ÎCCJ - RIL privind sporurile pe perioada concediului de odihnă al polițiștilor de penitenciare
justitie

ÎCCJ – RIL privind sporurile pe perioada concediului de odihnă al polițiștilor de penitenciare

Acordarea polițiștilor de penitenciare a sporurilor pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase a fost tranșata. În ședința din 15 noiembrie 2021, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul pentru soluţionarea recursurilor în interesul legii, legal constituit, a soluționat recursul în interesul legii, fiind pronunțat următoarea soluție:

Decizia nr. 23 în dosarul nr. 2318/1/2021

Admite recursul în interesul legii formulat de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi, în consecinţă, stabileşte că:

În interpretarea şi aplicarea unitară a art. 38 alin. (1) din Ordonanţa Guvernului nr. 64/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare, aprobată cu modificări prin Legea nr. 462/2006, cu modificările ulterioare şi a art. 150 alin. (1) şi (2) din Legea nr. 53/2003 – Codul muncii, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, la stabilirea drepturilor băneşti cuvenite poliţiştilor de penitenciare pentru perioada concediului de odihnă trebuie avute în vedere sporurile pentru condiţii de muncă grele, vătămătoare sau periculoase de care aceştia au beneficiat în perioada de activitate, corespunzător timpului lucrat în locurile de muncă respective.

Obligatorie, potrivit dispozițiilor art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă.

Pronunțată în ședință publică astăzi, 15 noiembrie 2021.

13 thoughts on “ÎCCJ – RIL privind sporurile pe perioada concediului de odihnă al polițiștilor de penitenciare

   1. si marirea noastra, de fapt cele 2 transe restante nu ar trebui incluse in discutie inca de pe acum?
    nimeni nu zice nimic, si vom ramane cu buza umflata dupa toate cresterile si restrictiile la care suntem supusi……

     1. Nu are putere doar ministrul, trebuie discutata cu liderii partidelor parlamentare, stim cu totii asta….
      Asta e momentul de o actiune comuna cu MAI si putem reusi, tot mai des aud ca la profesori se vor primi ambele mariri…

 1. Deci, Decizia 997 privind plata sporurilor pe perioada concediului va fi anulata ! Sa vedem ce se intampla cu sentintele castigate !

 2. Pensiile ca pensiile…trebuiesc mărite nimic de comentat,dar salariile ??? Ce spune PNLPSDUDMR ? Sau le ingheata iar la 1 ianuarie cum a facut jegul ala de Catu ??? Si daca va face iar gestul asta guvernul,noi ???!!! Iar stam cu mainile n san si cu capul plecat? Ca sa nu zic cu alta parte a corpului plecată!!!Ce zic sindicatele noastre?

  1. FSANP a anunțat ca declanșează protestele dacă MJ nu ne susține in acordarea specialistului de clasa.

   Vom analiza și in biroul executiv viitoarele acțiuni pe tema salarizării.

 3. Ar trebui să știm și noi ce au de gând cu legea salarizării, să ne facem sau nu iluzii, probabil PSD ul o va impune în programul de guvernare,vom vedea dacă vor păstra forma actuală și măririle aferente,eu unul am ieșit de curând la pensie dar pt cei care sunt activi sau intenționează să iasă anul viitor la pensie prezintă interes(legea).

Comments are closed.