Categories
ANP penitenciar

Un nou concept se formare profesională.

La convocarea ofițerilor Direcției Management Resurse Umane (DMRU) din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și din unitățile subordonate s-a vehiculat intenția modificării statutului poliţiştilor de penitenciare în sensul implementarii unui nou concept de formare profesională.

Procesul de induction!

Prin intermediul acestui proces, noii angajați vor fi informați cu privire la conduita, drepturile, informațiile minime necesare (obligatii, interdicții, sancțiuni) pentru a-și desfășura activitatea in cadrul sistemului penitenciar.

Acest proces ca ajuta noul angajat sa se familiarizeze mai ușor cu specificul locului se muncă. Procesul va fi implementat in perioada imediat următoare

Regândirea Statutului politistilor de penitenciare

Se are in vedere regândirea întregului Statut a politistilor de penitenciare avându-se in vedere toate aspectele care au fost inventariate si care au fost considerate ca fiind greu de pus in practica. ANP urmărește ca in noul statut sa se prevadă noi aspecte care nu sunt reglementate in actualul statut si pe care le considera esențiale (ex  concursuri).

12 replies on “Un nou concept se formare profesională.”

Cum ar fi dacă vârstă standard de pensionare, ar fi mai mare cu, să zicem.. 5 ani pentru cei care nu lucrează în operativ(inclusiv pentru cei de la R. U. 😁-dacă tot urmează modificari ale legii 145 și dacă tot suntem tratați diferit)?

De acord cu d-voastră….. da’ nu în totalitate.
Cum se face că există diferențe (mari!!) în ce privește suma acordată pentru chirie/cumpărarea unei locuințe și nu este o sumă fixă, aceeași pentru toți polițiștii de penitenciare? Si ăsta e doar un exemplu…

De ce e nevoie de noi intervenții de modificare a statutului?De ce legiuitorul a “scăpat” involuntar desigur aspecte privind conduita ,comportamentul , îndatoririle , obligațiile și interdicțiile polițistului (funcționarului public)?Se presupune că cel care candidează pt o astfel de profesie este conștient de aceste aspecte ,de îngrădirile și privațiunile pe care legea ți le impune respectiv beneficiile,drepturile, pe care tot legea ți le acordă; în altă ordine ,nu este normal ce se întâmplă cu compensația pt chirie,mai precis cu cuantumul ei,nu e corect să se raporteze la salariu ci mai degrabă la o sumă fixă , egală,pt toți,indiferent de zona unde locuiești.Asa ar fi corect pt toți beneficiarii.

Vor sa modifice iesirea la pensie anticipata partial. Asta este adevaratul motiv al modificarii statutului, asta de ce nu spui Cosmin?

Tin ascuns pentru mine. Îmi place sa ies la pensie la 90 de ani. Doamne, ce gândire aveți unii dintre voi! Mă speriați! Uneori mă întreb dacă meritați calitatea de polițist de penitenciare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *