Sindicatele din penitenciare cer soluții de la ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU pentru deblocarea crizei "înghețării" salariilor și pensiilor
penitenciar

Sindicatele din penitenciare cer soluții de la ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU pentru deblocarea crizei “înghețării” salariilor și pensiilor

Cele 4 (patru) organizații sindicale reprezentative din sistemul penitenciar cer soluții ministrului Justiției, Cătălin PREDOIU, pentru deblocarea crizei generată de “înghețarea” salariilor și pensiilor. Printr-o solicitare comună, sindicatele au solicitat o întâlnire urgentă cu ministrul. Se dorește identificarea unei potențiale soluții pentru deblocarea crizei care a scos în stradă mii de angajați din poliție, penitenciare și militarii rezerviști.

Exemplar 1 din 2
Nr. 1/SNPP/FSANP/FSSP/FPP/13.01.2022

Domnului Cătălin PREDOIU
Ministrul Justiției

Stimate Domnule Ministru,

Având în vedere contextul social, în care organizațiile sindicale din poliție și din penitenciare, împreună cu organizațiile militarilor rezerviști, au stabilit în data de 11.01.2022, un calendar comun de acțiuni premergătoare desfășurării protestelor din data de 02.02.2022, ora 11:00, organizate în București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei), vă adresăm rugămintea de a include pe agenda dumneavoastră din săptămâna 17-21.01.2022, o întâlnire cu organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar.

Scopul întâlnirii cu reprezentanții sindicatelor din sistemul penitenciar este de a identifica potențiale soluții la revendicările polițiștilor de penitenciare.

Revendicările angajaților sunt următoarele:

1. aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);
2. actualizarea pensiilor militare conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;
3.calcularea sporurilor și cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

Am procedat la prezenta solicitare, întrucât, la precedenta întâlnire de la Ministerul Justiției (MJ) dintre dumneavoastră și organizațiile sindicale reprezentative din sistemul penitenciar, am convenit împreună asupra menținerii unui dialog deschis și onest între partenerii de dialog social.

Cu deosebita considerație,

Ștefan TEOROC
Președinte
Federația PUBLISIND Sindicatul Național al Polițiștilor de
Penitenciare

Cosmin DOROBANȚU
Președinte
Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor

Florin ȘCHIOPU
Președinte
Federația Sindicatelor din Sistemul Penitenciar

Ionuț MOGÎLDEA
Președinte
Federația Polițiștilor de Penitenciare

13 thoughts on “Sindicatele din penitenciare cer soluții de la ministrul Justiției, Cătălin PREDOIU pentru deblocarea crizei “înghețării” salariilor și pensiilor

 1. Nu avem prea multe așteptări de la acest Predoiu, parcă nu l-am cunoaște din alte guvernări, aceeași ciorbă reîncălzită,cu aceleași realizări,nu va face nimic,la fel că Garsonieră,cel de dinaintea lui,pe el îl preocupă doar veniturile magistraților .

 2. Poate că ministrul așteaptă și niște propuneri de soluții din partea sindicatelor(așa se face de obicei..).

 3. Muncim pana la epuizare pe sectii…si nu poti duce o viata
  decenta fara grja ca nu ai bani suficienti de utilitati….

  1. Pentru asta o sa ieșim in străbată. FSANP alături de polițiștii de la SNPPC vor fi începând de luni, 17.01.2022, in strada in fata Ministerului Finanțelor.

   Va rog sa veniți cu noi!

 4. Cu respect Dl Președinte! Ceva noutăți in privința Legii nr 145/2019 privind și rezerviștii ? O seara placuta

 5. Se zvonește prin curtea Timișoara acceptul unui șef de tură cu reputație,de a se muta la etajul 1 (chiar de la 50 km zilnic) planuri făcute săptămâna ce a trecut chiar la el acasă.

Comments are closed.