Concurs: 66 de posturi de agenți și ofițeri construcții în penitenciare

Concurs: 66 de posturi de agenți și ofițeri construcții în penitenciare

3 centre de concurs (2 pentru agenți și 1 pentru ofițeri)

Pentru susținerea concursului Administrația Naționale a Penitenciarelor (ANP) a organizat 3 centre de concurs: 2 pentru agenți (Penitenciarul Galați și Penitenciarul Deva) și 1 pentru ofițeri (C. E. Tg. Ocna).

Polițist de penitenciare, restrângere de drepturi și libertăți

Pentru a participa la concurs, candidatul va da o declarație prin care este de acord cu privire la faptul că, în situația în care va fi declarat „Admis”, i se vor interzice sau restrânge unele drepturi și libertăți cetățenești prevăzute de Legea 145/2019 – Statutul polițiștilor de penitenciare, cu modificările și completările ulterioare.

Published by Cosmin Dorobantu

Categories: ANP

25 comments on “Concurs: 66 de posturi de agenți și ofițeri construcții în penitenciare”

 1. Ce masuri va lua sindicatul impotriva introducerii certificatului verde la locul de munca?50% dintre cotizanti sunt nevaccinati, astept neaparat un raspuns si publicarea comentariului!

  1. Cum cei care nu se vaccinează au platit vaccinul pentru cei care s-au vaccinat, ar fi indicat, pe aceeași logica, ca cei vaccinați sa plătească testele nevaccinatilor. Sunt PRO vaccinare.

   1. Foarte bine ca sunteti pro vaccinare. Dar sindicatul trebuie sa apere interesele tuturor membrilor, va intrebam daca veti actiona pt apararea intereselor celor care nu sunt vaccinati si in curand nu vor mai putea intra la serviciu decat scotand bani de teste din buzunar

   2. Cei care s-au vaccinat și-au plătit vaccinul,cu tot respectul,nu l-au platit nevaccinatii, sunteți în eroare .Cei care nu s-au vaccinat l-au plătit pe al lor,neefectuat însă,din rațiuni care doar domniile lor știu.

 2. Pentru vaccinarea cu 2 doze statul cheltuie aprox. 100-150 lei, însă pentru testare periodică, costul e cu siguranță mult mai mare(doar un test pcr este 70-90 lei). Admițând că s-ar merge pe reciprocitate(vaccinare=testare) atunci poate cei care ajung în spital nevaccinați ar trebui să-și plătească… oxigenul!!
  P. S. Cu atâția “constructori”, în 2-3 ani am putea avea câte un penitenciar în fiecare cartier…

  1. Daca ajungi in spital …trebuie sa ai asigurat totul, inclusiv oxigen, pentru ca platim cu totii ca acele spitale sa functioneze, prin contributii lunare, de zeci de ani, unii dintre noi.

 3. Oare de ce nu s-au scos posturile de ofiter si agent contructii din sursa interna si dupa aceea sa fie scoase din sursa externa?Sa avem si noi sansa cei angajati sa accedem la acele posturi.

   1. Ce masuri vom lua pentru a impiedica acest abuz la ANP?
    Legal, nelegal, nu putem participa.
    Aveti pe agenda in viitorul apropiata o discutie cu DG pe aceasta forma?

   2. Așa este, legea nu interzice, ba chiar si ANP-ul si-a mai nuantat pozitia. Daca in primele anunturi de concurs scria clar ca „La concurs NU pot participa persoanele care au calitatea de politist de penitenciare”, ulterior au reformulat folosind expresia „La concurs pot participa persoanele care nu au calitatea de polițist de penitenciare”. Prin aceasta reformulare ei se pot apara interpretand-o prin faptul ca „la concurs pot participa inclusiv persoanele care nu au calitatea de politist de penitenciare”, ceea ce e diferit de „la concurs pot participa DOAR persoanele care nu au calitatea de politist de penitenciare”. Pe rolurile instantelor sunt niste dosare legate de aceasta interpretare prin care se interzice participarea celor care sunt deja in sistem, unele fiind pierdute de reclamanti. Daca sustineti ideea ca legea nu inrezice si pot participa si politistii de penitenciare, va invit in calitate de intervenienti in dosarul nr. 68/2/2021 aflat pe rolul CA Galați, cu termen în 03.12.2021.

    1. Felicitari pentru initiativa!
     Insa… viziunea ANP a fost, si este “Politistul de penitenciare nu poate deveni politist de penitenciare!”! In L 145 si OMJ 3065 nu este prevazut nicaieri “politistul de penitenciare nu poate participa la concursuri din sursa externa”, deci acea prevedere este introdusa in textul anunturilor de concurs ilegal, de catre comisiile de concurs, fara a avea sustenabilitate in norme legale!
     Revenind la viziunea ANP a fost, si este “Politistul de penitenciare nu poate deveni politist de penitenciare!”…
     solutia ca un agent de penitenciare sa participe la un concurs din sursa externa mie imi pare simpla, se inscrie la concurs (RU sunt obligate sa primeasca o cerere de inscriere si toate celelalte documente constitutive ale dosarului de candidat!), participa la concurs, in cazul in care promoveaza isi da demisia azi, maine este incadrat pe postul pentru care a concurat! Simplu! Fostul politist, un civil foarte bine pregatit azi, maine va fi politist de penitenciare! Speta rezolvata!
     Sa comenteze un resursist precum ca nu inregistreaza cererea de participare la concurs si dosarul de candidat! Si sa-si asume cineva interzicerea participarii politistului de penitenciare la concurs!
     Inscrieti-va la un concurs, domnule Bratu! Va veti consolida pozitia in instanta, in cazul in care veti intampina probleme, veti avea negru pe alb refuz scris si stampilat!
     —————————————-
     Domnule Dorobantu, stiati ca… M.A.I. interzice participarea politistilor de penitenciare la concursurile prin incadrare directa in D.G.P.I., I.G.J.R., I.G.S.U., I.G.A.V.?!
     Da, este adevarat! O.M.A.I. 177/2016
     “Anexa 2, sectiunea 1 , art.1, alin. (4) Recrutarea în vederea încadrării directe are drept scop identificarea și atragerea persoanelor care îndeplinesc condițiile legale, criteriile specifice și cerințele pentru ocuparea posturilor vacante, altele decât cele care au calitatea de cadru militar/polițist.”
     http://legislatie.just.ro/Public/DetaliiDocumentAfis/245525
     Cunosc coleg, agent de politie penitenciara, care a avut dosar invalidat de D.G.P.I, pe acest motiv!

     1. Posibil sa fie o speta punctuala. La concursurile din sursa externa pentru posturile de ofiter de politie, sunt acceptati inclusiv agentii de politie, aspect mentionat in anunturile de concurs. Eu stiu de cazul unui coleg, agent de politie penitenciara, care a participat la un concurs de ofiter de politie, SSM, fara probleme.

    2. Nu ati inteles, probabil nici domnul Dorobantu! Politistilor de penitenciare le este interzisa accederea prin concurs, incadrare directa, in structurile MILITARE ale M.A.I., respectiv D.G.P.I., I.G.S.U., I.G.J.R., I.G.Av.! Nu vorbesc de accedere, prin incadrare directa, pe functii de POLITIST asimilate legii 360/2002, adica accedere in I.G.P.R., I.G.P.F., D.G.P., D.R.P.C.I.V., A.N.A, A.N.I.T.P, D.G.A., D.E.P.A.B.D. si altele…!

 4. Cei nevaccinați să-și plătească testele. Asa ar fi logic! Avem responsabilități, îmbolnăvim deținuți, dar nu am vrea nimic. Nu se poate sa cheltuiești minim 400 lei lunar pentru fiecare nevaccinat de la buget, doar ca nu vrea el sa se vaccineze. E dreptul lui. Dar cât timp statul pune la dispoziție vaccinul gratuit, atunci sa își plătească testele nevaccinații.

  1. Tare aia cu “îmbolnăvim deținuți”. O să motiveze mulți dintre colegi să se vaccineze!! 😂😂

 5. Să luăm următorul scenariu:
  Vaccinatul se va denumi în continuare
  1.”Șoferul responsabil care poartă centura de siguranță” ;
  Nevaccinatul, se va denumi în continuare
  2.”Șoferul iresponsabil care nu poartă centura de siguranță.
  Ambii sunt salariați și plătesc contribuții la asigurări de sănătate.
  1 este angajat la privat și produce bunuri sau servicii, adică este contributor direct, în vreme ce 2 este angajat la stat și este contributor indirect, adică i se opresc bani din ce oricum nu producea.
  1 este implicat într-un accident destul de nasol, dar scapă cu vătămări minore, trece pe la spital, este pansat, își vede de viață mai departe cu cheltuieli minime pentru stat și pentru familie.
  2 este implicat în același tip de accident. Se izbește cu capul de parbriz, cu toracele de volan, picioarele îi intră în cur, și ajunge în comă la spital cu șanse minime de supraviețuire.
  Sunt necesare terapii complicate, de lungă durată, medicamente multe și scumpe. Are dureri îngrozitoare când își revine, dacă își revine. Lângă el, în paturile alăturate, sunt unii care horcăie cu niște măști pe față, implorându-i și pe Dumnezeu, și pe dracul, să le de-a mai mult oxigen. Nu înțeleg că nu mai au cu ce să-l livreze vaselor de sânge. Soția, copiii, părinții, suferă îngrozitor, banii încep să se termine, nu mai sunt la fel de mulți că înainte. După vreo trei luni, Dumnezeu își dă acordul să-l lase să plece acasă. A rămas cu sechele, și-a pierdut capacitatea de muncă, se duce să ceară pensie de handicapat de la stat. Familia se uită cu milă la el, este un terminat, îl bântuie zilnic gânduri de sinucidere, soția trebuie să inițieze actele sexuale, el nemaiputând să stea în pozițiile care-i plăceau.
  Concluzia:
  “PURTAȚI CENTURA DE SIGURANȚĂ!”

Comments are closed.