Lucian BODE blochează ocuparea a 32 de posturi de director de penitenciare

Lucian BODE blochează ocuparea a 32 de posturi de director de penitenciare

Concursul pentru ocuparea a celor 32 de posturi de director de penitenciare a fost suspendat. Decizia a fost luată de ministrul interimar al Justiției, Lucian BODE. Concursul a fost declanșat de către fostul ministru al justiției, Stelian ION, în data de 10.08.2021 și rămâne suspendat până la numirea unui ministru titular.

Procedura nu prevede suspendarea concursului. 

Justificată de faptul că concursul ar trebui să fie organizat în mandatul unui ministru titular, decizia lui Lucian BODE poate fi considerată abuzivă și ilegală, întrucât Legea nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare și OMJ nr. nr. 3.065 2020 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de organizare și desfășurare a concursurilor/examenelor de ocupare a posturilor vacante de polițist de penitenciare nu prevăd suspendarea procedurii unui concurs, odată ce aceasta a fost declanșată.

Ce nu e interzis, e permis!

Pentru a găsi o justificare “digerabilă” pentru decizia ministrului interimar Lucian BODE, specialiștii din Ministerul Justiției (MJ) și din Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) au opinat că nici Statutul polițiștilor de penitenciare și nici Regulamentul de concurs nu prevăd în mod expres interzicerea suspendări/anulării procedurii de concurs.

Published by Cosmin Dorobantu

One comment on “Lucian BODE blochează ocuparea a 32 de posturi de director de penitenciare”

  1. Pai ce credeati?
    Cum sa puna USL directori cu mandate castigate prin concurs?
    Sau procurori sefi neagreati…

Comments are closed.