Categories
ANP penitenciar sindicat

Zile libere sau majorare de 75% pentru părinții ”covid-19”

În data de 04.10.2021, a fost publicată în Monitorul Oficial al României ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2.

OUG-ul are nevoie de un OMJ pentru a putea fi aplicată

Instituțiile publice de apărare, ordine publică și securitate națională au obligația de a emite norme specifice privind condițiile de acordare a majorării de 755, care se aprobă prin ordin al ordonatorului principal de credite.

FSANP cere MJ și ANP emiterea OMJ-ului

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) a solicitat, prin adresele nr. 105/2021, respectiv, 106/2021, ministrului justiției și directorului general să dispună de îndată redactarea Ordinului de ministru referitor la normele specifice privind condițiile de acordare a majorării prevăzute la art. 7 alin. (4) din ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere plătite părinților și altor categorii de persoane în contextul răspândirii coronavirusului SARS-CoV-2 în scopul aprobării acestuia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *