Ministerul Justiției constituie comisiile de concurs pentru directorii din aparatul propriu, cât și pentru cei de penitenciare
justitie, sindicat

Sindicatele oferă ministrului Cătălin PREDOIU soluții alternative la aplicarea legii salarizării unitare

Sindicatele i-au sugerat domnului Cătălin PREDOIU, soluții alternative la imposibilitatea aplicării integrale a legii salarizării unitare. În perioada imediat următoare, Ministerul Justiției (MJ) ar trebui să poarte discuții cu celelalte ministere (MApN, MAI, MF) și implicit cu prim-ministrul României, în scopul “decomprimării” tensiunilor sociale care au cuprins întregul sector de apărare, ordine publică și securitate națională.

Actualizarea normei de hrană

O soluție tip “supapă” pentru presiunea socială ar fi actualizarea normei de hrană cu rata inflației, ținând cont că prețurile la alimentele care compun coșul zilnic al angajaților din sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională s-au scumpit.

Majorarea normei de echipare

Echipamentul este esențial pentru asigurarea prestanței polițiștilor de penitenciare. Însă nu poți asigura un echipament de calitate cu bani puțini. Valoarea echipamentului polițiștilor de penitenciare pentru anul 2022, conform deciziei directorului general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, este dublă față de valoarea acordată în prezent.

Prin urmare, acordarea normei de echipare la valoarea anului 2022, ar dubla așa-zisa tranșă lunară pe care o încasează, odată cu salariul, un polițist de penitenciare.

Aplicarea Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019

Despre acest lucru nu mai scriem. Avem articole întregi dedicate Deciziei ÎCCJ nr. 51/2019. De aproximativ 3 ani Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) trage de timp ca să nu o aplice.

6 thoughts on “Sindicatele oferă ministrului Cătălin PREDOIU soluții alternative la aplicarea legii salarizării unitare

  1. si care a fost pozitia si raspunsul lui, concret?
    in afara de vrajelile: da, o sa vrobesc, vedem ce putem face, etc….

  2. referitor la intalnirea de azi, solutia de compromis (actualizarea celor 2 normle) va trebui sa fie de moment (cateva luni) pana la aplicarea legii salarizarii in INTREGIME, in caz contrar, asa vom ramane, nu mai zic daca va modiofica legea.La rectificare nu trebuie acceptat nimic altceva decat aplicarea integrala, si asa asta inseamna de fapt o majorare de 25% pt tot anul (aplicarea celor 2 transe pe jumatate de an), tot sifonati iesim…..
    Cand a zis ca va discuta si va reveni cu un raspuns concret cu ce se va majora?

    1. Asta am cerut și noi. Aplicarea in totalitate a legii salarizării și actualizarea pensiilor. Iar ca soluție imediata (1 luna, maxim 2) sa deblocheze norma de hrana și de echipare.

  3. La noi de ce merge așa de greu cu acordarea majorări de 50 o/o ?La poliție se fac deja listele.La noi incepe să se plătească prin iunie.

Comments are closed.