Categories
ANP justitie penitenciar sindicat

COMUNICAT DE PRESĂ. Eșecul vostru decontat cu banul nostru. Testarea COVID-19 obligatorie nu trebuie suportată financiar de către polițiști.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se opune intenției Guvernului de a obliga polițiștii (inclusiv polițiștii de penitenciare) nevaccinați sau care refuză să se vaccineze (din motive de ordin personal) împotriva COVID-19, să se testeze săptămânal, cu teste achiziționate din bani proprii.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) atrage atenția Guvernului că această măsură este ilegală și abuzivă și îi invită pe decidenții politici să citească Constituția (art. 1, art. 41) și legile țării [Codul muncii, art. 175 alin. (4)].

După 30 de ani de democrație, este inadmisibil să iei decizii politice în România cu încălcarea flagrantă a normelor de drept. Este rușinos! Mai respectă cineva legea în țara aceasta?!

Domnilor politicieni, ați eșuat în campania de vaccinare! Nu v-ați atins obiectivele! Nu acoperiți eșecul vostru cu bani din buzunarele polițiștilor! Polițistul dacă nu își atinge obiectivele individuale este sancționat disciplinar, riscând să-și piardă locul de muncă. Voi ce riscați?! Nimic…

În eventualitatea în care Guvernul va pune în aplicare ce “gândește” domnul Nelu TĂTARU sau domnul Raed ARAFAT, obligând polițiștii de penitenciare să se testeze săptămânal din banii proprii, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) va acționa în judecată și va formula plângeri penale împotriva persoanelor responsabile cu aplicarea acestei măsuri ilegale, pe care o consideră “a fi luată pe genunchi”.

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) nu are nicio problemă cu testarea săptămânală obligatorie a polițiștilor, însă aceasta să se facă din fonduri asigurate de la bugetul de stat (de la angajator).

“Ne gândim la vaccinare sau testare săptămânală. Acestea sunt opiniile pe care eu, ca și consilier onorific, le promovez la nivelul primului ministru, în care fac o evaluare a stării actuale”, a spus public Nelu TĂTARU.

“Cert este că trebuie sau vaccinare obligatorie și în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână. Una din acestea două trebuie să fie”, a spus șeful DSU, caz în care testarea nu va fi finanțată de stat, din moment ce autoritățile pun la dispoziție vaccin gratuit. “Măsurile astea vor trebui să vină foarte repede”, a spus public Raed ARAFAT.

Cu deosebită considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

44 replies on “COMUNICAT DE PRESĂ. Eșecul vostru decontat cu banul nostru. Testarea COVID-19 obligatorie nu trebuie suportată financiar de către polițiști.”

Felicitări domnule Dorobanțu pentru atitudinea corectă expusă în articol! Trebuie să fim uniți și să nu ne lăsăm călcați în picioare de acești incompetenți! Vaccinarea gratuită nu poate fi o alternativa a testării pe banii noștri, chiar dacă suntem în context “pandemic” care impune masuri similare unui război (pt politicieni se pare că pandemia =război).

Când o să lovească în plin în rândul angajaților din penitenciare, valul 4 al infectarilor cu covid iar cei vaccinați vor trebui să facă și munca antivaccinistilor aflați în “medicale” sau în izolare, poate o să vă schimbați atitudinea…

Poate sa fie și invers… Dar logic nu prea are cum sa fie. Statisticile arata ca majoritatea nevaccinata sunt cei care au simptome mai severe și care se infectează mai repede (exceptând cei care au trecut prin boala recent). Deci, logic vorbind, nu aveți dreptate!

Dacă s-ar permite accesul în penitenciare cu telefonul mobil doar pentru polițiștii vaccinați, alta ar fi situația…
Să-i vezi atunci pe toți cei care acum se iau după ce zice Șoșoacă (pe la diferite televiziuni de r…t!)cum se vor înghesui la vaccinare!

Nu mai avea grija noastră, suntem bine! Ferească Dumnezeu să ajungem ca Israel-ul, unde mor pe capete vaccinații!
Oi sunt multe, din păcate iar mizeriile astea de la guvernare fac jocul păpușarului!
Multă sănătate, restul…

Habar nu aveți despre ce vorbiți. Aruncați vorbe aiurea. Dă-ți un link către o agenție de știri care a relatat ca mor pe capete în Israel cei vaccinați. Sunteti bun doar sa împrăștiați știri false… Atât!

Evident că nu-i legal dar nemernicii ăștia iau exemplu statele cu o democrație mai veche. Tare mi-e teamă că acesta este numai începutul unei perioade sclavagiste. Fără unitate, suntem ZERO!
Pentru ce plătim la sănătate dacă testele sau alte mizerii le plătim noi?

Ramasese ca dl secretar de stata sa identifice o modificare recenta de act normativ care sa prinda si specialistul de clasa , in caz contrar dl Bode a zis ca va promova OUG in acest sens? ce s-a mai facut? am inteles ca era destul de maleabil cand a auzit ca exista deja buget in acest sens?
puteti verifica cu ANP – DG?

Din punctul meu de vedere nu ai de ce căuta in penitenciar fără să fii vaccinat anti-Covid, din punct de vedere psihologic nu ai trecut testul dacă refuzi vaccinarea că tot am vorbit de Loredana Corduneanu pe aici…..
Mai mult decât atât, dacă te îmbolnăvești nevaccinat fiind te-aș pune să plătești din buzunarul propriu costul spitalizării si al tratamentului.
Să ai șansa prevenției in mod gratuit și să nu o folosești in propriul interes mi se pare un act aproape sinucigaș și drept urmare de neînțeles….

De ce nu și eșecul organizațiilor sindicale domnule Dorobanțu?
De ce este un eșec al campaniei de vaccinare? Eșec ar fi dacă voia să se vaccineze 100% din populație și nu ar fi existat vaccinuri decât pentru 50%….
Eșecul este al unei populații neinstruite si cu reminiscențe medievale unde deochiul face parte integrantă din peisajul rural românesc….
Am sora in Canada și ar face orice pentru a fi vaccinata ea și familia ei însă are programare de abia in luna noiembrie. Acolo da, este un eșec al guvernanților însă la noi este eșecul unei populații efectiv alienate…..

Just ! Parca mi-ai luat vorba din gura. Suntem o nație de lași, protestam ca ne pun sa ne vaccinam, protestam ca am copiat procedurile din țările cu democrații vechi, dar dacă nu eram in ue eram vai de noi .
Suntem needucați, rămași cu aceiasi gândire si mentalitate învechita !
Însă acum mai mult ca oricând autoritățile ar trebui sa pună piciorul in prag si sa stabilească măsuri stricte si ferme in astfel de situații . Nu te vaccinezi e alegerea ta, Iti respect alegerea, vrei sa mai lucrezi in instituția unde eu fac regulile, vi cu test plătit din banii tai pentru ca eu deja ți-am oferit gratis vaccinul, nu respecti regulile jocului pleci acasă, bossule ! Vrei sa trăiești ca in țările dezvoltate gândește ca in țările dezvoltate !

Mult mă mir, văzând că unii dintre dumneavoastră nu au înțeles esențialul… Dl. Dorobanțu în articol spune altceva…Vorbeste de încălcarea unor drepturi prin impunerea testării pe banii angajaților… Și are dreptate! Dacă te angajezi mecanic trebuie să vii cu scule de acasă?! Unii ca voi permit să se facă abuzuri și să ne calce pe cap toți! P. S. Eu am făcut vaccinul!

Nu poti obliga pe nimeni sa se vaccineze, de acord. Dar colegii nostri au refuzat si testarea, despre acest lucru vorbim. Poti sa ai propria parere despre vaccin, dar la noi se fac adevarate campanii antivaccinare. Acesti colegi ar trebui sanctionati. Sa isi pastreze parea pentru ei.
Si da, sa plateasca testul, ca se cheltuie mult cu testarea, de aceea vor sa ne taie din salarii, din cauza unor colegi iresponsabili si inconstienti.
E doar o parere.

Care ar fi diferenta dintre un nevaccinat si un vaccinat care a facut covid si acum sta in izolare .

Nevaccinatul are șanse mult mai mari să facă o formă gravă de covid și să treacă rapid în lumea celor care nu(mai) cuvântă…. Poate ar trebui lăsată selecția naturală să-și urmeze cursul…

Stimate coleg,
“Selectia naturala” este o sintagma functionala in cadrul evolutionismului darwinian. Ea se refera cu precadere la “gena”, indivizii evoluand istoric prin mostenirea ereditara. Evolutia presupune transformare ori extinctie, genele fiind ori dominante ori recesive. In situatia in care selectia determina evolutia supravietuirii celei mai puternice gene, factorul dominant este codificat genetic.
Raportat la aprecierea dvs si in sensul evolutionist pe care nu il stapaniti dar despre care vorbiti (romanul fiind priceput in orice domeniu), va intreb, dintre doua persoane, una vaccinata si una nevaccinata, ambele supravietuitoare, care are gena mai puternica? Dvs ca v-ati vaccinat?
Problema doi:
Nu aveti niciun argument stiintific pentru niciuna din afirmatii, dincolo de utilizarea acelui nefericit “are sanse”. Va bazati doar pe ce se transmite in mass media. Un doctor dublu vaccinat cu pfizer tocmai a decedat din cauza covid. Este o stire recenta. Deci argumentul utiizat nu sta in picioare. Vreau sa vad rezultatele testarii pe 10 ani, cum se procedeaza in stiinta experimentala fundamentata si efectele testarii pe 20 de ani.
Optiunea vaccinarii in acest caz este doar individuala.
Problema 3:
Initiativa dvs din finalul postarii este la limita publicarii pe site. Dvs ati fi de acord ca oamenii sa moara doar pentru a nu avea opinii care se aliniaza credintei dvs ardente si evlavioase in vaccin?

Admițând că ați avea dreptate vă pot spune ca nu sunt primul și cu siguranță nici ultimul care folosește o sintagmă, citat, etc…. nepotrivite într-un anumit context.
Au facut-o și alții mult mai inteligenți decât mine( de ex. R. Turcan și lampa lui Aladin😁!!! si cu toate astea e ministru!) – asta la problema 1.
Problema 2.
Nu am spus că nu sunt și excepții însă din toate statisticile oficiale! reiese ca procentul celor nevaccinați internați în spitale cu forme grave de boala este muuuuult mai mare devat al celor vaccinați. Vă doresc să ajungeți să vedeți rezultatele alea peste10, 20 sau chiar mai mulți ani(vaccinat sau nu….opțiunea vă aparține ).
Problema 3.
Se pare că vă contraziceți… Pe de-o parte i-mi țineți lecții despre evoluționismul darwinian, iar pe de altă parte vorbiți de oameni despre care eu cred că aș vrea să moară!! Hotărâți-vă vă rog… Iar dacă recitiți, o să vedeți că am spus “poate”, ceea ce poate😁 însemna …. orice, depinde de interpretare.
P. S. D-le președinte Dorobanțu nu mi-ați postat coment-ul cu abuzul si discriminarea😁😁

Cum puteți dvs să aveți pretenția că înțelegeți ce am scris dacă introduceți cratima in interiorul pronumelui reflexiv?

Â-mi cer scuze la domni profesori de la Tg. Ocna…. Am lipsit de la ora când s-a predat pronumele reflexiv… am fost să mă vaccinez.

Povestea cu să nu taie salariile e doar o gogorita… Băsescu a tăiat cum a vrut și s-a dovedit ulterior că nu era cazul! Așa fac ăștia de dreapta, de fiecare dată, cu bugetarii! Uitați-vă în istorie și veți vedea ca așa au făcut… cu excepția lui I. C. Brătianu care a scos bani din propriul buzunar pentru a ajuta România! Dar asta a fost acum peste 120 de ani… și a ajutat tot prin intermediul / dezvoltarea privaților. Dar, da, sunt de acord ca cei care refuza testarea odată să nu poată veni la muncă și, ulterior să plătească pentru ea. Dar asta e altceva…ți s-a pus testare gratuit la dispoziție și ai refuzat! Nu pot fi, însă, de acord cu testare din bugetul personal așa, ca mod de constrângere pentru a te vaccina!Nu pot! Azi te constrang să te vaccinezi – că e spre binele tău, mâine cine știe ce mai vor – că e tot spre binele tău! Asta e cea mai mare formă de manipulare : să faci ceva că e spre binele tău! A! Și era sa uit… Cum să – i cred pe cei care ne conduc azi, când ei au mințit întruna?! Câtă minte aș avea?! Chiar credeți că le pasă de noi?! Eu m-am vaccinat nu pentru că a zis cîțu sau iohannis (am scris intenționat cu litere mici), ci pentru că m-am documentat dintr-o altă literatură. Mi-am asumat și anumite riscuri făcând asta. Dar mi le-am asumat în cunoștință de cauză. Pentru că pe termen lung nimeni nu știe ce se poate întâmpla la nivel celular și/sau de sistem imunitar în corpul celui ce s-a vaccinat.

Scuze pentru greșelile de ortografie și gramatică, autocorectul din telefon și faptul că am scris fără ochelari au condus aici! Multumesc frumos. O seară frumoasă tuturor!

Dl Javra Goreferitor la ce spui acolo cred ca tu nu ai luat psiho.Mai informeazate in primul rind nu esti imun la covid deci din punct de vedere medical tu vaccinat esti un pericol mai mare ca un nevaccinat asa ca mai informeazate domnule cobai vaccinat.

Vai de capul tău!
Tu nu știi să scrii, dar îți permiți să faci aprecieri despre știința medicinei.

Apropo in Grecia se fac testari gratuite si turistilor si cetatenilor iar statul Roman sa imprumutat 50.000.000.000de euro intr-un an si sa platim tot noi saraci testele Daca vrei cotizeaza tu cu salariul la Citu.

Concursul din sursă externă pentru agenți sectorul operativ se va încheia până la sfârșitul anului sau se intră și în anul următor.

Vaccinarea cat si testarea nu sunt obligatorii si nici nu pot fi. Amandoua sunt acte medicale care sunt interzise a fi facute fara consimtamant conform Conventiei de la Oviedo care este ratificata prin lege in Romania. Cand va vor cere sa faceti teste,cereti pentru acestea omologarea de punere pe piata si omologarea pentru a fi folosite ca dispozitive medicale. Aceste nu exista,pentru ca insasi cel care le-a inventat nu le-a recomandat pentru diagnostigare Covid si orice dispozitiv medical,cu atat mai mult cele folosite pentru diagnosticare trebuie sa fie omologate ori de producator,ori de un for medical. Aceste probleme trebuie puse de sindicat si nu faptul de a plati sau nu acele mizerii. Sindicatul trebuie sa actioneze pentru a proteja pe cei care aleg sa nu se vaccineze si sa nu se testeze,care este un drept legal. Cei care nu vreti testare cereti sa vi se arate omologarea acestor teste,care nu sunt omologate in Romania. Ca sa fie omologate aceste teste trebuie sa fie precise si corecte,asta e conditia ca sa fie omologate. Ori aceste mizerii nu sunt nici precise si nici corecte.

Lucrurile sunt simple : 1.Cu cât încerci mai mult sa convingi-constrângi-obligi o persoana =cu atât mai mult vei obtine indoiala-suspiciune-neâncredere …. si 2.cu cât oferi mai multa libertate in alegerea responsabilitatii unei persoane =cu atât mai mult vei obtine incredere,devotament, loialitate, iubire… Credeti oare că o persoana care ia hotărârea sa nu se vaccineze oare nu pune pe primul loc sănătatea lui, si cum poti tu spune vaccinatule ca te gândeşti mai mult decât mine la sănătatea mea,mai ales cand treci de la sfaturi-recomandări la constrângeri-obligări , păi nu e ceva dubios la mijloc?!? Sa ştiti ca iadul e pavat cu intenții bune…

D-le președinte cu ce v-am supărat atât de mult încât să nu-mi mai aprobați comentariile? 😁

Singura “vină” pe care mi-o asum este aceea că am instigat!! la vaccinare.
Poate a deranjat comentariul legat de accesul cu telefoanele sau cel cu abuzul/discriminarea in privința chiriilor/cumpărării de locuințe (pe care nu l-ați aprobat 😁!).
Interesant că nu văd reacții atât de vehemente(cum sunt cele împotriva vaccinării sau testării din bani personali..) în ceea ce privește explozia prețurilor la electricitate, gaze naturale, combustibili, alimente, etc..
Oare astea nu le plătim tot din banii noștri?
Dar fiind democrație, nu ne poate obliga nimeni să NU! plătim, nu-i așa?

Sunt peste 100 de tipuri de teste omologate pt Covid. Se poate verifica situația acestora pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale https://www.anm.ro/covid-19-teste/. Din păcate, persoanele nevaccinate răspândesc aceste informații neverificate în rândul persoanelor condamnate și incep sa apară situatii de refuz de testare din partea acestora și reticenta mare fata de vaccinare. Înțeleg ca nu doresc sa se vaccineze, dar sa saboteze campania de vaccinare cu informații false preluate din surse neverificate nu mai pot înțelege. Sper sa fie reglementate cât mai repede soluțiile legislative pt refuzul de testare atât la cadre cât și la deținuți. Eu le-aș asimila examinarilor de medicina muncii… Ai refuzat testarea nu intri în serviciu.

Eu as propune sa ii amendeze pe cei care refuza vaccinarea. Sau sa ii oblige sa lucreze in spitale covid.
Evident e o gluma, nu sariti!
Sunt satul de inconstienta voastra, agasanta a idiotilor antivaccin. La masca au renuntat, in unitati se intarzie cu saptaminile achizitia de masti, dezinfectant, sapun. Pentru ca avem sefi idioti antivaccin si lideri de sindicat antivaccin, subordonatii lingai preiau atitudinea lor. Cum sa vorbesti de vaccin cand seful e antivaxer si el iti da 50%? Sau vrei mutarea iar seful de sindicat antivax are trecere la dir gen? Efect de domino, iar la iarna vom contabiliza idiotenia lor. Pana la urma e selectie naturala.
Hai sariti! Incepeti atacul!
Culmea unii politisti si-au ingropat parinti, pe care ei i-au infectat de covid, si nu au invatat nimic din asta. De regrete nu e cazul, constiinta este un moft …

Salutare tuturor! Deja s-au facut adrese sa nu mai luam contact intre noi…dar ca sa nu ne mai inghesuim in pc1 la telefon..nu mai bine se urgenta sa ne lase cu el la noi?

Ai găsit soluția pentru eradicarea SARS-CoV-2!
Felicitări!
Păcat că n-o să te mai avem mult timp printre noi…. O să te ia urgent Arafat în echipa lui…

Comments are closed.