Ședința ANP-SINDICATE – 19.10.2021. Ce semnalează FSANP!

Ședința ANP-SINDICATE – 19.10.2021. Ce semnalează FSANP!

Nr. 107/17.10.2021
Exemplar 1 din 2

Domnului comisar de poliție penitenciară dr. Dan HALCHIN
Director general
Administrația Națională a Penitenciarelor

Stimate domnule director general,

Având în vedere că, în data de 19.10.2021, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) organizează, la Sala de festivități, o întâlnire de lucru, cu organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar, luând în calcul deschiderea dumneavoastră spre o comunicare instituțională axată pe identificarea soluțiilor la problemele de relevanță sistemică, vă adresăm rugămintea:

 1. ca la întâlnirile dintre Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) și organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar să participe și conducătorii structurilor din aparatul central a căror activitate are impact major asupra asigurării drepturilor polițiștilor de penitenciare (ex. DMRU, DEA; DSDRP, DJ);
 2. de a dispune introducerea pe ordinea de zi a ședinței următoarele aspecte:
 3. Regândirea Deciziei nr. 997/28.09.2021 privind procedura de evidențiere și plată a sporurilor pentru condițiile de muncă în perioada concediului de odihnă. Decizia nr. 997/28.09.2021, odată aplicată în unitățile penitenciare, conduce la diminuarea indemnizației de concediu a polițiștilor de penitenciare care au caștigat în instanță plata sporurilor pe perioada concediului de odihnă, situație care contravine sentințelor instanțelor de judecată. Solicităm modificarea Deciziei nr. 997/28.09.2021, astfel încât polițiștilor de penitenciare să nu li se diminueze indemnizația de concediu raportat la salariu odată cu plecarea în concediu de odihnă.
 4. Transparență decizională. La momentul actual, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP), prin termenele nerealiste prin care solicită propuneri/sugestii la proiectele de acte nomrative (OMJ, Decizii etc.), face aproape imposibilă o consultare reală a organizațiilor sindicale, fapt ce conduce la deterioarea relațiilor dintre partenerii de dialog social. Solicităm ca, pe viitor, ANP să nu mai ceară propuneri/sugestii de pe o zi pe alta.
 5. Spor HIV/SIDA la Penitenciarul Mărgineni/Poarta Albă. La Penitenciarul Mărgineni și Penitenciarul Poarta Albă se acordă doar 2 (două) ore spor HIV/SIDA pentru angajații care lucrează 12 ore în aceste condiții, în raport de celelalte penitenciare care custodiază același tip de deținuți. Solicităm eliminarea situațiilor discriminatoare în plata acestui spor și o statistică pentru fiecare unitate penitenciară din care să reiasă cu câte ore este pontat un polițist de penitenciare care lucrează în condițiile mai sus descrise.
 6. Sporurile permanente pe perioada concediului de odihnă pentru personalul medical. Din informațiile noastre, nu se plătesc sporurile permanente pe perioada concediului de odihnă personalului medical care a optat pentru salarizarea din MS. În MS (spitale) se plătesc aceste sporuri cadrelor medicale cand sunt în concediul de odihnă. Solicităm ca și în penitenciare să se găsească o soluție astfel încât personalului medical să li se plătească aceste sporuri pe perioada concediului de odihnă.

În vederea unei bune colaborări, vă oferim deschiderea noastră spre un dialog constructiv, bazat pe încredere și respect.

Cu deosebita considerație,

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Published by Cosmin Dorobantu

11 comments on “Ședința ANP-SINDICATE – 19.10.2021. Ce semnalează FSANP!”

   1. Este minunat cum se câștigă toate pentru cei care vor veni. Noi care încă mai suntem ( pe final de cariera ) si care ” am luptat ” in strada pentru aceste drepturi și multe alte DREPTURI câștigate și prin instante … Noi cu ce ne alegem?
    Noi care de 25 de ani lucram ( și au fost momente grele la inceputurile carierei noastre știți toți în ce condiții am lucrat și nu ne-am dat bătuți) si nu prea beneficiem de anumite drepturi ca de … asa e-n tenis… noi ce facem dl Dorobanțu.

   2. E neplacut sa stii ca mai ai 5-10 avansari pana cand ajungi la coeficientul maxim, iar colegul debutant in 6 luni de zile va avea coeficientul mai mare ca al tau, iar in maximum doi ani este pe maxim.

    Logica ANP – hai sa rezolvam pentru cei care vor intra in sistem, de parca aia de urmeaza sa vina ii dau in judecata, nu angajatii de acum care sunt pusi in pozitii precum cea de mai sus..

    Nu e normal ce se intampla.

 1. Va rog introduceți pe ordinea de zi si zile libere sau spor de 75%pentru scoala online.multunesc.

  1. O fi tovarăș cu Dragoș Poteleanu, fost președinte al Casei de asigurări de sănătate Constanța. E și el client la Puerta Blanca. Și oamenii mor prin spitalele românești pe capete…ba de diverse boli…ba incinerați…

Comments are closed.