Categories
ANP penitenciar

Polițiștii de penitenciare vor beneficia de toate sporurile pe perioada concediului de odihnă

Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, și-a asumat plata sporurilor permanente pe perioada concediului de odihnă, începând cu 01.09.2021, așa cum a promis cu două luni în urmă. S-a rezolvat pe cale administrativă.

01.09.2021 – ASUMAREA

Începând cu această dată (01.09.2021), toți polițiștii de penitenciare vor beneficia de plata tuturor sporurilor permanente, odată cu plecarea în concediul de odihnă. Exemplu: un supraveghetor care lucrează la Penitenciarul Constanța Poarta Albă va beneficia pe perioada concediului de sporul de praf, antenă, noapte și izolare.

Sporurile ”meteorice” nu intră în calcul

Polițiștii de penitenciare NU vor beneficia pe perioada concediului de odihnă de așa-zisele sporuri ”meteorice”. Un exemplu pe întelesul tuturor… prin spor meteorice se înțelege acel spor de care beneficiază un supraveghetor pe o secție normală dintr-un penitenciar în care se descoperă un deținut bolnav de HIV sau TBC. De aceste două sporuri din urmă vor beneficia supraveghetorii de pe secțiile special destinate cazării deținuților cu HIV sau TBC.

Concediul medical și alte tipuri de concedii

Situația plății acestor posturi pe perioada concediului medical sau de creștere a copilului încă nu este clarificată. Directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), Dan HALCHIN, a afirmat că în perioada următoare va clarifica și această situație.

Curaj, reticență, frică și îndoială

Directorul Direcției Juridice (DJ), Cătălin NIȚĂ, a susținut justificat demersul asumat de către directorul general, însă directoarea Direcției Economico-Adminsitrative, Gabriela PETRIVICI, și-a manifestat reticența în ceea ce privește acordarea acestui drept, ascunzându-se în spatele unei prudențe care își are obârșia în legea finanțelor publice. Ceilalți directori de direcții din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) nu și-au manifestat punctul de vedere, rămânând în neutralitate.

Variațiunea anepistă: de la delegarea totală de competență la asumarea curajoasă

În trecut, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a cunoscut directori generali care au condus instituția prin delegare de competență, de frică să nu fie trași la răspundere. ÎN PREZENT, LUCRURILE S-AU SCHIMBAT RADICAL. Nu intrăm în detalii, aducând în discuție Pagina neagră a managementului de tipul Royal Pine (CLICK AICI!) al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP). Trecutul e trecut… Amin!

Pentru că trecutul e trecut…(CLICK și AICI!) înțelegem teama cronică a unor șefi din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), însă progresul sistemului penitenciar însemnă, printre altele, asumare și curaj. Dresați în timp precum câinele lui Pavlov, mulți șefi din Aparatul Central au uitat să-și asume vreun risc.

De ce analogia cu câinele lui Pavlov?!

Pentru că unii șefi anepiști când aud clopoțelul pericolului, devin reticenți, lipsiți de curaj și se ascund în spatele unor interpretări legislative de-ți vine să-i bați cu funia udă. La fel ca patrupedul lui Pavlov, unii șefi asociază stimulii externi (a se citi: clătinatul scaunului) cu funcții instinctive (a se citi: frica).

23 replies on “Polițiștii de penitenciare vor beneficia de toate sporurile pe perioada concediului de odihnă”

Respect domnule Halchin sunteți Directorul General pe care il aștepta toată suflarea lucrătorilor din penitenciare!
Pe lângă asta faceți și vizite inopinate in pușcării și veți fi adulat de muncitori cu adevărat!

Păi poate beneficiem întâi de concedii , k la poarta albă bănuța îi inghesuie prin birouri și la tură avem câte 90 de zile de recuperat.

Asta cu înghesuitul prin birouri este sport national în toate penitenciarele.
ANP ul ar trebui să ceară o situație cu personalul care este încadrat în operativ și desfășoară serviciul in alt sector .
Nu se vrea ptr că corupția continua sa fie cat casa, chiar sa colcăie .Se caută sinecuri ptr copii foștilor colonei și nepoți de lume buna.
Corupția în penitenciare schilodește oameni, vezi cazurile de la Drobeta Turnu-Severin cu cei doi supraveghetori cu vechime de peste 20 ani pe secție de deținere.
De fapt pe aceștia încearcă domnul DG sa i împiedice să iasă la pensie ,nu pe cei care lucrează pe la dispecerat ,gradina ,centrala sau vizita.

Felicitari! Totusi, daca se castiga in instanta, luam si ceva din urma, asa ca…prin asumarea asta am pierdut tot din urma! Oricum e bine! Multumim! Despre “accesul telefoanelor in sectorul administrativ” ce se mai aude?

De unde ideea că ce s-a câștigat în instanță nu se va mai plăti pentru că și-a asumat directorul general plata sporurilor de la 1 septembrie?
Cei care au din urmă de primit bani în baza sentințelor, vor primi. Asta-i!

Director General = caracter, asumare, corectitudine !! Speram ca va rezolva si marea inechitate sociala cu decontul ratelor . Unul dintre putinii DG curajosi 2006-2007 , procuror Marius Iacob a rezolvat problema decontarii chiriilor in ANP si unitatile subordonate, acum domnul Director Halchin poate ne ajuta sa punem capat discriminarii acestea. NU e normal ca cel care a stat in chirie, si-a luat cu mari eforturi prima sa locuinta inainte de actuala lege, sa NU primeasca nimic, fata de alt coleg, care, primeste ajutor pentru ca “a avut rabdare sa astepte” legea nouă!! Sper ca nu cenzurati mesajul.

Nu avem alta solutie decat sa ne unim mai multi si sa ajungem in instanta. E cea mai mare nedreptate din sistem, unii beneficiază si altii nu!

Tot respectul ptr.DG.un control inopinant ar fi necesar la M.Ciuc unde Directorul cu doamna lui,traseaza dispozitii ca pe tarlaua lor personala,doamna Directorului este total pe dinafara cu legea si cu acest sistem in care sunt oameni care muncesc de peste 20 de ani si care acum raman uimiti ce dispozitii trebuie sa aplice dispuse de Doamna Directorului,aici la M.Ciuc dintr-o unitate buna s-a ajuns in pragul disperarii ,s-a ajuns la o vanatoare de oameni si la limita unde ti se inchide gura si unde urmatorul pas daca spui ceva sa te pasca o comisie de disciplina.

Domnule Dorobantu,

Sa intelegem ca se va aplica cu 01.09.2021 la pontajul lunii septembrie sau se va plati cu sporurui si la salariu din septembrie pt lunca august muncita?

Foarte bine, ar fi logic sa fie la fel si in cazul invoirilor platite, concedii medicale, concedii de studii.
E aceeasi logica de interpretare.

Și ptr cei care nu au dat in judecată ptr plata retroactiva a acestor sporuri ?nu se va recunoaște acest drept tuturor
?nu e normal sa se încheie acest capitol definitiv.

Valul 4 e in toi și prin unități apar iarăși pregătiri cu tot personalul…trageri..convocări ,,,nu le făceam la câteva sute de cazuri iar acum la 1500 încep iar,,,nu e mai bine sa prevenim ?cum am stat un an ,mai trecem unul.

Cu mai mult de 2/3 din personal fără stagiul militar satisfăcut mi se pare foarte riscant să nu se execute ședințele obligatorii de tragere. Din câte știu eu în poligonul de tragere nu e musai să stai cu nimeni nas în nas, e câmp deschis. Sau poate ni se duce oja de pe unghii când armam si apasam pe trăgaci iar sprâncenele pensate ni se zburlesc. Fiți mai cazoni ce Dumnezeu că o sa ajungeți să strănute hoțul lângă voi și o să îi spuneți săru-mâna….

Măcar am șansa să văd deținuții față de dumneata care nu prea îi văzuși de douăj de ani…

Va salut! Vin cu o nelamurire, aveti idee cat timp trebuie sa stai pe o functie din momentul in care ai luat examenul pt ocuparea ei( functie de ofiter executie prin trecerea ag in corpul ofiterilor) ? Multumesc!

Comments are closed.