Posturile de șef de secție “blocate” de Serviciul Psihologia Personalului (SPsP)

Posturile de șef de secție “blocate” de Serviciul Psihologia Personalului (SPsP)

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) a blocat concursul pentru ocuparea funcțiilor de șef de secție din penitenciare. Concursul a fost demarat în luna Martie 2021. Suntem în luna Decembrie 2021. Lipsă de predictibilitate, neseriozitate sau incompetenţă? 

Nu a fost testat nici măcar un candidat

Concursul a început în luna Martie, însă Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) nu a reușit să testeze nici măcar un candidat. Ieri am semnalat domnului ministru Cătălin PREDOIU disfuncționalitățile identificate în procedura de concurs, în special la “testarea psihologică”.

Eficiență zero în ocuparea concursurilor

Șefii de secție au un rol activ în asigurarea drepturilor deținuților. Când nu i se asigură drepturile, deținutul devine recalcitrant, ultragiind de multe ori agentul supraveghetor. Nimeni din conducerea Serviciului Psihologia Personalului (SPsP) nu răspunde pentru că agenții  supraveghetori de pe secțiile de deținere îndeplinesc și atribuțiile șefilor de secție. Nimeni nu face nicio analiză a acestor probleme. Cui îi pasă de un agent?!

Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) nu își face treaba

Ascunsă în spatele contextului pandemic și cu un tupeu nemărginit, Loredana CORDUNEANU își justifică mereu incompetența. De fiecare dată se găsește un șef să o creadă. Fie că vrea, fie că este nevoit să o creadă… Intr-o zi va răspunde pentru toată incompetența de care dă dovadă. Și ea și șeful credul. Timpul va veni. FSANP nu se va opri până nu se va face dreptate zecilor de mii de  candidați respinși în mod abuziv.

P.S.

Ați auzit vreodată de un candidat aflat în concediu în Dubai în ziua în care trebuia să susțină testarea psihologică și care ar fi fost favorizat de Loredana CORDUNEANU printr-o replanificare la replanificare? Lore, Lore… Am aflat și noi ce abuzuri faci, cum interzici tu, Lore, candidaților “nepiloși” să susțină testarea psihologică, iar pe cei “piloși” ii reprogramezi după bunul plac.

32 thoughts on “Posturile de șef de secție “blocate” de Serviciul Psihologia Personalului (SPsP)”

 1. Acelasi serviciu lucreaza pentru ”pilosii” si ”agreatii” din sistem dupa bunul plac.
  De exemplu la Iasi, ambii candidati inscrisi pentru functia de director adjunct reintegrare au picat la testarea psihologica, pentru a face loc ”intamplator” tocmai doamnei psiholog de personal din unitate pentru a fi imputernicita pe functia vacanta.
  Dupa multi ani de munca la SPsP, doamna psiholog, o apropiata a d-nei Corduneanu, este imputernicita de ANP pe functia de sef serviciu asistenta psihosociala, fara a avea nimic in comun cu munca specifică acestui serviciu.
  Dincolo de faptul ca doamna se lauda cu obraznicie ca ”ANP-ul a rasplatit-o pentru munca depusa la SPsP”, este o ofensa adusa tuturor celor din compartimentul SAP care muncim aici de ani buni si cunoastem problematica detinutilor in timp ce doamna nu are habar nici macar unde sunt sectiile de detinere, ce sa mai spunem despre modul de intocmire a unei mape program.

  1. Aranjamentele de la Iasi vor fi pe masa ministrului Predoiu imediat ce se va aseza confortabil in functie. Nu este normal sa fie incalcate atatea ordine, proceduri si principii pentru a pune intr-o functie de conducere o domnita venita din alt sector de act activitate, ale carei singure calitati sunt ”incompetenta”, ”tupeul” si ”obraznicia” invatete in perioada cat a trecut pe la ANP.

  2. De ce nu ați trecut testarea psihologica cei care vreți funcții de conducere(vezi la șef SIGURANȚĂ)

   1. Admiterea neconstitutionalitatii nu ar insemna intreruperea tuturor chiriilor/ratelor, la nivelul intregului sistem?

     1. Au mai fost astfel de tentative. Cei vechi în sistem își aduc aminte de tăierile de salarii din epoca Băsescu .C.A. fa fi corectată sigur de CCR.Ganditi va ca acele taieri de salarii nu au avut câștig nica macar la CEDO.banuiesc ca in speta asta nu e decât o vendeta locală.

  1. Decontarea chiriei/ratei nu va fi suspendata pentru intreg sistemul, ci vor fi efecte doar pt viitor.
   Cei care vor avea dreptul in plata vor ramane cu el, insa pe viitor, cei care vor solicita decontarea nu vor putea beneficia, deoarece nu va exista omj, in cazul in care acesta va fi declarat necomstitutional.
   Asa s a intamplat si in trecut cand au fost declarat neconstituional articolul referitor la concursuri – acestea s au suspendat pana la aducerea legislatiei in concordanta cu prevederile curtii, insa nu au fost afectati cei care au obtinut functii pe respectivul omj.
   Asadar, in cazul decontului de chirie/rata efectele vor fi doar pe viitor si vor fi afectati cei care vor dori sa beneficieze de acest drept, deoarece nu va exista baza legala/ norme de acordare a dreptului.

  2. Problema majora e ca, in cazul declararii neconstitutionale a omj ului, nu se vor putea acorda noi deconturi de chirie/rata. Deci daca va intarzia punea legislatiei in acod cu prevederile curtii, insemnand luni de zile sau poate chiar un an, in care nu vor fi acceptate dosare noi de chirie sau rata.
   Doar cei care beneficiaza la momentul declararii neconstitutionalitatii vor ramane cu ele in plata.
   Legea civila nu retroactiveaza.
   Cu tot respectul pt colegul care a initiat procesul, dar mi se pare unul care nu rezolva nimic, ci doar incurca si va afecta foarte multi colegi.

   1. Sunt foarte multi colegi care se simt nedreptățiți pt că ei nu beneficiază de acest drept, printre ei mă număr și eu. Daca la nivel sindical nu s-a încercat remedierea acestei probleme, colegul a încercat de unul singur. Și eu am apelat la un avocat, aștept decizia CCR că sa vad daca merg mai departe.

 2. Să mi fie cu iertare ,eu vad altfel lucrurile.Serviciul de testare psihologica din cadrul MJ ANP ,nu cântă decât partitura angajatorului.Degeaba scoatem posturi cu nemiluita la concurs daca respectivii candidați sunt “triati ” 25,50 sau uneori 75%.Exemplu:un PNT scoate la concurs 25 posturi de agent operativ,se înscriu 160 de candidați, susțin proba psihologica 157,si sunt admiși 22.Din cei rămași 15 trec de proba sportivă,10 de scris, si 7 de interviu.deci….trageti dvs concluzii….Sa nu mai zic ca din cei picati la ANP,au luat psihologicul la Jandarmi,politie ,pompieri, chiar si la ofiteri.Eu nu cred decât faptul că acest serviciu de testare psihologica face jocul ANP,de a fi econom in ceea ce privește ocuparea posturilor vacante.

 3. Iasi?faceti referire la Carla Carmen Diaconu?toti angajatii tremurau si tremura in fata ei.Chiar si marele Dima nu obiecteaza in fata ei,nici fost mare Chilug,nici copia fidela a marelui Vulpe nu se opune directivelor ei,adica Boariu.Singurul care-i face fata este super luptatorul concubin Rusu Cristian.Pe acesta l-a facut cu facultate,deh sa nu fie diferente pe treapta sociala.Multi ofiteri si subofiteri au cazut psihologicul anual,dar super d-na psiholog a avut grija sa nu se afle.Santajul mare?eh,ca peste tot in puscarii.La mai mare d-na psiholog,pardon directoare

 4. Pentru cel ce uita,pardon ce nu uita—–dar ce nivel are concubina ta?Rusu Cristian,fumai tigari de la hoti,mancai cu plantonul detinut din castronul lui pe hol,ai uitat?

  1. Ionescule, cum ai trecut testarea psihologica?
   Tu ai probleme mari, la tine răutatea e cronica, cred ca dacă nu ar fi cu COVIDUL, tu ai fi cazat la ATI(la Spitalul din BUCIUM)
   MULTA SANATATsi sper sa ți revii!

 5. In sfarsit CCR ar pune capat discriminarilor. Am doi copi si lucrez in sistemul penitenciar din 2001, sunt agenta in sector operativ. In 2016 am reusit cu chiu cu vai sa-mi iau cu credit “prima casa” un apartament cu 2 (doua) camere ( in zona Progresul din Bucuresti, deci nu la fite) la care platesc 25 de ani cu dobanda si robor la 6 (sase luni) o rata de 1100 Ron, urmand sa platesc din martie 1400 ron. Acum a explodat pe langa preturi si ROBOR care e dublu (2,92) fata de ultima actualizare. E normal ca eu sa ma inghesui cu sotul ( cu handicap gr 1) si 2 copii in 48 mp si sa nu primesc niciun ajutor si altii cu mai putin de 5 ani sa-si faca rate la masini scumpe pentru ca le plateste “statu’ rata la banca”?!!. Da, e frustrant ca nicunul din cele 3 (trei) sindicate nu faceti nimic nici cu decontul nici ajutor pentru achizitionarea odata in viata a unei locuinte. Cand apar oameni ca mine, nu cautati rezolvari ci metode prin care sa-i descoperiti si sa-i reduceti la tacere prin presiuni si amenintari. Ia dovediti acum contrariul?
  Acum ceva timp eu v-am mai spus ca vor aparea probleme (din vremea lui Stelu’). Acum si actualul ministru are pe masa niste informari, urmeaza sa se faca si investigatii. Deci cine e corect sa stea linistit , cine “e pe combinatii” , posibil sa fie descoperiti.

 6. Bună ziua! Din informațiile avute la dispoziție, credeți că se vor da anul acesta examenele pentru șefii de serviciu? (regim și siguranță) sau vor continua abia după sărbători?

   1. Scuzați-mă că va deranjez, iar! Doresc să vă întreb dacă ați primit vreun răspuns de la DMRU în legătură cu susținerea concursului pentru șef de serviciu? sau nici ei nu știu dacă se va ține anul acesta sau dacă va continua doar după sărbători. 🤣

 7. Sonya….tot respectul…de ani de zile vb de echitate si egalitate…coeficienti,functii,,dar la acest drept cu decontarea ratei sau ajutor in cumparare nu..de ce nu am fost uniti si hotarati ,ori toti ,ori niciunul…acum le este frica ca vor plati ei ratele ,este normalitate si aici m-as referi si la chirii.

 8. Sonya ,oricum am vrea ,legea civilă nu e retroactiva .păcat pt noi,nu vom beneficia niciodată. Sunt în situația ta,dar …..n am ce face…

Comments are closed.