Bomba, ANP-ul și strachina

Bomba, ANP-ul și strachina

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) ne-a anunțat că s-au blocat ”lucrările” din grupurile de lucru care au drept scop identificarea soluțiilor la problemele majore semnalate de organizațiile sindicale (ex. Decizia ÎCCJ nr. 51/2019, Statutul polițiștilor de penitenciare, Grupele de intervenție). 

ANP calcă frenetic în străchini

Călcatul frenetic al ANP în străchini se datorează și lipsei de fermitate în luarea deciziilor, dar și a lipsei de asumare, care vor deveni cronice în scurt timp. Organizațiile sindicale semnalează o dată la trei săptămâni problemele din sistemul penitenciar. Cine trebuie să le rezolve nu se înghesuie s-o facă. Singur, în fața acestor probleme, directorul general va claca. E o chestiune de timp…

Probleme identificate fără persoane vinovate

Semnalate în forma lor incipientă și urmate de măsuri ferme, problemele din penitenciare nu ar deveni niciodată ”bombe cu ceas”. ANP-iștii s-au învățat să trateze problemele doar când ajung ”bombe cu ceas” și atunci se apucă de smuls păr din cap şi s-arunce-n stânga și-n dreapta blesteme de întărâtat moroii.

Published by Cosmin Dorobantu

14 comments on “Bomba, ANP-ul și strachina”

 1. Decizia 51 dă fiori reci pe șira spinării factorilor de decizie deoarece este de impact bugetar semnificativ. Legile sunt obligatorii în țara asta doar pentru șmecheri, mai nou. N-ați observat? Sporul pentru specialist de clasă, la fel. Deja suntem decuplați de celelalte instituții din O.P.S.N.A. în ce privește unele drepturi, pentru că suntem puțini. Luați-vă gândul că vom primi ceva în contextul politico-economic actual, pentru următorii ani. Cu A N.P. degeaba discutați, căci sunt lipsiți de putere pe chestia asta. Până nu se așază guvernarea, nu vom realiza nimic. Doar hotărârile judecătorești sunt singura speranță. Chit că ne luăm banii eșalonat, dar îi luăm…

     1. Daca vine dl Predoiu, eu zic ca sunt sanse cu el si dl Ciuca(Mapn-ul lui beneficiaz, doar nu face o astfel de sfidare pe fata).
      In caz contrar la protest!!!
      Se aude ceva oficial sau neoficial cu majorarea de la 1 ianuarie?

   1. Mai mari sanse ca acum cu Dl Ciuca , om de sistem nu cred ca putem avea.
    Ar fi bine sa se aiba in vedere si majorarea normei de echipare(cred ca veti gasi suport la el) cunoaste fenomenul si avem de departe cea mai mica norma, sunt argumente bune.

 2. Acum cateva saptamani cei din educatie anuntau ca au ajuns la un acord cu ministru pentru ca de la 01. Ianuarie sa ajunga la grila maxima din 2022 .
  Deci….

   1. Eu nu am incredere, insa mana care nu cere, nu primeste de pomana.
    Asta e clar, daca nu luam atitudine, nu primim.
    Parlamentarii, administratiile publice, medicii sunt toti la nivelul lui 2022, pt noi dc sa nu se poat? Cum sunt pe ei bani, asa sunt si pt noi.
    Daca mergem pe mentalitatea asta si suntem cuminti…..nu ajungem nicaieri

 3. Ciucă e un slugarnic al PNL .De la PNL sistemul nu a obținut mai nimic așa ca linistiti-va și mergeți la vaccinat sa ne trăim viața normal.

  1. A obținut colegule și de la PNL , când era Stoica ministru dar nu cred că erai in sistem atunci.Asta nu înseamnă că îmi fac speranțe deșarte că am avea un câștig imediat în vremurile astea.

Comments are closed.