Îmbolnăvirea cu HIV/SIDA prezintă același risc, însă plata sporului e diferită.

Îmbolnăvirea cu HIV/SIDA prezintă același risc, însă plata sporului e diferită.

Uniforma-i apără pe alții, nu și pe ei. Zeci de polițiști de penitenciar care păzesc deținuții infectați cu HIV/SIDA riscă, în fiecare minut, să fie infectați.

Polițiștii, victimele deținuților HIV/SIDA.

În închisorile din România sunt sute de persoane private de libertate infectate cu HIV/SIDA. Țintele lor sunt tocmai cei care-i păzesc.
Deținuții știu că virusul se transmite prin sânge și se taie cu obiecte ascuțite sau încearcă să-i înțepe pe polițiști cu obiecte infectate.

30% spor de pericol pentru semnat hârtii

Riscul e iminent. Nu doar pentru ei, ci mai ales pentru copiii, părinții, pentru familiile la care se întorc după fiecare zi de muncă. O știu și cei în mâna cărora stau deciziile, dar care n-au coborât niciodată din birouri în pușcării. Pentru șefii ANP pe care-i sperie numărul mare de hârtii de semnat, sporul de pericol e de 30%. Pentru polițiștii care păzesc deținuții infectați, sporul e cât vrea cel care semnează.

Așteptăm decizia directorului general.

Când nu lucrezi în condițiile care ți-ar pune în pericol viața ta și a celor dragi, nu empatizezi deloc cu cei care fac acest lucru. Grav! Șefii din ANP ar trebui să găsească imediat o soluție pentru problema semnalată de FSANP cu ocazia ședinței din data de 19.10.2020. FSANP a solicitat ANP-ului să acorde în mod unitar sporul pentru HIV/SIDA în sistemul penitenciar. In realitate, în unele unități penitenciare, polițiștii sunt pontați 1 sau 2 ore, deși lucrează 12 ore în aceste condiții.

Published by Cosmin Dorobantu

5 comments on “Îmbolnăvirea cu HIV/SIDA prezintă același risc, însă plata sporului e diferită.”

    1. In penitenciar nu se acorda polițiștilor. FSANP a solicitat MJ și ANP sa întocmească un proiect de OUG astfel învăț și polițiștii de penitenciare sa beneficieze de sporul Covid.

      Nu se vrut. Vom acționa in instanța.

  1. Aveti informatii daca se mai scot anul acesta functii de conducere din sursa interna la concurs?

Comments are closed.