COMUNICAT DE PRESĂ: Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști ies din nou în stradă
penitenciar

COMUNICAT DE PRESĂ: Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

Angajații din poliție si penitenciare muncesc în anul 2022, dar sunt plătiți cu salariul din 2009. 

Luni, 17.01.2022, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor (FSANP) se alătură protestului polițiștilor reprezentați de Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC). Poliția și Penitenciarele cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022.  

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor consideră că, prin lipsa de interes a guvernanților față de structurile din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională, clasa politică urmărește deprofesionalizarea și slăbirea autorității oamenilor legii în fața infractorilor. Combaterea criminalității, ordinea, liniștea publică și protecția cetățeanului nu se pot realiza cu un polițist lipsit de dotări tehnice, fără acces la pregătire profesională eficientă, epuizat de sute de ore suplimentare și fără sprijin real din partea factorilor de conducere.

În concluzie, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor este de părere că, În România, nu se poate vorbi de stat de drept, atâta timp cât angajații din poliție și din penitenciare nu sunt plătiți în mod corespunzător și nu sunt instruiți să aplice legi eficiente în combaterea criminalității. Pe termen mediu și lung, cetățeanul va deconta aceste lipsuri, iar infractorii vor profita din ce și ce mai mult.

6 thoughts on “COMUNICAT DE PRESĂ: Penitenciarele se alătură protestului declanșat de polițiști în fața Ministerului Finanțelor

  1. Și totuși…
    Poate ii amintiți onor don ministru ca așteptăm din Sept – Oct un ordin pentru școală ONLINE.
    Cu multumiri

  2. Speranțele de rezolvare sunt mici, parcă noi, angajații din penitenciare ,nu prea contăm, toți miniștrii MJ din ultimii ani nu au ascultat și nu au dat curs doleanțelor noastre,au avut mereu alte preocupări, legile justiției, magistrații și veniturile lor,nicidecum noi,cei care lucrăm cu condamnații,suntem ultragiați aproape zilnic și avem o salarizare rămasă mult în urmă față de prevederile legii iar interesul pt aplicarea ei la fel ca la alte categorii profesionale este nul din partea decidenților,nu așa se repară inechitățile;sper să avem succes in demersul nostru ,o zi bună tuturor!

  3. Au fost trei evenimente intens mediatizate în ultimele zile, în care au fost implicați polițiști,care nu ajută deloc (dimpotrivă!). Ce-i drept protestele nu pot fi planificate în funcție de cum știu unii să se folosească de uniformă..

  4. Ne epuizam in penitenciare fizic si psihic pana ne vine rsu pe sectiile cu detinutii…MUNCA NEPLATITA..CONDITII DE MUNCA IMPROPRII FARA TOATELE IN PERIMETRU..facem paza cate 12ore fara schimbator…..VAI DE CAPUL NOSTRU

Comments are closed.