “pantalonii în vine”!
Așteptăm și premierea 50-ului, sigur avem mulți pupători al’ ~dosului dintâi~ aceeași mascaradă ieftină, plătită din banul statului degeaba la țigări și cafele, ore-n șir..

Comments are closed.