Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, nu permite discriminarea salarială a polițiștilor de penitenciare

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, nu permite discriminarea salarială a polițiștilor de penitenciare

În cadrul întâlnirii din data de 21 Decembrie 2021, ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, a asigurat reprezentanții organizațiilor sindicatele din penitenciare că nu va permite discriminări salariale ale polițiștilor de penitenciare față de ceilalți angajați din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

Ministrul nu va permite discriminări salariale

În ceea ce privește posibilele modificări ale Ordonanței 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea și completarea unor acte normative și prorogarea unor termene în Parlament, ministrul Cătălin PREDOIU a subliniat că orice modificare a acesteia se va aplica și polițiștilor de penitenciare.

Fără blocaje pe agenda Justiţiei

Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, și-a manifestat deschiderea totală pentru dialogul instituțional cu sindicatele, subliniind că este decis să elimine blocajele create în anul 2021 pe agenda Justiţiei. Astfel că, problemele semnalate în cursul anului 2021 de către sindicate se află în atenția sa, iar soluțiile pot fi găsite printr-un parteneriat onest și constructiv.

Principalele probleme semnalate de sindicate

Având în vedere contextul actual declanșat de mișcările de protest ale angajaților din poliție, penitenciare și militarii rezerviști, organizațiile sindicale au solicitat sprijinul ministrului Justiției în rezolvarea următoarelor probleme:

Principale:
1. aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
2. actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat.

Secundare:
1. majorarea normei de hrană și normei de echipare a polițiștilor de penitenciare;
2. acordarea sporului COVID-19 pentru polițiștii de penitenciare care lucrează în aceste condiții de muncă periculoase;
3. semnarea ordinului de ministru care face posibilă acordarea majorării de 75% pentru părinții ai căror copii minori urmează cursurile școlii online (Covid-19);
2. eliminarea disfuncționalităților apărute în sistemul penitenciar urmare Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare;
3. eliminarea prevederilor abuzive din Acordul colectiv;
4. eliminarea deficitului de personal din penitenciare;
5. eliminarea problemelor de la Serviciul Psihologia Personalului (SPsP) privind testarea psihologică a candidaților înscriși la concursurile pentru ocuparea posturilor vacante din penitenciare.

Parteneriat onest și constructiv

Reprezentanții sindicatelor au răspuns cu onestitate la deschiderea Ministerului Justiției (MJ) către un parteneriat onest și constructiv, arătându-și aprecierea față de promptitudinea ministrului pentru finalizarea acordării titlului de “specialist de clasa” polițiștilor de penitenciare.
La întâlnire a participat și Tiberiu UNGUREANU, consilierul ministrului Cătălin PREDOIU.

13 thoughts on “Ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU, nu permite discriminarea salarială a polițiștilor de penitenciare”

 1. Proiectul de buget pentru 2022 ar putea să intre la vot astăzi (SURSE)

  Comisiile de buget-finanţe sunt aşteptate să finalizeze, miercuri, dezbaterile şi raportul pe proiectul bugetului de stat pe 2022 şi pe proiectul bugetului asigurărilor sociale, informează agenția NEWS.RO. Marţi, mai multe ministere au primit deja avize favorabile în comisiile de specialitate. Dacă parlamentarii vor reuşi să finalizeze astăzi toate dezbaterile din comisii, este posibil ca votul în plenul reunit să aibă loc tot astăzi, au precizat surse parlamentare pentru News.ro. Aleşii pot vota bugetul şi pe tabletă, nefiind necesară prezenţa lor în plen.

     1. cu totii stim ca, daca nu se va modifica si nu obtinem ceva pana pe 01.01.2022 nu se va mai obtine nimic…. maine e ultima sansa.

     2. Bună ziua
      Din Parlament și nu din auzite, vom merge cu trenulețul până spre vară din păcate.
      Iar în ceea ce îl privește pe domn ministrul justiției mai ușor cu pianul, era la conducerea MJ când polițiștii primeau sporul de specialist și noi nu
      In rest, Crăciun fericit tuturor colegilor

 2. Sa nu greșiți sa propuneți un proiect de lege pentru grupele de munca la personalul contractual ,,Ministru nu vrea discriminare dar Polițiști de penitenciar au grupa 1a ,iară cei ce lucrează cot la cot cu ei Personalul contractual nu au nicio grupa

  1. Cred ca am explicat de 1000 de ori. MJ vrea. Nu vrea MAI și MAPN.

   VREAU CA CIVILII DIN SECTORUL DE APĂRARE SI ORDINE PUBLICA SA FACEM NIȘTE ACȚIUNI DE PROTEST LA ACESTE DOUA MINISTERE.

 3. Stiti cumva daca s au depus amendamente la legea bugetului in favoarea sistemului de aparare?

 4. De asemenea sa nu care cumva sa gresiti sa cereti repararea inechitatii si a discriminarii din legea care permite celor angajati de 2 zile sa beneficieze de transformarea chiriei in rate lunare acordate de PNT.,iar tocitii si harjitii cu peste 20 de ani in sistem si care si au cumparat ca prostii case in rate cu ipoteca,sa nu beneficieze de niciun ajutor de la stat.Sa nu cumva sa gresiti si sa cereti repararea mizeriei de lege,de OUG,sau ce o fi ea !!!!

  1. Păi ce să greșească, domnule?
   Cei cu 20 de ani de vechime sunt specii pe cale de dispariție, deci neglijabile.

Comments are closed.