Către politicienii României: Aplicați legea salarizării! Indexați pensiile! Acordați voucherele de vacanță!
sindicat

Către politicienii României: Aplicați legea salarizării! Indexați pensiile! Acordați voucherele de vacanță!

Nr. 120/17.11.2021

Exemplar 1 din 2

Doamnelor și Domnilor Parlamentari

Parlamentul României

Stimate Doamne și Stimați Domni Parlamentari,

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP), organizație sindicală reprezentativă la nivelul sistemului administrației penitenciare, cu sediul în Municipiul București, str. Maria Ghiculeasa nr. 47, et. 3, cam. 306, sector 2, având Cod de Identificare Fiscală 17257999, e-mail: fsanp@fsanp.ro, reprezentată legal de către domnul Cosmin – Marian DOROBANȚU, în calitate de Președinte, folosește acest prilej pentru a adresa rugămintea de a ne oferi sprijinul ca polițiștii de penitenciaresă beneficieze, începând cu 1 ianuarie 2022, de:

 1. aplicarea în integralitate a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, respectiv a prevederilor din Anexa VI care privește întreg personalul din familia ocupațională apărare, ordine publică și securitate națională;
 2. indexarea pensiilor militare de stat, cu rata inflației, așa cum aceasta este stabilită de Institutul Național de Statistică (INS);
 3. decontarea serviciilor turistice/acordarea voucherelor de vacanță.

Cu aleasă considerație,

Cosmin DOROBANȚU

Președinte

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

28 thoughts on “Către politicienii României: Aplicați legea salarizării! Indexați pensiile! Acordați voucherele de vacanță!

 1. o actiune comuna cu politistii din MAI ar avea mai mult succes, buna observatia din postarea anterioara.
  Impreuna avem un cuvant mai mare de zis.

 2. Haideti sa lasam toti orgoliile si sa facem o actiune comuna toate sindicatele din ANP, la fel ca la inceputul anului, mult mai multe vor fi sansele…

 3. O sa ii doara la bascheti de noi si de tot poprul. Se cearta pe ciolan de 3 luni aproapesi nu ii doare.Mor sute de oameni zilnic si cine raspinde .NIMENI

 4. D-le președinte, i-ați omis pe reprezentanții României din parlamentul european….
  Parcă văd cum tremură chimeșa pi dânsul – Rareș Bogdan-aka “batistuță”, de grija polițiștilor de penitenciare..

 5. Nu o să aflați niciun răspuns, domnule Dorobanțu, pentru că cererea dumneavoastră pleacă de la o premisă greșită. România nu are politicieni, ci o gașcă de fripturiști care se perindă din patru, în patru ani la conducerea țării pentru a se căpătui, ei, rudele și clica lor, mai ales din bugetul de stat. Mai nou, nu mai vor să aștepte cei patru ani.

 6. Trebuie respectată legea salarizării pt toate categoriile de personal plătiți din bani publici,in forma sa actuală,ar trebui să fie prioritate în programul de guvernare al noii coaliții.Orice altă variantă duce în derizoriu demersurile făcute, fără compromisuri.Unele categorii de personal au “furat startul” chiar din 2017 iar noi ne-am așteptat rândul și nu am primit încă ceea ce legea însăși impune.

 7. Cum să ne așteptăm la un răspuns din partea unor instituții ale statului, ale unor demnitari/ politicieni sau ale unor formațiuni politice când multora dintre noi nici măcar penitenciarul unde ne desfășurăm activitatea de peste 10 ani nu ne răspunde la petiții, sesizări sau diferite cereri (înregistrate la secretariatul unității) in termenul legal?!
  Apropo…unde pot reclama aceste aspecte? Să mă adresez instanței de judecată sau ANP-ului?

 8. Buna seara!
  La (editat admin) la dispozitia (editat admin) dorector se ia colegul de la resurse umane (are functie de resurse umane) si se da la escorte.
  Cum vi se pare acest lucru in conditiile in care si noi avem concursuri in desfasurare si avem nevoie de toti colegii

  1. Dacă și colegul de la BRUFP nu averizează ca disciplina de stat trebuie respectata… ce sa mai zic de colegii din alte structuri?!

   Legea spune ca polițistul de penitenciare are dreptul la stabilitatea raporturilor de munca/serviciu.

 9. Si eu as dori sa particip la protest. Cum pot sa ma inscriu si eu in sindicatul fsanp? Si doresc sa ies din snpp

 10. Acord intre PSD si PNL :pensionarii care au pensie mai mare de 4000 de ron vor plati contributie la SANATATE de 10%.Asta da marire de pensie!FELICITARI DOMNILOR GUVERNANTI VAD CA LA UNI DATI IAR LA CEILALTI TAIATI.BRAVO.

 11. Am văzut acordul cu guvernarea ,,,suntem și noi pe undeva .? Nu pomenește nimic de grila de salarizare .

 12. Domnilor ,

  In noua formula de guvernare, cu psd parteneri si cu ciuca premier(fost ministru mapn,om de sistem) si cu socialistii care au facut legea salarizarii este cea mai buna sansa sa obtinem aplicarea legii salarizarii de la 1 ianuarie si la maximul ei, asa cum e prevazut in 2022.
  Asta e momentul sa ne unim toti fortele, sindicate din toate structurile si sa avem actiuni COLECTIVE!!!
  Dar, asta trebuie facuta acum , cand se face imparteala banilor si bugetul pe 2022.

 13. Buna seara! Dle președinte sunt ceva noutatati legate de decontul medicamentelor/protezelor/lucrărilor stomatologice in ultima perioada? Va multumesc și stima

 14. Toată lumea dorește aplicarea in integralitate a legii nr. 153/2017. Ne vor da pe-o parte și ne vor lua pe alta. Ce se va întâmpla cu majorarea cu 75% conf. OUG 83/2014, unde va fi încadrată? Ce se va întâmpla cu limitarea sporurilor la 30%? Gradațiile nu se vor mai acorda din 3 in 3 ani, ci din 5 in 5 ani, existând 5 gradatii.

Comments are closed.