Dialog blocat la nivelul Ministerului Justiției. Ce așteaptă Lucian BODE?

Dialog blocat la nivelul Ministerului Justiției. Ce așteaptă Lucian BODE?

Deși au ajuns la putere criticând lipsa de dialog a predecesorilor, liberalii au abandonat dialogul social cu sindicatele. FSANP a cerut ministrului interimar, Lucian BODE, reluarea dialogului abandonat și reînființarea comisiei mixte de dialog social. După o lună și jumătate de la solicitare, Ministerul Justiției înființează comisia care ia decizii cu privire la sistemul penitenciar, însă nu există dialog între sindicate și ministru.

Când se va întruni comisia…

Nu se știe când se vor întâlni membrii comisiei, deși s-au înmulțit problemele în penitenciare. În ritmul în care se mișcă domnul Lucian BODE ne așteptăm ca problemele din penitenciare să ajungă pe masa ministrului în anul 2022. FSANP cere ca întâlnirea membrilor comisiei mixte de dialog social să se realizeze în cel mai scurt timp.

Rolul comisiei mixte

Comisia mixtă de dialog social este formată din reprezentanții Ministerului Justiției, Administrației Naționale a Penitenciarelor și ai organizațiilor sindicale reprezentative din sistemul penitenciar. Rolul comisiei este de a dezbate problemele recurente din pușcării care nu pot fi soluționate la nivelul Administrației Naționale a Penitenciarelor și asupra cărora trebuie să se pronunțe ministrul Justiției

Reprezentanții ministerului în comisia mixtă:

 • Dragos BĂNESCU – secretar adjunct – președinte
 • Elena VIȘAN/Florin CIOBĂNOIU – Direcția Resurse Umane
 • Mihaela POPESCU – Direcția Contencios
 • Ileana PETRE – Direcția Elaborare Acte Normative
 • Leonard ANGHEL – Unitatea de Management Public

Published by Cosmin Dorobantu

4 comments on “Dialog blocat la nivelul Ministerului Justiției. Ce așteaptă Lucian BODE?”

 1. Probabil ca veti discuta cu dl ministru CAZANCIUC, dupa cum merg ostilitatile
  Iar pentru cei care au vazut Star Treck, probabil ca va mai aduceti aminte inceputul cu – intr-o galaxie indepartata…, dar nu anul acesta ci doar canda va veti apropia de …galaxie, binenteles.
  Toate bune si spor la dialog social.

 2. D-le președinte chiar credeți că se poate discuta ceva cu un ministru interimar? Guvernul ăsta e cu un picior și jumătate în groapă!!
  P. S. Cine vă cenzurează articolele (sunt deja 2 pe care le-ați scos de pe site… ăla cu “ciulinul” și cel cu colega “avansată!!” de un anumit șef).?

Comments are closed.