Angajări în penitenciare. Polițiști de penitenciare în sectorul operativ.
ANP, penitenciar

Angajări în penitenciare. Polițiști de penitenciare în sectorul operativ.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) scoate la concurs din sursă externă un număr de 570 de posturi de agent operativ în unităţile penitenciare subordonate (CLICK AICI!)

Muncă de Sisif (Muncă degeaba…)

Degeaba Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) scoate, în mod lăudabil pentru agenții și ofițerii din Birourile de Resurse Umane și Formare Profesională (BRUFP) din penitenciare, sute de posturi la concurs, dacă Serviciul Psihologia Personalului (SPsP), prin ”cordunenismele” lui metodele DECIMEAZĂ numărul candidaților.

Să scoți posturi la concurs din sursă externă în contextul acesta, în care doar 10% dintre candidați promovează testarea psihologică, e ca și cum ai cultiva trandafiri și lalele în desertul Sahara.

Luați-i jucăria Cordunencei căci o să ajungă Napoleon la Bălăceanca!

Toată lumea vede, însă nimeni nu ia nicio măsură. Zici ca domnișoara Loredana CORDUNEANU s-a înțepenit cu șezătoarea pe scaunul de șef al Serviciului Psihologia Personalului (SPsP) sau a moștenit structura (e.g. SPsP) de la o familie de LGBTQX și nimeni nu are curajul să-i ia ”jucăria” de decimat candidați, de teamă să nu fie cumva scris de minoritățile sexuale pe gardul discriminării.

Managementul de la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) este de o stângăcie soră cu prostia. Dacă mă contrazice cineva, îl rog să îmi justifice AVIZUL PSIHOLOGIC INAPT pentru 60% – 90% din candidații la concursurile din sursă externă.

Concluzie: Loredana CORDUNEANU e SOACRA concursurilor

Toată lumea știe povestea cu soacrele. Nu mai e nevoie să intru în detalii. Comparația mi s-a părut cea mai potrivită. Pe cât e de hazlie, pe atât e de tragică.

Concursurile – NORA
Loredana CORDUENANU – SOACRA

18 thoughts on “Angajări în penitenciare. Polițiști de penitenciare în sectorul operativ.

 1. Bună dimineața, eu cred ca procentul de promovabilitate de 10-40% al avizelor psihologice este foarte realist ținând cont de calitatea umană a candidaților…..
  Am cunoscut-o personal pe domnișoara Corduneanu la câteva cursuri de negociatori și personal mi s-a părut foarte profesionista in tot ceea ce făcea.
  Hai să facem un exercițiu de imaginație cu privire la gestionarea unor evenimente critice in locul de detinere de catre generația asta a visatorilor care bat la ușa penitenciarelor visând sa le plătească Pușcăria chiria și ei să își cumpere Tesla cu care să rupă gura târgului….
  Jos cu pălăria domnișoara Loredana, rămâneți printre putinii profesioniști de carieră din ANP!!!

  1. Ca persoana o fi ok. Asta nu ma interesează. Explicați-mi si mie cum o persoana profesionista nu poate accepta ca procentul asta de candidați picați e alarmant.

   Nu are nicio treaba generația aceasta. Nici dumneavoastră nu sunteti ca generația pașoptistă. Asa ca nu trebuie sa va ridicați generația in slavi.

   Daca Generația Z este asa cum credeți, înseamnă ca trebuie adaptate testele dupa aceasta generație.

   1. eu stiu cel putin 3-4 exemple concrete in care concurenti au picat la agenti la ANP si ulterior au luat pe ofiteri la MAPN si MAI, repet OFITERI si din prima, si nici pe departe nu putem spune ca in aceste structuri sunt oameni de o calitate mai slaba(poate la noi sa fie….)
    E o bataie de joc, nu mai zic de sesiunea unica, ce a fost acolo…..
    este incredibil cum aceasta doamna face pur si simplu ce vrea ea….

 2. Să facem o comparație între persoanele care susțin un examen psihologic la poliție, jandarmi și penitenciar.Se pică foarte putini la examenul psihologic.La noi zici că te angajezi la NASA.Chiar noi suntem cei mai importanți din sistemul de apărare?

 3. Buna dimineața.
  Pai dacă se scot toate posturile pentru angajare din sursă externă, despre mutări mai putem aduce in discuție acest subiect?
  Sau o să rămână ceva negru scris pe alb o lege, și trăim cu speranța că poate o să se mai pensioneze careva iar la mutare v or fi 10 oameni pe un loc..
  Oricum chiar dacă nu se ocupă toate in procedura de concurs, oricum sunt niste posturi blocate.
  Inteligentă mișcarea nu am ce spune.
  Iar vizavi de mutări v or mai exista anul acesta?
  Mulțumesc anticipat.

 4. Dacă în continuare credeți că e un lucru condamnabil să ții ștacheta sus în evaluarea psihologică a unor tineri care vin direct din puful patului făcut de mămica, fără școală militară, fără stagiu militar, veniți direct din Mall și care vor trebui să se învârtă printre hienele cu 5-6 întrări în pârnaie eu cred că această domnișoară este mai responsabilă decât voi toți care vă dați cu părerea că vai ce greu se ia psihologicul la pușcărie chiar dacă in căpșorul nostru auzim o sirenă cum face nino-nino….
  Vă place ce se întâmplă la MAI și MAPN????
  Cu patrule de 3-4 polițiști care nu sunt in stare să imobilizeze și să incatuseze un adolescent cu euforii bahice iar la Armată ce să mai vorbim, li se fura arme din depozitul de muniție in timp ce garda e la băut prin sat.
  Dacă nu aveți niciun razboi personal cu Loredana Corduneanu sprijiniți-o să își facă treaba așa cum se cuvine!
  PS Întrebați-l si pe Gheorghe Florian ce părere are, asta pentru cei care îl cunoașteți și știți cine este!

  1. N-are nicio legătura ce se întâmpla la MAI sau la MAPN raportat la atribuțiile de serviciu. Oamenii trebuie îndrumați, sprijiniți și controlați. Lipsa oricărui atribut din cele 3 menționate duce la lipsa de performanța și respect.

 5. Același fost negociator- are perfecta dreptate: dacă ați vedea ce exemplare se prezintă pt înscriere v-ați face cruce…. Asta dacă sunteți creștin și ați lucrat într-un penitenciar.
  Pai în afara de tatuaje, BMW și fițe, în rest sunt zero…
  Si ca să dau din casa colegilor de la resurse, nu se poate sa treci în cererea de înscriere la telefon – IPHONE…. 😃…Pe bune?
  Apoi e vinovat psihologul care a facut evaluarea ptr ca are testele foarte greoaie.
  GREȘIT!!! Atât pot stimați colegi.
  Asta e realitatea….
  Iar la TCO sa fim sinceri: mulți dintre ei nu sunt buni de agenți, dar de ofițeri… dar au aspirații și uneori ajung undeva mai sus…
  Poate ca de aceea suntem unde suntem : sa basbaim prin legislație , sa aducem la cunoștință șefilor greșeli inclususiv ale lor, dar pe care le ignora, ptr ca merge și asa….
  Și uite asa mai coboram o treapta în loc sa evoluam…
  Personal susțin colegii de la serviciul psihologia personalului în tot ceea ce au făcut pana acum și probabil vor face și de acum înainte, ptr ca testarea psihologica este ca și un examen scris – ai pus grila, iese profilul, a luat… La scris la fel : a pus grila, trece de nota 7, este admis…. E simplu, nu?!? …
  Încercați și nu mai distrugeți lucruri din sistemul asta care încă funcționează corect…
  Seata bună tuturor!
  PS – sper sa publicați acest comentariu chiar dacă e deranjant ptr unii.
  Multumesc

 6. Pt agentul devenit ofiter:
  Iti scriu in calitate tot de agent devenit ofiter, INSA spun asta fara nicio jena, stiu colegi agenti care indeplinesc de mult atributii de ofiteri si am puterea sa recunoasc ca unii dintre ei sunt si mai capabili si mai inteligenti decat mine si AU PICAT PSIHOLOGICUL pe executie, crede-ma ca nu imi e usor sa recunosc asta.
  Nu zic ca nu ai dreptate cu privire la specimenele ce vor sa intre in sistem , insa procentajul de 70-80% la picati depaseste orice limita, (la trecere in corpul ofiterilor a fost tot in jur de 70%).
  E bine sa fim rigurosi si selectivi cu personalul care vine insa cred ca s-a ajuns mult prea departe, sa fim seriosi si sa nu radea de MAI ca , daca vezi interviuri date de purtatorii lor de cuvant si altele date de ai nostri…..intri in pamant de rusine, si daca aia iau agentii picati de la noi si la ei sunt admisi pe ofiteri fara probleme, chiar imi e greu sa cred ca ei “aduna ceea ce aruncam noi”.
  Cu siguranta la SPSP se exagereaza si pur si simplu nu exista explicatie in unele cazuri.

  1. Marius ești penibil…
   De ce nu te-ai făcut psiholog sa poți avea acele teste la îndemâna?!?
   Vedem la tot pasul colegi care fac combinații cu deținutul ptr un pachet de țigări sau cine știe… 500-1000 de euro…
   Cu siguranță astfel de specimene nu ii duce capul sa treacă acea testare…
   Ce le tot țineți partea?
   Și de ce sa se publice acel profil?
   Sa îl memorati ca pe bibliografia de concurs, luați examenul și apoi ne blestemam zilele cu astfel de “admiși”?!?
   Sincer mi-e rușine cu tine dacă ești lucrător de penitenciare…
   Crede-mă ca mulți dintre noi nu știu cât de mare le este pălăria…
   Iar uneori este prea mare ptr cat pot sa duca și de aceea apar probleme…
   Succes

 7. Mai taie un pic din concluzii,domnule agent devenit ofițer sau poate ,, ofițer devenit ofiter ,, Când toți se plâng de testele psihologice ,ceva e putred! Cine stabilește că aceste grile sunt cele care vor defini un bun lucrător al sistemului? Dificultatea acestora sau ancorarea acestora in realitatea cotidiană a sistemului? De ce nu publicații profilul pe care îl doriti ,este ascuns bine in spatele grilei de corectare?

 8. ii dau dreptate lui….Același fost negociator….examenele au fost in unitati ,au ,,promovat” fii,fiice,nasi ,nepoti,prieteni ,azi mai putin de jumatate sunt in operativ,restul s-au orientat .Referitor la calitate ,praf,tatuati,epilati,barbosi mai nou …azi au fost angajati ,maine haine de la viper,invinctus…tipla,insemne peste tot..maini ,picioare,gat,tricolor pe ste tot,multicolori. Ce formare ,pregatire ,intra pe sub pielea unui ST ,sau eventual recomandat si devine cel mai bun.

 9. Vezi se pare normal că la Timișoara sunt peste 20 de deținuți care sunt transferați la Poarta Alba si 7 cadre bolnave de Covid și punctele de lucru ies in afara unității ca și cum ar fi indemne.
  Doctorul Decun Cosmin medicul unității se află la limita dintre a deveni penalul de serviciu pentru că Alexeev susține că el scoate efectivele la lycru dacă există avizul medicului șef!

 10. Pt. Dl agent devenit ofiter: ca sa ai caderea de a face un comentariu pe aceasta tema, cred ca ar trebui sa ai minim 10 ani lucrati in operativ. Adica sectie. Restul e can can….dpdv al realitatii muncii de penitenciar. Ca sa ti faci o idee, multi ingineri in lemne, caramizi; medici de familie; contabili sa. ajung mari ofiteri sau directori adjuncti economico/ medici sefi. Ma intreb cat o sa mai tina vrajeala asta cu examenul psihologic de Necontestat? Si ce Academie de Politie au cei care dau testarile? De unde si pe ce pile sunt adusi cu pluta, pe acele locuri si cu ce drept decid ei cine e bun si cine nu? Au lucrat vreo luna de zile la escorte, pe gard sau pe sectie? Si eu as putea sa i evaluez pe ei dpdv al pazei/ regimului…Si rezultatul😂😂😂. Oricare din ei!!!! Asa ca domnule agent devenit ofiter, situatia nu e asa de roz cum se vede. Si ca sa stiti, eu nu mai am nici o asteptare de la sistem. Mi a oferit Totul 😀. Dar am vazut si cum ajung unele persoane ofiteri si cum ajung unii ofiteri mai prost vazuti ca agentii, pentru ca nu duc pe covoare sau nu dau in gat….

 11. Buna ziua.
  Imi puteti spune va rog frumos, in viitorul apropiat vor si scoase la concurs si alte posturi in cadrul ANP, in afara celor din operativ?
  Ma refer aici la posturi in domeniul logistic, casierie etc. ?
  Multumesc.

Comments are closed.