Apelul deținuților în toate pușcăriile
penitenciar

Apelul deținuților în toate pușcăriile

În ziua de 27 noiembrie 2021, în toate locurile de deținere subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor se organizează și execută apelul general al persoanelor private de libertate.

Comisii de apel pentru deținuți

La nivelul fiecărui loc de deținere se constituie comisii învestite cu verificarea existenței documentelor care privesc situația individuală a deținuților și o comisie unică care analizează aspectele semnalate de persoanele private de libertate.

Membrii comisiilor învestite cu verificarea existenței documentelor care privesc situația individuală a deținuților se constituie din șeful fiecărei structuri care gestionează documentele sau părțile componente ale dosarului individual supuse inventarierii și cel mult 2 membri ai personalului din cadrul altor structuri.

Comisia unică

Comisia unică este formată din directorul locului de deținere, directorul adjunct siguranța deținerii și regim penitenciar, director adjunct educație și asistență psihosocială, director adjunct economico-administrativ și medic/personal medical.

Măsuri anti-COVID-19

Comisia unică își desfășoară activitatea într-un spațiu cu respectarea măsurilor igienico-sanitare și a distanțării fizice de minim 1,5 m, situat în afara sectorului de deținere și care permite accesul la aplicația informatică PMSWeb.

Se verifică și starea deținuților

Șeful fiecărei secții de deținere verifică individual și vizual starea psiho-fizică a persoanelor private de libertate și centralizează sub forma unei note de informare toate aspectele semnalate de către acestea pe care le înaintează, spre analiză, comisiei unice.

Membrii comisiei unice centralizează de la fiecare șef de secție toate problemele semnalate de către persoanele private de libertate pe care le grupează pe domenii de activitate.

În situația în care aspectele declarate de persoanele private de libertate pot fi clarificate pe loc, răspunsul este adus la cunoștința acestora prin intermediul șefului de sectie.

În situația în care problemele sesizate necesită verificări suplimentare, sau datele verificate de către comisie nu corespund, acestea se transmit, pentru clarificare, compartimentelor de resort care au obligația să comunice un răspuns într-un termen rezonabil, dar nu mai mult de 30 de zile.

5 thoughts on “Apelul deținuților în toate pușcăriile

 1. Domnule presedinte,

  Modificati varianta noua a paginii web, cel putin versiunea mobile e HORROR, cea veche era de 100000 de ori mai in regula…

 2. Cu respect va salutam dl. Dorobanțu
  Va reținem atenția cu o singura intrebare:
  Prezenta la acest apel intr-o zi de wewk-end este pontata ca zi suplimentară sau nu?
  Va întrebam deoarece anul trecut am fost chemați de acasă și am executat munca patriotica.
  Va multumim

Comments are closed.