COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proteste ale angajaților din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști (02.02.2022)
penitenciar

COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proteste ale angajaților din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști (02.02.2022)

Angajații din poliție, penitenciare și militarii ies în stradă miercuri, 02.02.2022, ora 11:00, la București, în fața Guvernului RomânieiPromisiunile guvernanților nu plătesc facturile și nu scad prețurile.

În data de 02.02.2022, ora 11:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei).

Angajații și pensionarii din poliție, penitenciare și armată, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer:

 • aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
 • actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
 • calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții organizațiile sindicale din poliție și penitenciare vor solicita întâlniri cu miniștrii de resort (Ministerul Afacerilor Interne, respectiv Ministerul Justiției) în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor.

În situația în care miniștrii de resort nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

***

Federația Sindicatelor Naționale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC) – președinte Vasile ZELCA

Federația Sindicatelor Democratice din România (FSDR)/SIDEPOL – președinte Gabriel GÎRNIȚĂ

Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România “Alexandru Ioan Cuza” (FSDPR) – președinte Ionel BABUȘ

Federația Politiștilor SED LEX, președinte Florin VÎLNEI

Federația „Publisind” – Sindicatul Polițiștilor Europeni EUROPOL – președinte Cosmin ANDREICA

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) – președinte Cosmin DOROBANȚU

Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar (FSSP) – președinte Florin ȘCHIOPU

Federația Polițiștilor de Penitenciare (FPP) – președinte Ionuț MOGÎLDEA

Sindicatul Național “Pro Lex” – președinte Vasile LINCU

Sindicatul National al Politistilor de Frontiera (SNPF) – președinte Florin ZLATE

Sindicatul Național al Polițiștilor din România „DECUS” – președinte Gabriel IVANOV

Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” – președinte de onoare Emil PĂSCUȚ

Sindicatul Național “UNIPOL” – președinte Marius IDITA

Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari (LADPM) – grl. (rez.) Nicolae GROPAN

Asociația Pensionarilor din Administrația Națională a Penitenciarelor (APANP) – col. (rez.) Valentin LUPU

8 thoughts on “COMUNICAT DE PRESĂ: Noi proteste ale angajaților din poliție, penitenciare și ale militarilor rezerviști (02.02.2022)

 1. Miting la Guvern și în fiecare unitate sa nu se facă nici o activitate cu persoanele încarcerate.

  1. Sunt total de acord..nici o activitate…mai ales ca noi cei de pe sectii nu beneficiem de cuantum stres neuro-psihic, avand in vedere faptul ca sunt sectiile pline cu detinute cu probleme majore neuro psihice..

 2. Unii protestează și alții primesc “șpagă de la stat”20%!Probabil că au câștigat prea multe procese militarii! Trebuie intrebat acest “domn ministru Predoiu”daca nu îi este rușine sa vina cu acele explicații penibile prin care ne justifică acele măriri nesimțite acordate în baza legii și a proceselor pierdute de stat cu justiția.Astia trebuiau puși să muncească cu salariul minim pe economie la ce praf au făcut cu legile,sentințele,etc.Dar noi nu existam in legile statului?Să ne explice de ce unii da și alții nu.Drepturile neacordate,tăiate de-a lungul timpului,salarii,pensii,unde sunt? Pentru acest “stat în stat”sunt bani! pentru restul degetul din mijloc.
  Până când aceasta umilință dusă la rang de virtute D-nu Președinte!?

 3. 1. PNL nu va sustine nicio crestere de venituri. Aseara, la postul public, Citu a reiterat ca liberalii vor sa faca “reforme, indiferent daca e sau nu an electoral”.
  2. Tot aseara, ministrul psd al Muncii, la Realitatea TV, a refuzat sa raspunda daca anul acesta se vor mai acorda bani pensionarilor. “nu ma puneti sa mint…facem tot ce putem…, dar nu ma puneti sa va spun ce si cand”.
  3. Astazi, in presa, a aparut varianta sustinerii in functie a premierului Ciuca, cu sprijinul PSD, inclusiv la rotativa, ceea ce inseamna ca din 2023, Citu va renunta la functie pentru ca PNL sa castige ministerele de finante si munca. In subsidiar, PSD nu doreste sa se erodeze inaintea alegerilor, asta insemnand implicit ca inclusiv PSD stie ca nu vor mai fi cresteri salariale, insa muta politic totul pe seama PNL.
  4. Ce rezulta din 1+3? Rezulta ca PNL va fi la butoanele finantelor si muncii din 2023 si vor sacrifica tot de dragul “reformelor” inclusiv in an electoral. Deci, PA! bani in 2023 si 2024.
  5. Prin PNRR s-a asumat ca pana la sfarsitul anului 2022 sa avem o noua lege a salarizarii. Ce rezulta de aici? Pa bani! in 2022! Deci sanse aproape nule la rectificarea din vara.
  6. Ce rezulta din tot? Ca singura speranta a unei cresteri minore va fi la inceputul lui 2023, si asta inca nu e sigura intrucat nimeni nu a vazut inca noua lege a salarizarii care poate anula orice alte cresteri pe care trebuie sa le obtinem.

 4. Cu tot respectul cuvenit cred totuși ca sunt prea multe sindicate care reprezinta aceleași entități care au același interes…asta înseamnă că nu suntem un TOT UNITAR care sa “strige” tare și raspicat, doar atunci glasul nostru va fi auzit…
  Este doar părerea mea, sper sa nu supăr…

Comments are closed.