Categories
ANP penitenciar

Statutul polițiștilor de penitenciare a pornit pe drumul modificării.

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a început demersurile de modificare a Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare

Statutul polițiștilor de penitenciare prezintă neclarități

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a semnalat, încă din 2019, în repetate rânduri că Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare prezintă probleme care creează blocaje în activitatea și cariera polițiștilor de penitenciare.

16 replies on “Statutul polițiștilor de penitenciare a pornit pe drumul modificării.”

Cu stima Dl Președinte! Poate vor elimina unele neconcordante și pentru rezerviști(lentile ochelari ) Art 113.Multă sănătate și respect

Poate se rezolva cumva și cu plata ratelor pentru colegii care au achiziționat imobilul înainte de 02.09. 2019

Nu cred ca se vor finaliza până la sfârșitul anului concursurile pentru funcțiile de conducere pentru SDRP și SEAP (teoretic nu mai este timp și sunt pe rol concursuri din sursa externă care au prioritate). Este bine și în 2022, dar sperăm sa nu vină o OUG care să blocheze concursurile. Sunt probleme la sporurile pe perioada concediului (plata este de 80 % nu integral cum specifică sentințele câștigate).

Da, păi a scornit ANP-ul o formulă de calcul pe ultimele trei luni. Ideea nu e rea, numai că ce te faci dacă în lunile alea ai avut CO? Spiritul este că trebuie plătit integral, variabilele nu contează.

buna ziua !
in noul statut ar trebui sa fie prevazute situatii conrete cu privire la punerea la dispozitie a politistilor de penitenciare. nu este normal sa stam cu anii la dispozitie. punereala dispozitie ar fi normal sa survina in momentul in care exista o condamnare in prima instanta.

@Dorobantu
Scuze pentru off topic!
Vă rog să repuneti în discuție aplicarea art. 7(3) din Anexa VI/Legea 153.
Acest lucru se poate face chiar azi, pe ultima suta de metri!

Comments are closed.